Akhisarspor ve Pendikspor yenilgileriyle sezona 2’de 0’la başlayan Zonguldak Kömürspor’da kaptan Sinan Ören, uzun zamandır ilk kez skor anlamında sezona kötü başladıklarını, Uşakspor maçıyla toparlayıp çıkışa geçeceklerini söyledi.

Zonguldak Kömürspor’da 5’inci sezonunu yaşayan Sinan Ören, kırmızı-lacivertli renkler altında ilk kez bir sezona 2’de 0’la başladı. Kaptan, futbol anlamında hem Akhisarspor, hem de Pendikspor maçlarında yenilgiyi hak etmediklerini, özellikle Pendikspor maçında hakemlerin maçın skoruna direkt etki ettiğini belirtti.

Puan ya da puanlar alabilecekleri her iki maçtan puansız ayrıldıklarını kaydeden kırmızı-lacivertli kaptan, Pazar günü saha ve seyircileri önünde oynayacakları Uşakspor maçını mutlak kazanacaklarını ifade etti.

Uşakspor’u geçen sezon iç sahada oynadıkları maçta yendiklerini anımsatan 1 numara, yine bir iç sahada mücadelesinden 3 puanla ayrılan taraf olacaklarını kaydetti.

Rakiplerin fazla büyütülmemesi gerektiğini, grupta hiç kimsenin kimseden farkının olmadığının altının çizen 1 numaralı eldiven, Pendikspor maçında bunun açık ve net olarak görüldüğünü söyledi.

“KAZANMAK İÇİN HER TÜRLÜ

MÜCADELEYİ ORTAYA KOYACAĞIZ”

İlk iki maçta yapılan hatalardan ders çıkardıklarını, bundan sonraki haftalarda hata oranını en aza indirgeyip peş peşe galibiyetler alacaklarına dikkat çeken tecrübeli kaleci, “Yeni ve gençlerden kurulu bir takımız. İlk iki hafta skor anlamında şansız geçti. Zamanla toparlanacağız. Kötü başladık ama bu böyle gitmeyecek. Sonu güzel olacak. Uşakspor’la oynayacağımız maç çıkış maçımız olacak. Rakipten çekinmiyoruz. Sahada kazanmak adına her türlü mücadeleyi ortaya koyacağız. Geçen sezon iç sahada oynadığımız maçı kazanmıştık. Yine kazanan taraf biz olacağız.” dedi.

“UŞAKSPOR MAÇINDA GALİBİYETLE BİRLİKTE

ÖZGÜVENİMİZİ KAZANACAĞIZ”

Uşakspor karşısında seyirci ve saha avantajını iyi kullanıp istedikleri 3 puana ulaşmak istediklerini belirten kaptan Sinan, takımın ağabeyleri olarak sorumluluk aldıklarını, motivasyon anlamında üzerlerine düşen görevi yaptıklarını belirtti.

Takım olarak her geçen gün üzerine koyarak ilerlediklerini, tek eksiğin galibiyet olduğunu vurgulayan kırmızı-lacivertli file bekçisi, “İlk iki maçlık yenilgiden sonra Uşakspor maçının önemi daha da arttı. Mutlak kazanmamız gereken bir maç olacak. Takım olarak üzerine koyarak gidiyoruz. Artık 3 puan almamız gerekiyor. Şuan için tek eksik bu. Galibiyetle birlikte özgüvenimizi kazanacağımız bir maç olacak. Lige kötü başladık fakat sonu güzel bitecek. Hata elbet olacaktır. Önemli olan dersler çıkarıp, bir daha tekrarlamamak. Kayıpları tolere edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Biz sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Kötü başlamış olabiliriz, toparlayacak olan, takımı yukarıya çıkaracak olan da bizleriz. Ligin henüz başı. Taraftarımız 4-5 hafta sonra çok daha iyi bir Zonguldak Kömürspor görecek. Biliyorum onlar da galip gelen bir takım görmek istiyorlar. Zaten bize de bu yakışır. Bu konuda endişe duyulmasın. Genç ama çok iyi kadroya sahibiz. Uşakspor maçıyla kazanmaya başlayıp, takımı yukarıya çıkaracağız.” şeklinde ifadelerde bulundu.

“HAKEMLER ÇOK DİKKATLİ OLMALI”

Kaptan, sözlerinin son bölümünde hakemlere de değindi.

Özellikle Pendikspor maçında hakemlerin skora direkt etki ettiğini belirten 1 numara, “5 sezondur Zonguldak Kömürspor’dayım. Benim hakemlerle ilgili konuştuğumu çok nadir görmüşsünüzdür. Genelde hakemlerle ilgili konuşmam ama Pendikspor maçının hakemini sizler de gördünüz. Aleyhimize verilen penaltının penaltıyla alakası yok. Yüzde yüz golümüz ofsayt değildi, iptal edildi. Bunlar skoru etkileyen kararlar. Hakemler adaletli maç yönetsin. Hakem müsaade etseydi, Pendikspor maçını kazanabilirdik. Bizim sinirlerimizle oynuyorlar, motivasyon anlamında oyundan düşürüyorlar. Hakemlerden isteğimiz ortada maç yönetmeleri. Bize çalsın istemiyoruz, ortaya düdük çalsın yeterli. Uşakspor maçında kesinlikle hakem konuşmak istemiyoruz” diye konuştu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi