Merkez Hakem Kurulu, Zonguldak Kömürspor’un 29 Kasım Pazar günü sahasında Hacettepespor’la oynayacağı karşılaşmada görev yapacak hakemleri açıkladı. Kurul, söz konusu maçta düdüğü Sakarya bölgesi klasman hakemi Serkan Önsal’a verdi. Önsal’ın yardımcıları Eskişehir bölgesinden Turgut Evran ile Alp Osman Karaosmanoğlu. Karşılaşmanın 4’üncü hakemi, Kütahya bölgesinden Emre Korkmaz.

Serkan Önsal, meslek kariyerinde 5’inci kez Zonguldak Kömürspor’un maçında görev alacak. Sakaryalı klasman, 2 Ekim 2011’de Bölgesel Amatör Ligde Kozlu Belediyespor-Zonguldak Kömürspor maçını yönetirken, 2. Ligde 8 Eylül 2018’de Zonguldak Kömürspor-Pendikspor, 17 Mart 2019’da Tuzlaspor-Zonguldak Kömürspor maçlarında 4’üncü, 10 Kasım 2019’da 1922 Konyaspor-Zonguldak Kömürspor maçında orta hakem olarak görev yapmıştı.

Önemli bir kariyere sahip Sakaryalı klasman, 2. Ligde en son geçen sezon 15 Mart 2020 tarihinde Afyonspor-Çorum FK arasında oynanan maçta düdük çaldı.

Bu maçın ardından şuana kadar 2. Ligde hiç maç yönetmeyen Önsal, Merkez Hakem Kurulu tarafından 1. Ligde iki kez dördüncü, 3. Ligde bir kez orta, 2. Ligde bir kez dördüncü, Ziraat Türkiye Kupası’nda bir kez orta hakem olarak görevlendirildi.

Sakaryalı hakem, Pazar gün ki Zonguldak Kömürspor-Hacettepespor maçıyla birlikte tam 8 ay aradan sonra 2. Ligde maç yönetecek.

12’nci hafta maç programı ve hakemler şöyle:

Saat 13.00 Niğde 5 Şubat Stadı: Niğde Anadolu FK-Ankara Demirspor (Fevzi Erdem Akbaş-İstanbul)

Saat 13.00 Kocaeli Stadı: Kocaelispor-Kahramanmaraşspor (Ayberk Demirbaş-İzmir)

Saat 13.00 Yusuf Ziya Öniş Stadı: Sarıyer-Şanlıurfaspor (Hasan Avcı-İzmir)

Saat 13.00 Devrek İlçe Stadı: Zonguldak Kömürspor-Hacettepespor (Serkan Önsal-Sakarya)

Saat 13.00 Çorum Şehir Stadı: Çorum FK-24 Erzincanspor (Yakup Bakır-Samsun)

Saat 13.00 Mümin Öskasap Spor Tesisleri: Manisa FK-Hekimoğlu Trabzon (Mustafa İlker Coşkun-Ankara)

Saat 13.00 Zafer Stadı: Afyonspor-Amed Sportif (Şeref Taştan-Isparta)

Saat 13.00 Gümüşhane Yenişehir Stadı: Gümüşhanespor-Uşakspor (Ali Yılmaz-Gaziantep)

Saat 13.00 İnegöl İlçe Stadı: İnegölspor-Sancaktepe FK (Ertelendi)

Ergene Velimeşespor (BAY)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi