Zonguldak Kömürspor Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısıyla madenci forması projesinde satılan forma sayısını açıkladı, destek veren kişi ve kuruluşlara teşekkür etti. Öztürk, ilk etapta bastırılan 3 bin 697 formanın 2 bin 920’sinin satıldığını söyledi.

2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor Kulübü tarafından, TTK Kozlu Müessesesi’nde 3 Mart 1992 tarihinde meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden 263 maden işçisinin adını yaşatmak için bastırılan madenci formalarının satışı sürüyor. Ocak ayında başlayan satışlarda 3 aylık süreci geride bırakan kulüp, bugüne kadar yapılan satışları kalem kalem açıkladı.

Proje ekibinde yer alan Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk’ün kamuoyunu bilgilendirme adına yaptığı basın açıklaması kulüp tesislerinde gerçekleşti. Anlaşmalı firma tarafından ilk etapta 3 bin 697 forma bastırıldığını, bunların 2 bin 920’sinin satıldığını belirten Öztürk, talebin artması halinde ikinci etap baskıya geçeceklerini aktardı.

Forma projesinde kısa sürede hedeflenen 6 bin 700 rakamına ulaşmak istediklerini, Mayıs ayında bitecek 2020-2021 futbol sezonu sonuna kadar da 10 bin rakamını görmeyi arzu ettiklerini dile getiren kırmızı-lacivertli yönetici, projeye destek veren kişi, kuruluş ve taraftara teşekkür etti.

Madenci forması projesinin hem maddi, hem manevi yönden kulübe büyük katkı sağladığını, Türkiye’nin dört bir yanından forma almak için kendileriyle irtibata geçip, sponsorluk için destek vermek isteyen yeni yeni kişiler tanıdıklarını dile getiren Öztürk, Zonguldak’ın yanı sıra il ve yurt dışı bazında formalara gösterilen ilgiden kulüp olarak memnun olduklarını belirtti.

BELEDİYE BAŞKANLARI TEK TEK ZİYARET EDİLİYOR

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan başta olmak üzere Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi ve Erdemir çalışanlarının projeye çok büyük destek verdiğini hatırlatan Öztürk, ayrıca Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt'un projeye destek verenler arasında olduğunu, önümüzdeki günlerde yine belediye başkanları bazında ziyaretler gerçekleştireceklerini söyledi.

TÜMER METİN'DEN BÜYÜK DESTEK

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ta forma giymiş eski Milli futbolcu Zonguldaklı Tümer Metin’in 150 forma aldığını, yaptığı tanıtımlarla projenin yaygınlaşması ve hızlanmasını sağladığını ifade eden Şükrü Öztürk, Filyos Ateş Tuğla yönetim kurulu üyesi Harun Demir’in 75, eski başkanlardan İsmail Recai Şanlı ile eski yöneticilerden Alaattin Kurnaz ve Musa Bahadır’ın 100’er adet, yine eski futbolculardan Kamil İçer’in de 50 forma alarak projeye katkı sağladıklarını dile getirdi.

MESUT ÖZİL'E FORMA GİTTİ

Fenerbahçe’de forma giyen Mesut Özil’e 67 numaralı özel madenci forması yaptırıp kendisine ulaştırdıklarını, Devrek’teki köy okullarına dağıtmak üzere yine Mesut Özil ismini taşıyan formalar yaptırmak istediklerini bunu Fenerbahçe Kulübü’yle paylaştıklarını ve geri dönüş beklediklerini söyleyen Kırmızı-Lacivertli yönetici, bu beklentilerinin karşılık bulması halinde kulübe ciddi manada katkı sağlanmış olacağını vurguladı.

SENDİKAYA SİTEM

Zonguldak Kömürsporlu yönetici, projeye sessiz kalan isimleri de açıkladı. Özellikle Genel Maden İşçileri Sendikası’nın projeye henüz destek vermediğinin kaydeden Öztürk, Türk Metal Sendikası’nın desteğini örnek olarak gösterdi, sendika yönetiminin şehit madencilerin isimlerini taşıyan madenci formasına neden sessiz kaldığına anlam veremediğini, bu konuda kulüp olarak büyük bir hayal kırıklığına uğradıklarını altını çizerek sözlerine ekledi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi