Geçen hafta göreve başladığı Zonguldak Kömürspor’un başında çıktığı ilk maçını kazanan Şenol Demir, kırmızı-lacivertli takıma transfer sürecini ve gol yemeden 2-0 kazanılan Kırşehir Belediyespor maçını değerlendirdi. Zonguldak Kömürspor’a transferinin hiç hesap edilmemiş şekilde ani geliştiğini belirten Demir, iki günlük antrenmanın ardından çıktığı Kırşehir maçında galibiyeti baştan sona hak eden tarafın kendileri olduğunun altını çizdi.

Sezona 2. Lig Kırmızı grup temsilcisi Diyarbekirspor’da başlayan, 3’üncü haftada alınan Vanspor yenilgisinin ardından görevinden istifa eden Şenol Demir, aynı günün akşamında Cafer Aydın’la yollarını ayıran Zonguldak Kömürspor’dan gelen transfer teklifi üzerine kendisini biran da kırmızı-lacivertli takımın başında buldu.

Diyarbekirspor’daki sözleşme fesih işlemlerinin ardından Zonguldak’a gelerek dümene geçen Demir, takıma uyguladığı iki günlük antrenman programının ardından ilk maçına Kırşehir deplasmanında çıktı. Sezona 2’de 2’lik galibiyet serisiyle başlayan Kırşehir Belediyespor karşısında kontrollü ve disiplinli bir futbol oyunu karşılığında istediği 3 puanı 2-0’lık net skorla alan Şenol Demir, kısa zamanda çok büyük iş başararak camianın 3 maçlık galibiyet özlemine son verdi.

3 maçlık yenilgi serisinin ardından zorlu deplasmandan alınan 3 puan, Şenol Demir ve futbolcular başta olmak üzere kırmızı-lacivertli camiaya büyük sevinç yaşattı.

Gelir gelmez takımın üzerindeki kara bulutları dağıtarak bahar havası estiren Şenol Demir, dün akşam Kanal Z’de, Ercan Aygün’ün sunduğu, Spor Müdürümüz Hüseyin Ekinci ve futbol antrenörü Hüseyin Cevher’in yorumcu olduğu Karşı Karşıya programına telefonla bağlandı.

Zonguldak Kömürspor’a geliş süreci ve hemen peşine çıktığı Kırşehir Belediyespor maçıyla ilgili konuşan Zonguldaklı hoca, ayrıca sorulan sorulara cevaplar verdi.

Zonguldak Kömürspor’a transferinin çok ani geliştiğini, ortada planlanmış bir durumun olmadığını dile getiren Demir, “Zonguldak Kömürspor’da Cafer hocanın ayrılması, benim Diyarbekirspor’dan ayrılmam işi bu noktaya getirdi. Kurgulanmış ya da planlanmış bir şey olsa bu kadarı olmaz. Zaten böyle bir şeyin olması asla mümkün değil. Tamamen tesadüf. Uzun aradan sonra yeniden Zonguldak Kömürspor’dayım. Burası benim memleketim, evim, yuvam. Biz 3 yıl sonra da gelsek, 5 yıl sonra da gelsek heyecanımız bitmez. Benim hayatım bu kulüpte geçti. Futbolculuğumu da, hocalığımı da bu kulübe borçluyum. Zonguldak, önemli bir şehir. Zonguldak Kömürspor önemli bir kulüp. Burada görev almak gururdur. Süreç bu.” dedi.

İKİ GÜNLÜK ANTRENMANLA

MAÇA ÇIKMAK KOLAY DEĞİL

Zonguldak Kömürspor’a transferinin kesinleşmesinin ardından zaman darlığı nedeniyle takımla sadece iki gün çalışma fırsatı bulabildiğini, sonrasında Kırşehir Belediyespor maçına çıktığını vurgulayan Şenol Demir, kısa süreli çalışmaya rağmen net skorla kazanmanın mutluluk verici olduğunu kaydetti.

Takıma çok çabuk adapte olduğunu söyleyen Kırmızı-Lacivertli hoca, “Perşembe ve Cuma antrenmanlarının ardından Kırşehir Belediyespor maçını oynadık. Takımla çok fazla çalışma fırsatı bulamadım. Fakat futbolcuların tümü beni çabuk kabullendi. Takımda daha önce Sinan, Emre Kara, Sefa gibi birlikte çalıştığım futbolcular var. Dolayısıyla çabuk uyum sağladık. Zor deplasmanın bizi beklediğini biliyorduk. Bizim takımımız iyi takım. Kaliteli futbolcular var. Mental yönden iyileştirme çalışmalarımız oldu. Disiplini ön plana koyduk. Kısa sürede iyi çalıştık. Diyarbekirspor’dayken Kırşehir Belediyespor’la hazırlık maçı oynamıştık. Haliyle rakip takım ve futbolcularla ilgili fikir sahibiydim. Bu avantaj oldu. Rakibe göre geliştirdiğimiz oyun planımız tuttu. İyi oyunumuzun karşılığını 3 puanla aldık. Karşımızdaki rakip çok güçlü bir rakipti. Bulduğumuz 2 gol dışında kaçırdığımız iki, üç pozisyon var. Bu pozisyonları bulmak ve neticesinde kazanmak önemli bir başarıdır” diye konuştu.

GALİBİYETİN SEVİNCİNİ ÇOK FAZLA

ABARTMADAN YAŞAMALIYIZ

Kırşehir Belediyespor maçının takım için geride kaldığını, artık tek düşüncelerinin Cumartesi günü oynanacak Nazilli Belediyespor olduğunu aktaran Şenol hoca, aldıkları sadece bir galibiyet olduğunu, dolayısıyla sevincin çok fazla abartılmaması gerektiğini söyledi.

Ligin daha başında olduklarını, önlerinde oynanmamış 30 maç olduğunu hatırlatan kırmız-lacivertli teknik adam, “Kırşehir Belediyespor maçı artık geride kaldı. Galibiyet tabii ki de hem benim için, hem takım adına güzel fakat çok fazla takılı kalmayalım. Önümüzde oynanmamış 30 maç, ortada alınması gereken 90 puan var. Ayaklarımız yere sağlam basmalı. Zor müsabakalar bizi bekliyor. 2-10 Ekim tarihleri arasında 8 günde 3 maç oynayacağız. Cumartesi Nazilli Belediyespor’la karşılaşacağız. Sonrasında Ankara Demirspor ve Eskişehir maçları var. Diyarbakır’dayken, Nazilli Belediyespor’u Amed Sportif karşısında izlemiştim. İyi bir takım, hücuma çok iyi kalkıyorlar. Dolayısıyla hafta soru zor bir 90 dakika bizi bekliyor olacak. Bu ligde kolay bir maç yok. Her maçımız zor ve çetin geçecek.” şeklinde ifadelerde bulundu.

GALİBİYETİ SÜRDÜRÜLEBİR HALE GETİRMELİYİZ

Kırmızı-Lacivertli hoca, Kırşehir Belediyespor galibiyetin başlangıç adına çok iyi olduğunu, bu galibiyeti sürdürülebilir hale getirmek için daha çok çalışıp, daha çok mesai harcayacaklarını ifade etti.

Zonguldak Kömürspor’un üst sıralarda yer alması gerektiğine dikkat çeken Demir, “Maç maç düşüneceğiz. Her maça final gözüyle bakarsak, başarı oranımız artar. Şuan için yolun başındayız. Hedefimiz şurası demek yanlış ifade olur. Hedefe varamayınca, hoca ve futbolcular başarısız gibi lanse ediliyor. Kazandığımız her maç bizi zaten hedefe taşıyacaktır. Aceleci davranmayalım. Hedefi koymadan maç maç ilerlersek daha doğru bir tercih olur. Fakat şu bir gerçek. Galibiyeti alışkanlık haline getirip, seri yapmalıyız. Kırşehir Belediyespor galibiyetinin devamını Nazilli Belediyespor maçıyla getirmek istiyoruz” görüşünde bulundu.

BAŞARI FUTBOLUN OLMAZSA OLMAZIDIR

Zonguldak Kömürspor’un teknik direktörü, telefon bağlantısının son bölümünde taraftara değindi. Futbolda başarının olmazsa olmazlar arasında yer aldığını, takımı başarıya taşıyacak faktörlerden birisinin de taraftar olduğunu belirtti.

Cumartesi günü Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanacak Nazilli Belediyespor maçında tribünde dolu görmek istediğinin altını çizen Şenol hoca, sözlerini şöyle noktaladı:

“Uzun aradan sonra taraftarımızın önüne çıkacağım. Heyecanlı olduğumu söylemek istiyorum. Taraftarı çok özledim. İç sahadaki ilk maçı galibiyetle bitirip, 3 puanı taraftara armağan etmek istiyorum. Nazilli Belediyespor’a deplasmanda oynadığını hissettirmeliyiz. Bir tane takımımız var. Zonguldak Kömürspor’umuza sahip çıkalım, birlikte başarıya taşıyalım. Birlik olmalıyız. Taraftar bu birlikteliğin önemli bir parçası. Nazilli Belediyespor maçında taraftarımıza büyük iş düşecek.”

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi