Kadro yapılanması sırasında iskelet kadroyu oluşturan futbolcularla anlaşmanın yolu aranmalı, sıfırdan kurulacak takımın dezavantaj yönü fazla olur. Kadroda bu sezon tutan aşı, önümüzdeki sezon tutmayabilir. Özetle; elimizde bildik, tanıdık oyuncular varken dışarıda macera aramaya gerek yok.

2. Ligde bir sezonu daha geride bırakan Zonguldak Kömürspor Sportif AŞ, 2020-2021 sezonu yol haritasını çiziyor. Teknik direktör konusunu Serkan Afacan’la yeniden anlaşarak çözen lacivert-kırmızılı yönetimin gündeminde kongre, iç ve dış transfer, antrenman sahası, kamp ve konaklama tesisi gibi çözüm bekleyen birçok önemli konu yer alıyor.

Yönetim yapılanması kapsamında kongreye gitmeyi planlayan Sportif AŞ, yeni sezona güçlü bir yönetimle girmek istiyor. Kongrenin ardından yeni sezon çalışmalarına hız verecek Lacivert-Kırmızılılar, ilk etapta transfere yoğunlaşacak. Teknik direktör Serkan Afacan’ın da yer alacağı transfer komitesi, hazırlanacak iç ve dış transfer raporu doğrultusunda 2020-2021 futbol sezonu kadrosunu oluşturacak. Bu sırada bir yandan da antrenman sahası ile kamp ve konaklama tesisi sorunları üzerinde durulacak.

İç transferde ön görüşmeler başladı

Sezonu 25 kişilik futbolcu kadrosuyla tamamlayan Zonguldak Kömürspor’da 9’u kiralık 19 futbolcunun sözleşmesi sona erdi. Bu futbolcuların birçoğu yeni sezonda Zonguldak ekibiyle yola devam etmeyi düşünmüyor. Bonservisleri elinde olan futbolcular, yine de ilk görüşme tercihini Kömürspor’dan yana kullanacak.

Çoğunluğu ilk 11’in değişilmezi olan futbolcular, lacivert-kırmızılı forma altında sergiledikleri performansla transferde öne çıkan isimler oldu. 2 ve 3. Ligden birçok kulübün kıskacında olan bu futbolcuları tutmak çok zor olacak.

Kömürspor Sportif AŞ yönetimi, söz konusu futbolcuları başka takımlara kaptırmamak için ön görüşmelere başladı. Özellikle iskeleti oluşturan futbolcuların yeniden kadroda kalmaları sağlanacak. Maliyet yönünden yönetimi epey zorlayacak olsalar da bu futbolcuların kadroda tutulması şart. Yeni baştan kurulacak takımın dezavantaj yönleri fazla olacak. Bu sezon aşı tutmuş olabilir fakat bu durum yeni sezonda aynı olacağı anlamı taşımaz. Sil baştan oluşturulacak takım ve gençlere yönelme düşüncesi 2020-2021 futbol sezonunda takımın ligdeki geleceğini tehlikeye sokabilir. Bu yüzden transferde kesinlikle maceraya atılmaya gerek yok. Transfer bütçesinin biran evvel belirlenip, iskeleti oluşturan futbolcularla anlaşma yoluna gidilmeli.

Kimlerle yola devam edilecek?

Mevcut kadroda yer alan futbolculardan önümüzdeki sezon kimlerin olacağı merak konusu. Sportif AŞ Başkanı Hakan Hürfikir ile teknik direktör Serkan Afacan işbirliğinde yürütülen transfer çalışmaları kapsamında kadroda kalması düşünülen futbolcularla temaslar sürüyor. Kesin anlaşma sağlanmadığından dolayı, bu futbolcuların isimleri kamuoyuna daha sonra açıklanacak.

İSKELET KADRO KORUNMALI

Öte yandan, ŞAFAK Spor futbolcuların bu sezon Zonguldak Kömürspor forması altında sergilediği performansları değerlendirdi.

25 kişilik kadroda en fazla süreyi 2 bin 550 dakikayla stoper Hakan Çevik aldı. 31 yaşındaki tecrübe, tamamı ilk onbir 28 maçta görev aldı. Hakan’ı, 28 maçta 2 bin 356 dakikayla Mehmet Gürkan Öztürk, 27 maçta 2 bin 303 dakikayla Muammer Sarıkaya, 26 maçta 2 bin 247 dakikayla kaleci Sinan Ören, 25 maçta 2 bin 65 dakikayla Serhat Baştan, 23 maçta 2 bin 5 dakikayla Ramazan Işık takip etti. Bu 6 futbolcu, 2 bin dakikanın üzerinde süre alırken, takımın en istikrarlı isimleri oldular.

Söz konusu futbolcular arasında Mehmet Gürkan Öztürk 14 golle takımın en golcü ismi oldu. 9 numara, ayrıca 2. Lig Beyaz grupta gol krallığı sıralamasında ilk 4’ün içinde yer aldı. Kömürspor’un bir diğer golcüsü Serhat oldu. 11 numara, attığı 10 golle en golcü ikinci futbolcu unvanını elde etti.

İki binli rakamları gören futbolcuların dışında Onurcan Güler 26 maçta bin 809 dakika, Cenk Doğan 24 maçta bin 952 dakika, İsmail Güven 26 maçta bin 737 dakika, Emre Can Coşkun 20 maçta bin 692 dakika, Metin Güler 25 maçta bin 631 dakika, Görkem Güven 27 maçta bin 649 dakika, Berkan Akdeniz 18 maçta bin 36 dakika süre aldı.

Kadronun geri kalan futbolcularından Yiğit Gökoğlan 17 maçta 725 dakika, Muhammet Özvardar 11 maçta 543 dakika, Atakan Ekiz 6 maçta 511 dakika, Tezcan Gökmen 9 maçta 335 dakika, Muhammet Beşir 7 maçta 141 dakika, Gökhan Akkan 5 maçta 122 dakika, Abdulcebrail Akbulut 2 maçta 180 dakika, Sezer Taşkolu 1 maçta 21 dakika, Yiğit Karaman 1 maçta 3 dakika oynadı.

Sözleşmeleri biten futbolcuları tutmak kolay olmayacak

Bu futbolculardan Hakan Çevik, İsmail Güven, Mehmet Gürkan Öztürk, Metin Yüksel, Mustafa Çınar, Ramazan Işık, Berkan Akdeniz, Yiğit Gökoğlan, Abdulcebrail Akbulut, Atakan Ekiz, Cenk Doğan, Gökhan Akkan, Görkem Güven, Muammer Sarıkaya, Muhammet Beşir, Onurcan Güler, Serhat Baştan ile kaleciler Sinan Ören ve Fatih Kaldan’ın bir yıllık ve geçici kiralık sözleşme süreleri doldu.

Sadece Emrecan Coşkun, Muhammet Sait Özvardar ve Sezer Taşkolu’nun 2021, Yiğit Karaman ile Egemen Yaylı'nın 2022, Tezcan Gökmen'in 2023 yılına kadar sözleşmesi devam ediyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi