Zonguldak Kömürspor’un mücadele ettiği Beyaz grup ekiplerinden Uşakspor AŞ, geçen sezon kırmızı-lacivertli takımda görev yapan teknik direktör Serkan Afacan’la anlaşmaya vardı. Yeni bir serüvene başlayan Afacan, yeni takımıyla Play-Off kovalayacak.

Zonguldaklı futbolseverlerin yakından tanıdığı teknik direktör Serkan Afacan, Beyaz grupta Play-Off mücadelesi veren Uşakspor AŞ ile anlaşmaya vardı. Ekibini oluşturan Afacan’ın Uşak serüveni bugün itibariyle başladı.

Meslek kariyerinde 2019-2020 sezonunda Zonguldak Kömürspor’u çalıştıran Afacan, bir sezon hizmet ettiği kırmızı-lacivertli takımdaki görev süresinin ardından bu sezon başında 2. Lig Kırmızı grup ekiplerinden Vanspor’la anlaşmaya varmıştı. Van ekibinde 5’inci haftanın ardından istifa eden Serkan hoca, kısa bir boşluğun ardından kariyerine yine 2. Ligde fakat bu kez Beyaz grupta devam edecek.

PLAY-OFF KOVALAYACAK 

Grupta sezona bir hayli iddialı başlayan, ilk yarıyı 33 puanla 5’inci sırada tamamlayan, 27’nci hafta itibariyle 41 puanla 8’inci sıraya kadar gerileyerek Play-Off yarışının 4 puan gerisine düşen Uşakspor’da kolları sıvayan Afacan hoca, ligin kalan bölümünde takımı yeniden Play-Off yarışının içine sokmaya çalışacak. Uşakspor’da, Serkan Afacan’ın Zonguldak Kömürspor’dan öğrencisi olan Mehmet Gürkan Öztürk ile Serhat Baştan da forma giyiyor.

14 Mart Pazar mesaisini maç yapmadan BAY geçecek olan Uşakspor, Serkan Afacan yönetimindeki ilk 3 puan sınavını 18 Mart Perşembe günü sahasında Hacettepespor’a karşı verecek.

Serkan Afacan, Zonguldak Kömürspor’da görev yaptığı dönemde Hacettepespor karşısında 0-0’lık beraberlik ve 1-0’lık yenilgiler üzerine galibiyet sevinci yaşayamamıştı.

Ekip arkadaşı iki hoca şimdi rakip oldular

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR’A

KARŞI MÜCADELE EDECEK

Serkan Afacan, Hacettepespor sınavının ardından ikinci 3 puan sınavını geçen sezon görev yaptığı Zonguldak Kömürspor’a karşı verecek. Bu maç aynı zamanda Afacan’ın Uşakspor’un başında ilk deplasman maçı olacak. 24 Mart Çarşamba günü Devrek İlçe Stadı’ndaki karşılaşma ayrıca skor ne olursa olsun Serkan hocanın kariyerinde unutamayacağı maçlar arasında yerini alacak.

ŞEREF-AFACAN DÜELLOSU

Zonguldak Kömürspor-Uşakspor karşılaşması, ayrıca Serkan Afacan ile eski ekip arkadaşı Barış Şeref’i de karşı karşıya getirecek. Zonguldak Kömürspor döneminde ekip olarak birlikte çalışan iki genç teknik adam, taktik stratejilerini bu kez kendi takımlarının başarısı için geliştirecek.

Söz konusu maça henüz 10 gün olmasına karşın, spor kamuoyu “Şeref-Afacan Düellosu”nu şimdiden gündem konusu yapmaya başladı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi