17 maçta sadece 1 kez mağlup oldu, mesleğinde ikinci kariyer zirvesini yaşıyor. Zonguldaklı hoca, 2015-2016 sezonunda yine 3. Ligde Zonguldak Kömürspor’u şampiyon yaparak 2. Lige çıkarmıştı.

3. Ligde Diyarbekirspor’u çalıştıran Şenol Demir, yenilmezlik serisini ve liderliğini sürdürdü. 19’uncu hafta maçında dün deplasmanda Artvin Hopaspor’la golsüz berabere kalan Zonguldaklı teknik adam, bu beraberlikle yenilmezlik serisini 4 maça çıkarırken, puanını 41’e yükselterek liderliğini 20’nci haftaya taşıdı.

Diyarbekirspor’la müthiş bir sezon geçiren Şenol Demir, 3’üncü haftaya girilirken göreve geldiği 3. Lig ekibiyle 17’nci maçına çıktı. Deplasmanda Artvin Hopaspor’un konuğu olan Diyarbakır ekibi, 90 dakika sınavını 0-0 berabere tamamladı. Bu beraberlik üzerine Demir, şampiyonluk yarışında en büyük rakibi olan 1928 Bucaspor’un Arnavutköy Belediyespor’la berabere kalmasıyla birlikte lider girdiği haftayı iki puan farkla yine lider unvanla tamamladı.

Göreve başladıktan sonra 9’u galibiyet olmak üzere üst üste 12 maç hiç yenilmeyerek büyük bir başarıya imza atan Demir, 15’inci haftada Arnavutköy Belediyespor karşısında ilk yenilgisini alsa da takımı çabuk toparlayarak yeni bir yenilmezlik serisine başladı. Nazar olarak gördüğü bu mağlubiyet sonrası Zonguldaklı teknik adam, üst üstte 4 maç hiç yenilmedi. Şenol Demir, bu yönüyle grubun en başarılı teknik direktörleri arasında başı çekiyor.

İkinci kariyer zirvesi dönemini yaşıyor

Şenol hoca, Diyarbekirspor’la adım adım şampiyonluğa koşarken, çizdiği üst düzey başarı grafiğiyle meslek kariyerinde ikinci kariyer zirvesi dönemini yaşıyor.

Demir, 2015-2016 sezonunda görev yaptığı Zonguldak Kömürspor’u 60 puanla Play-Off’a taşımış, ardından Kızılcabölükspor’la oynadığı final maçını 2-1 kazanarak kırmızı-lacivertli takımı 10 yıl aradan sonra 2. Lige çıkarmıştı.

Şampiyon unvanla uzun yıllar formasını giydiği Zonguldak Kömürspor Kulübü’nün tarihine geçen Demir, aynı şampiyonluk başarısına Diyarbekirspor’da da ulaşmayı hedefliyor. Şenol Demir’in futbolculuk döneminde kaptanlığını yaptığı Diyarbakırspor’la 1. Lig şampiyonluğu bulunuyor. Futbolculuktan sonra teknik direktörlük kariyerine de şampiyonluk yazdırmak isteyen Demir, bunu başardığı takdirde aynı takımda hem futbolcu, hem teknik direktör olarak şampiyonluk yaşayan ender isimlerden olacak.

Önünde 11 maç daha var

1’inci grubun lider hocası, 5 Mayıs’ta bitecek lige kadar 11 maç daha oynayacak.

25 Şubat’ta Nevşehir Belediyespor’u konuk edecek 3. Lig ekibi, ardından 3 Mart’ta Kızılcabölükspor, 11 Mart’ta Yeşilyurt Belediyespor, 17 Mart’ta Çankaya FK, 24 Mart’ta Fatsa Belediyespor, 31 Mart’ta Edirnespor, 8 Nisan’da Antalya Kemerspor, 14 Nisan’da Ofspor, 21 Nisan’da Payasspor, 25 Nisan’da Belediye Derincespor, 5 Mayıs’ta Arnavutköy Belediyespor’la karşılaşacak.

5’i iç saha, 6’sı deplasmanda oynanacak birbirinden zorlu müsabakaları maç maç hesap eden Şenol Demir, yenilmezlik serisini sezon sonuna taşıyıp şampiyonluk ipini göğüslemek istiyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi