Zonguldak Kömürspor’da Şenol Demir farkı kendini hemen gösterdi. İlk 3 maçlık yenilgi serisinin moral çöküntüsünü yaşayan futbolcular, Demir’in kısa sürede mental ve psikolojik yönden uyguladığı terapiyle olumsuz havadan kurtuldu. Kendilerini bulan futbolcular, lig yeni başlıyor havasına bürünerek galibiyete şartlandı.

Cafer Aydın yönetiminde ritmini bir türlü yakalamayan Zonguldak Kömürspor, en kötü sezon başlangıcını yaparak camiada hayal kırıklığına neden oldu. Peş peşe yenilgiler üzerine Aydın’ı gönderen Kırmızı-Lacivertli kulüp, hiç maceraya atılmadan Zonguldaklı teknik direktör Şenol Demir’i takımın başına getirdi. Kulübün iç yapısını ve şartları çok iyi bilen, camia tarafından sevilen Şenol hoca, haliyle adaptasyon ve uyuma yönelik hiçbir sıkıntı yaşamadan işe koyuldu.

Takımın başında ilk idmanına Perşembe günü çıkan Şenol Demir, ilk iş olarak psikolojik ve mental yönden iyice yıpranan futbolculara zihinsel antrenman uygulamakta buldu. Futbolculara bir terapi uzmanı gibi yaklaşan Zonguldaklı hoca, futbolda fiziksel olduğu kadar zihinsel yönden de güçlü olunması gerektiğine vurgu yaptı. Sözleriyle futbolculara moral, motivasyon ve özgüven aşılayan kırmızı-lacivertli hoca, ilk 3 haftanın unutulmasını, Kırşehir Belediyespor maçıyla yeni bir başlangıç yapılmasını istedi.

Lig yeni başlıyormuş havası estirdi

Şenol Demir’in ilk gün tavrı ve yaklaşımıyla zihinsel yönden güçlenen futbolculardaki değişim ilk idmanda kendini gösterdi. Moral, motivasyonun üst seviyede olduğu gözlenen futbolcuların istekli bir performans ortaya koymaları sevindirdi. Aynı şekilde bugün Fener sahasında yapılan ikinci gün idmanında da aynı görüntüler yaşandı. İstek seviyesi üst noktada olan futbolcular, Demir’in taktik açıdan hazırladığı antrenman programını harfiyen yerine getirdi. Bu durum Zonguldaklı hocayı memnun etti. İki günlük çalışma sürecinde takımın havasını 360 derece değiştiren Şenol Demir yönetimindeki Zonguldak Kömürspor, 26 Eylül Pazar günü sanki ligin ilk maçını oynuyormuş düşüncesiyle sahaya çıkacak. Dolayısıyla hem Şenol hoca, hem de futbolcular zorlu maçta ilk galibiyet peşinde koşacak.

Önce gol yemeyeceğiz

Son 5 sezonun başarılı teknik direktörleri arasında yer alan Şenol Demir, kendine has futbol düşüncesini Zonguldak Kömürspor’a aşılamaya çalışıyor. Futbol oynadığı dönemde savunmada görev alan, hırsı, mücadelesi ve savaşcı futboluyla bilinen Demir, sert ve sağlam defans anlayışını kırmızı-lacivertli futbolculara benimsetiyor.

Haftanın son antrenman gününde Demir, savunmaya yönelik yaptırdığı antrenman uygulamasıyla dikkat çekti. Takımın ilk 3 maçta 5 gol yemesi üzerine kale ve defans güvenliğini ön planda tutan Elmas’ın hocası, kaleci Sinan başta olmak üzere savunma oyuncularına büyük bir sorumluluk yükledi.

Hata oranının minimum seviyeye düşürülmesi gerektiğinin altını kalın çizgiyle çizen Demir, rakibin geliştireceği ataklar sırasında yüzde yüz konsantrasyona dikkat çekti, yerleşik savunda düzeninde verilen açıkların ikinci bir oyuncu tarafından anında kapatılarak rakibe pozisyon imkanı verilmemesini istedi. Bu doğrultuda bol bol pratik uygulama yaptıran hoca, zaman zaman çalışmayı durdurarak yapılması gerekenleri bir bir anlattı. Çalışma oldukça verimli geçti.

Antrenmanın son bölümünde kenarlardan ve cepheden duran top çalışmasıyla hem savunma, hem de gol üzerinde denemelerde bulunan Zonguldak Kömürspor’da her iki yönde sergilenen performans memnun ediciydi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi