Haftayı Kırşehir FK galibiyetiyle geride bırakan Zonguldak Kömürspor’da rota Serik’e döndü. Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz,13 Kasım Pazar günü 14’üncü hafta maçında 3 puan önünde yer alan Serik Belediyespor’u konuk edecek. Karaelmas Kemal Köksal Stadı’ndaki maçla birlikte Zonguldak Kömürspor, bu sezon evinde 7’nci maçını oynayacak. Şenol Demir ve öğrencileri, iç sahada 6 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik, 1 yenilgi sonucu topladığı 13 puanla 6’ncı basamakta yer alıyor.

Kırşehir galibiyetiyle iki maç aradan sonra 3 puan sevinci yaşayan Zonguldak Kömürspor, bu galibiyetin devamını Serik Belediyespor maçıyla getirmek istiyor. Kırmızı grup ekibi, zorlu karşılaşmanın hazırlıklarına iki günlük izinin ardından bugün bu düşünce doğrultusunda start verecek.

SERİK’İN İSTATİSTİKLERİ FENA DEĞİL

Zonguldak Kömürspor’un 14’üncü hafta rakibi Serik Belediyespor, 23 puanla 6’ncı sırada yer alıyor. Son lig maçında sahasında Adıyaman’ı 3-2 mağlup eden Antalya ekibi, sezonun 6’ncı galibiyetini aldı. Serik ekibi, diğer galibiyetlerini ilk hafta Kastamonuspor (2-1), 4’üncü hafta Kırşehir FK (3-0), 8’inci hafta Uşakspor (1-0), 9’uncu hafta Balıkesirspor (1-0), 10’uncu hafta Pazarspor (2-0) karşısında elde etti.

3’er puanla kapattığı bu maçların dışında Serik Belediyespor, berabere kaldığı Ankara Demirspor (1-1), Kocaelispor (0-0), Kırklarelispor (1-1), Sarıyer (1-1), Fethiyespor (1-1) maçlarından 1’er puanla ayrıldı.

Antalya temsilcisi, sadece 7’nci haftada 1928 Bucaspor’a 5-1, 12’nci hafta 1461 Trabzon’a 1-0 yenildiği maçlardan puan çıkaramadı.

Serik’in, geride bıraktığı 13 maçta ürettiği gol sayısı 17. Bir maçta en çok 3 golü bir arada gören rakip takım, bunu iki maçta tekrarlarken, diğer maçlarda 2 golün üzerine çıkamadı. Serik takımının kalesinde gördüğü gol sayısı ise 13.

DEPLASMANDA 11 PUAN TOPLADILAR

Serik Belediyespor, Zonguldak deplasmanıyla bu sezon ki 7’nci dış saha mücadelesini verecek. Deplasman maçlarından 3 galibiyet, 2 beraberlik, 1 yenilgiyle ayrılan rakip, dış saha sıralamasında 11 puanla 6’ncı basamakta yer alıyor. Dış sahada 6 gol üreten Serik takımının yediği gol sayısı 3.

TÜRKİYE KUPASINDA 4. TURDALAR

Ligde play-off yarışı veren Serik Belediyespor, Ziraat Türkiye Kupası’nda 4’üncü tur mücadelesi verecek. 2. Lig ekibinin rakibi, Süper Ligden Beşiktaş. 9 Kasım Çarşamba (yarın) İstanbul Vodafone Park’ta oynanacak 4’üncü eleme turu, Zonguldak Kömürspor’a analiz fırsatı tanıyacak. Ayrıca üst seviye maçtan çıkacak olan rakip, haliyle Zonguldak’a yorgun ve tüm enerjisini harcamış bir şekilde gelecek. Bu durum kesinlikle Zonguldak Kömürspor’un lehine bir durum olacak.

Serik Belediyespor, kupa mücadelesinde ikinci turda Kelkit Belediyespor’u 1-0, üçüncü turda Batman Petrolspor’u 2-1 yenmişti.

SAĞLAM KADROSU VAR

Serik Belediyespor’un ilk 11 düzenini İbrahim Demir, Fırat Arıkan, Erbay Eker, Mehmet Demirözü, Mustafa Acar, Sebahattin Usta, Erdi Zengin, Halil İbrahim Sevinç, Burak Göksel, Üstün Bilgi ve Harun Kavaklıdere oluşturuyor. Rakibimiz 3-2 kazandığı son Adıyaman maçına bu tertiple çıktı.

Rakibin yedeklerinde ise, Mehmet Doğan, Erdoğan Kaya, Oğuzhan Doğan, Muhammet Yazıcı, Sergen Yatağan, Hasan Ali Adıgüzel, Batuhan Kırdaroğlu, Mehmet Can Kocabaş, Ergün Nazlı ve Muhammet Akpınar gibi isimler var.

İlk 11 oyuncularından Sebahattin Usta ile Üstün Bilgi, 5’er golle takımın en golcü iki ismi. Bu iki golcüyü 3 golle Harun Kavaklıdere izliyor. Diğer golleri Muhammet Akpınar, Burak Göksel, Hasan Ali Adıgüzel, Erdi Zengin, Fırat Arıkan, Mehmet Demirözü ve Oğuzhan Doğan kaydetti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi