Zonguldak temsilcilerinin mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig 7’nci bölge, 1’inci grupta 15’inci haftada kar nedeniyle ertelenen maçlar bugün oynandı. Düzce Beyköy, İstanbul Silivri, İstanbul Bakırköy ve Devrek’teki maçlar neticesinde Silivrispor ile Kilimli Belediyespor 1-0’lik skorlarla kazanan takımlar oldu, diğer iki karşılaşmada skor eşitliği bozulmadı.

Haftaya lider giren Silivrispor, sahasında Maltepespor’u 1-0 mağlup etti. 14’üncü maçında 11’inci galibiyetini alan İstanbul ekibi, puantaj tablosunda 35 puana ulaştı. İkinci Ereğli Belediyespor’a 5 puan fark atan Silivri ekibi, bitime iki hafta kala liderliğini garantileyerek adını 3. Lige çıkacak takımın belli olacağı Play-Off’a yazdırdı. Son haftayı maç yapmadan BAY geçecek Ereğli Belediyespor ile üçüncü Çilimli Belediyespor’un Silivri’yi yakalama şansı hiç yok.

Beyköy Belediyespor deplasmanından 2-2’lik skorla ayrılan Ereğli Belediyespor puanını 30’a çıkardı. İkinci sırada yer alan Eflatun-Beyazlı takım, günü 1-1’lik Çilimli Belediyespor beraberliğiyle noktalayan Devrek Belediyespor’la aradaki 4 puanlık farkı korudu.

Ereğli Belediyespor ile Devrek Belediyespor ligi birbirlerinin üzerinde bitirme mücadelesi veriyor. Ereğli Belediyespor deplasmanda Maltepespor’la oynayacağı maçın ardından sezonu kapatacak. Devrek Belediyespor bu sırada Beykozspor 1908 ve Bakırköyspor’la karşılaşacak.

Statüye göre bu iki takım arasında puantajdaki sıralaması ne olursa olsun üstte olan takım ligdeki yerini koruyacak, alttaki takım ise Süper Amatör Lig Play-Off ikincisiyle Play-Out maçı oynayacak.

Ereğli Belediyespor ile Devrek Belediyespor’u geriden takip eden Kilimli Belediyespor, son sıradaki Bakırköyspor’u 1-0 mağlup ederek bu sezon ki 3’üncü galibiyetine imza attı ve genel tabloda puanını 15’e çıkardı.

Ereğli ve Devrek’i yakalama şansı sıfır olan Sarı-Siyahlı takım, son iki haftayı Beyköy Belediyespor ve Silivrispor maçlarıyla tamamlayacak. 10 Nisan’da bitecek sezonun ardından Kilimli, 3 takımla temsil edilen illerde uygulanan statüye göre Bölgesel Amatör Lige veda edip yerel seviyedeki Süper Amatör Lige düşecek.

15. HAFTA /ERTELEME / 30 MART ÇARŞAMBA

Beyköy Belediyespor-Ereğli Belediyespor: 2-2

Silivrispor-Maltepespor: 1-0

Devrek Belediyespor-Çilimli Belediyespor: 1-1

Bakırköyspor-Kilimli Belediyespor : 0-1

17. HAFTANIN HAFTANIN MAÇLARI (2-3 Nisan)

2 NİSAN CUMARTESİ

Silivrispor-Çilimli Belediyespor

Maltepespor-Ereğli Belediyespor

3 NİSAN PAZAR

Beyköy Belediyespor-Kilimli Belediyespor

Devrek Belediyespor-Beykozspor 1908

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi