2. Lig Beyaz grupta haftaya 10 puanla 5’inci grup Zonguldak Kömürspor, 4 puanla alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Karacabey Belediyespor’un konuğu olacak. 17 Ekim Pazar günü 19.00’da başlayacak karşılaşma, gece maçı olması itibariyle kırmızı-lacivertli takım için bir ilk olacak. 4 ila 7’nci haftaları 3 galibiyet, 1 beraberlikle geride bırakarak 4 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan Zonguldak Kömürspor, bu seriyi Karacabey önünde devam ettirmek istiyor. Elmas, bu maçı kazanması halinde puanını 13’e çıkarıp, puantajdaki tırmanışını sürdürecek.

Zonguldak Kömürspor’un rakibi Karacabey Belediyespor, geçen haftayı maç yapmadan BAY geçti. Dinlenerek geçirdiği haftanın ardından evinde oynayacağı maçı fazlasıyla önemseyen Bursa ekibi, her ne kadar puantaj sıralamasının alt bölümünde yer alsa da hafife alınacak bir takım değil. Genç bir kadroya sahip rakip, BAY öncesi evinde oynadığı maçta Amed Sportif’i 2-1 mağlup etmişti.

RAKİP ENİNE BOYUNA ANALİZ EDİLDİ

4’üncü hafta itibariyle yaptığı çıkışla grupta dikkatleri üzerine çeken Zonguldak Kömürspor, Karacabey Belediyespor karşısında sürpriz yaşamak istemiyor. Dolayısıyla teknik direktör Şenol Demir ve talebeleri, Karacabey ekibine ciddi gözle bakıp, fazlasıyla önemsiyor.

Deplasman karşılaşmasından istediği 3 puanı alıp ilk 5’teki yerini korumak isteyen Elmas’ın teknik patronu, 8’inci hafta dersine çok iyi çalıştı. Rakiple ilgili edindiği analiz bilgiler doğrultusunda taktik plan ve stratejiler geliştiren Demir, pratik uygulamalarda aldığı sonuçtan memnun. Şenol hoca, antrenmanlarda yüzde yüz verim aldığı taktik planların gece oynanacak maçta da skora yansıyacağına inanıyor.

GOL YEMEMEK ÖNCELİKLİ İŞ

Şenol Demir’in, Karacabey Belediyespor karşısında öncelikli düşüncesi beraberlik değil, galibiyet olacak. 3 puan düşüncesinin ön planda tutulacağı karşılaşmada gidişata göre farklı taktik anlayışa gidilecek. Haftayı 3 puanla kapatmak isteyen Demir, Kırşehir Belediyespor, Nazilli Belediyespor, Ankara Demirspor ve Eskişehirspor maçlarında olduğu gibi yine ciddiyet, oyun disiplini ve konsantrasyonu parola edinecek. Bu üç olgu üzerinden bir oyun anlayışına sahip olacak Zonguldak Kömürspor, en birinci rakibe pozisyon vermeyip, kaleyi gole kapalı tutma düşüncesine sahip. Gol yemeden geride bırakılacak her bir dakika Şenol Demir ve öğrencilerinin lehine işleyecek.

Pozisyon zenginliğiyle her an gol bulacak potansiyele sahip Zonguldak Kömürspor, ayrıca duran toplarda etki gücünü artırdı. Dolayısıyla kırmızı-lacivertli takım, bu becerilerini maçın son anına kadar iyi değerlendirip, istediği sonuca ulaşmayı planlıyor.

KADRODA ZORUNLU DEĞİŞİM

Şenol Demir’in, Karacabey Belediyespor karşısında kadroda çok fazla değişiklik yapması beklenmiyor. Demir, son haftalarda yenilmeyen kadroda sadece sakatlıklar nedeniyle zorunlu değişikliğe gidecek. Geçen hafta Eskişehirspor maçında yaşadığı sakatlık nedeniyle maçı yarıda bırakan stoper Selim Şahin’in yerine Ali Osman, sakatlığı nüksettiği için kadrodan çıkarılan sol kanat oyuncusu Fatih Bektaş’ın yerine yine Ercüment kadroda yer alacak.

SARI KART SINIRINDALAR

Öte yandan, Karacabey Belediyespor maçı öncesinde üç futbolcu sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Stoper Hakan Çevik, sol bek Emre Kara ve kenar orta oyuncusu Ercüment Eray Ataklı sarı kart görmeleri halinde, 9’uncu haftada 23 Ekim Cumartesi günü iç sahada oynanacak Şanlıurfaspor maçında forma giyemeyecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi