Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 2010 yılında yarı profesyonel lig düşüncesiyle uygulamaya başladığı Bölgesel Amatör Ligde (BAL) 12’nci sezon 10 Nisan Pazar günü tamamlanacak.

Kurulduğu ilk günden bu yana 6 farklı takımla temsil edilen Zonguldak, 12 sezonda sadece 2 şampiyonluk gördü. Bu şampiyonluklardan biri 2010-2011 sezonunda Kilimli Belediyespor’a, diğeri de 2013-2014 sezonunda Zonguldak Kömürspor’a ait. Bu iki takım dışında Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Zonguldakspor, Ereğli Belediyespor, Kozlu Belediyespor ve Devrek Belediyespor farklı sezonlarda birçok kez mücadele ettikleri ligde şampiyonluk başarısına ulaşamadı.

BU SEZON DA BOŞ GEÇTİ

Bölgesel Amatör Ligde en son 8 yıl öncesi şampiyonluk gören Zonguldak için 2021-2022 sezonu da yine boş geçti. Kontenjan kriterlerine göre daha önceki yıllarda 2 takımla temsil edilen, bu yıl ildeki amatör kulüp sayısında yaşanan artış nedeniyle bu sayıyı 3’e çıkaran Zonguldak, temsilcilerimiz Ereğli Belediyespor, Devrek Belediyespor ve Kilimli Belediyespor’un 7’nci bölge, 1’inci grupta beklentiye karşılık verememesi üzerine maalesef şampiyonluk başarısına ulaşamadı. 

EREĞLİ LİGDEKİ YERİNİ KORUDU

Statü gereği lider takımın 3. Lige terfi edecek takımın belirleneceği Play-Off’a yükseleceği grupta son haftayı maç yapmadan BAY geçecek Ereğli Belediyespor sezonu 33 puanla ikinci sırada bitirdi. Eflatun-Beyazlı takım, ligi diğer iki temsilcimizin üzerinde tamamladığı için sadece ligdeki yerini korumuş oldu. Aralıksız 8 sezondur Bölgesel Amatör Ligde yer alan Ereğli Belediyespor, 2022-2023 sezonuyla birlikte 9’uncu Bölgesel Amatör Lig sezonunu yaşayacak.

DEVREK BARAJ MAÇINA KALDI

Haftaya 29 puanla 3’üncü sırada giren Devrek Belediyespor grup aşamasını 10 Nisan Pazar günü İstanbul Bakırköy’de tamamlayacak. Puantajın son sırasında yer alan ve küme düşmesi kesinleşen Bakırköyspor maçının ardından Devrek Belediyespor için lig henüz bitmiş olmayacak. Kırmızı-Beyazlı takım, statü doğrultusunda Süper Amatör Lig Play-Off etabı ikincisiyle (Kozlu Belediyespor ya da Gelikspor) Play-Out maçı oynayacak.

Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanacak Play-Out maçını kazanan takım, 2022-2023 sezonunda Bölgesel Amatör Ligde mücadele etme hakkı kazanacak.

KİLİMLİ LİGE VEDA EDECEK

Sezonu sahasında Silivrispor maçıyla tamamlayacak Kilimli Belediyespor 18 puanla 5’inci sırada yer alıyor. Sarı-Siyahlı takım, bu maçın ardından ligi Ereğli Belediyespor ile Devrek Belediyespor’un ardından bitirdiği için statü gereği ligden düşecek. 5 yılın ardından 2020-2021 sezonunda Bölgesel Amatör Ligdeki yerini alan Kilimli Belediyespor, iki sezon mücadele ettiği lige veda edip 2022-2023 sezonuyla birlikte yerel düzeydeki Süper Amatör Ligde mücadele edecek.

SİLİVRİ’NİN RAKİPLERİ BELLİ OLDU

Öte yandan Zonguldak temsilcilerinin arasından sıyrılarak grubu lider bitiren Silivrispor’un, 3. Lige yükselecek takımın belli olacağı Play-Off etabındaki rakipleri belli oldu. İstanbul ekibi, 2’nci gruptan Kartal Bulvarspor ile 3’üncü gruptan İstanbul Sinopspor’la şampiyonluk mücadelesi verecek.

1.GRUPTA SON HAFTA MAÇLARI ŞÖYLE:

Saat 14.00 Çilimli İlçe Stadı: Çilimli Belediyespor-Maltepespor

Saat 14.00 Beykoz Stadı: Beykozspor 1908-Beyköy Belediyespor

Saat 14.00 Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı: Kilimli Belediyespor-Silivrispor

Saat 14.00 Bakırköy Belediye Stadı: Bakırköyspor-Devrek Belediyespor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi