*** Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, koronavirüs salgını nedeniyle amatör futbol liglerinde geçen yıl Mart ayından bu yana yaşanan sessizliği fırsata çevirdi. Yüksel, sessiz futbol döneminde yaptığı girişimler neticesinde sahaları elden geçirdi, kimisinin zeminini yeniledi, kimisini yeni baştan futbola kazandırdı.

ZONGULDAK’TA, merkez ve ilçelerde amatör lig müsabakalarının oynandığı futbol sahaları, pandemi sürecinde elden geçerek yenilendi. Yeni görünümleriyle futbola hazır hale gelen sahalar, futbol müsabakalarının yeniden başlamasını bekliyor.

Amatör müsabaka sayısı yönünden Türkiye’de ilk 10 il arasında yer alan Zonguldak’ta, A takım ve altyapı müsabakalarının sıklıkla oynanması üzerine yıpranan sentetik çim yüzeyli sahalar, koronavirüs salgını nedeniyle geçen yıl Mart ayından bu yana yaşanan boşluk döneminde baştan aşağıya yenilendi.

Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel’in, Gençlik Spor Bakanlığı ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Dairesi Başkanlığı nezdinde yaptığı girişimler neticesinde 2020 ve 2021 spor yatırımları kapsamına dahil edilen saha yenileme ve yapım işleri Mayıs ayı itibariyle tamamlandı. Bu doğrultuda Merkez’de Fener sahası, Kozlu’da İlçe stadı ve Üzülmez’de Gönül Alışır sahası baştan aşağıya elden geldi.

Fener ve Kozlu’daki sahaların zemini değişirken, Üzülmez’de 2009 yılından bu yana atıl vaziyette bulunan toprak zeminli Gönül Alışır sahası, sentetik çim yüzeyli zemini, çift taraflı 500 kişi kapasiteli tribünü ve soyunma odalarıyla 12 yıl aradan sonra yeniden futbola kazandırıldı.

Yenileme çalışmalarının bitmesi üzerine Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, sahaların eski ve yeni halini sosyal medya hesabından paylaştı.

Yüksel, “Siz evinizdeyken, biz sizin geleceğiniz için hazırlıklarımızı teker teker tamamlıyoruz.” şeklinde ifadelerde bulundu. Bu paylaşım üzerine Hakan Yüksel, takipçileri ve spor kamuoyu tarafından büyük takdir gördü.

YATIRIMLARIN DEVAMI GELECEK

2020 yılını ve bu yılın ilk 5 aylık bölümünü yoğun bir şekilde geçiren Gençlik Spor İl Müdürü Yüksel, yoğun çalışma temposunu hiç ara vermeden yılın ikinci 6 aylık bölümü ve 2022 yılında da sürdürecek.

Hazırladığı projelerle Zonguldak’a daha çok tesis ve saha kazandırmak isteyen Hakan Yüksel, bu yıl Elvan Pazarcık başta olmak üzere Çaycuma Perşembe’ye sentetik zeminli futbol sahası, Alaplı ve Kilimli’ye bireysel antrenman salonu, Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı’nın zemin yenilenmesi, Zonguldak merkeze masa tenisi salonu ile tip spor salonu, Alaplı sahasına 500 kişi kapasiteli tribün, Gökçebey’e kamp merkezi gibi yatırım projelerini hayata geçirecek.

Bu projelerle birlikte Zonguldak’ın spor tesisi yönünden büyük ölçüde eksiklikleri giderilmiş olacak.

HABER/ Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi