Bölgesel Amatör Lig 7’nci bölge, 1’inci grupta 15’inci hafta maçlarının kar nedeniyle ertelenmesi üzerine gözler 16’ncı haftaya çevrildi. 27 Mart Pazar günü İstanbul, Ereğli, Kilimli ve Düzce Çilimli’de oynanacak maçlar birbirinden ayrı öneme sahip.

Özellikle Ereğli’de, Ereğli Belediyespor ile Silivrispor arasında oynanacak karşılaşma grubun hatta ligin en önemli maçlarından biri olarak gösteriliyor. 29’ar puanla zirvenin ortağı olan iki takım arasındaki 90 dakika, Play-Off yolunda belirleyici bir rol oynayacak. Bu maçı kazanan takım, büyük bir olasılıkla Play-Off’a yükselecek.

Zirvedeki düello, Pazar günü saat 14.00’te Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı’nın ev sahipliğinde oynanacak. Bölgesel Hakem Atama Kurulu’nun söz konusu maça, üst düzey seviyede hakem ataması bekleniyor. Karşılaşmayı yönetecek hakem ve yardımcı ekibi, Perşembe günü belli olacak.

PUAN PUANA SIRALANIYORLAR

Haftanın karşılaşması öncesi iki takımda 29’ar puana sahip. İlk yarıda sahasındaki maçı 3-1 kazanan ve +20 averaja sahip Silivrispor ilk sırada yer alıyor.

12 maç oynayan Silivrispor’un 9 galibiyet, 2 beraberlik, 1 yenilgisi var. 28 gol atan liderin yediği gol sayısı 8. BAY hakkını kullanan Silivrispor, Ereğli Belediyespor dışında kalan haftalarda Maltepespor (E), Çilimli Belediyespor (E) ve Kilimli Belediyespor’la (D) karşılaşacak. 5 maçtır yenilmeyen Silivri ekibi, bu periyodu 4 galibiyet, 1 beraberlikle geride bıraktı.

13 maçı geride bırakan Ereğli Belediyespor, bu maçlarda 9 galibiyet, 2 beraberlik, 2 yenilgi aldı. 33 golle grubun en çok gol atan takımı olmasına rağmen Ereğli, kalesinde gördüğü 19 golle dikkat çekiyor. Attığı ve yediği gol oranlarında büyük bir dengesizlik gözlenen Eflatun-Beyazlı takım +14 gol averajına sahip.

Ligde son 6 haftayı 5 galibiyet, 1 beraberlikle yenilgi almadan geriden bırakan Eflatun-Beyazlı takım, Silivrispor ve sonrasında oynayacağı Beyköy Belediyespor (E) ve Maltepespor (D) maçlarının ardından son haftayı BAY geçip grup aşamasını noktalayacak.

EREĞLİ’NİN EN BÜYÜK

ARTISI EVİNDE HİÇ YENİLMEMESİ

Play-Off hedefleyen Ereğli Belediyespor’un Silivrispor sınavında en büyük artısı Beyçıyırı Stadı ve taraftarı olacak. Taraftarının önünde farklı bir takım profili ortaya koyan Ereğli temsilcisi sezon başından bu yana iç sahada hiç puan kaybetmedi. Dolayısıyla hafta sonundaki karşılaşma öncesi Ereğli Belediyespor rakibine göre daha avantajlı durumda.

İlk iç saha maçında Kilimli Belediyespor’u 3-0 mağlup eden Ereğli Belediyespor, sonrasında sırasıyla Bakırköyspor’u 6-2, Beyköy Belediyespor’u 3-0, Maltepespor’u 3-2, Çilimli Belediyespor’u 2-1, Beykozspor 1908’i 4-2, Devrek Belediyespor’u 3-1 mağlup etti.

Gollü skorlarla kazanılan bu maçlarda Ereğli, rakip kalede 24 gol üretip kalesinde 8 gol gördü.

Evinde 7’de 7’lik galibiyet serisiyle müthiş bir başarı istatistiği ortaya koyan Ereğli Belediyespor, iç saha sıralamasında 21 puan ve açık ara farkla ilk sırada yer alıyor. İç saha puantajında Ereğli’yi 16 puanla Silivrispor takip ediyor.

Silivrispor’la 8’inci iç saha sınavına çıkacak Ereğli Belediyespor, galibiyet serisini sürdürdüğü takdirde rakibinin 3 puan önüne geçip hem grup liderliğini devralacak, hem de “iç sahada namağlup takım” unvanını koruyacak.

Zaten Telat Özden ve öğrencilerinin kazanmaktan başka çaresi yok. Alınacak beraberlik bile Eflatun-Beyazlı takımın Play-Off şansını çok zora sokacak. Haliyle Ereğli Belediyespor, bugünden itibaren dış dünyayla bağlantısını kesip yüksek konsantrasyon ve ciddiyetle sadece Silivrispor maçını düşünmeye başlayacak.

ERTELEME MAÇLARI 30 MART ÇARŞAMBA GÜNÜ OYNANACAK

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Maç Planlama Müdürlüğü, normalde 20 Mart Pazar günü oynanması gereken fakat kar nedeniyle ertelenen 15’inci hafta karşılaşmalarının 30 Mart Çarşamba günü oynanmasına karar verdi.

Ertelenen maçlarda Beyköy Belediyespor-Ereğli Belediyespor, Silivrispor-Maltepespor, Bakırköyspor-Kilimli Belediyespor, Devrek Belediyespor-Çilimli Belediyespor karşı karşıya gelecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi