Birinci Amatör Küme’de şampiyonluğa oynayan Sefercikspor hedefini Bölgesel Amatör Lig olarak ortaya koydu.

Çaycuma B grubunda zirvede yer alan kırmızı-siyah takım, iki yıllık hedef planlaması dahilinde önce Süper Amatör Lige çıkıp ardından Bölgesel Amatör Lig’e göre bir kadro yapılanmasına gidecek. Filyos temsilcisi, kısa sürede yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Lig’deki yerini alıp Filyos’u il dışında başarıyla temsil etmek istiyor.

Futbol ve futbolcu potansiyelinin en yüksek olduğu beldelerden biri olan Filyos’u Birinci Amatör Küme’de başarıyla temsil eden Sefercikspor, yer aldığı Çaycuma B grubunda geride kalan 8 haftalık periyotta başarılı bir grafik ortaya koydu. 8 maçın 7’sini galibiyetle tamamlayarak 21 puan toplayan kırmızı-siyahlılar, Saltukovaspor’la birlikte zirvenin ortağı. Rakibine göre daha iyi averaja sahip olan Sefercik ekibi, son iki haftaya lider unvanla girdi.

Sezonu 7-0’lık Veliköyüspor galibiyetiyle açan Çaycuma B grubu ekibi, ardından Karamusaspor’u 3-0 hükmen, Çaycuma Yakaspor’u 6-0, Çaycuma Gençlerbirliği’ni 1-0 yendi. 4 maçlık yenilmezlik serisinin ardından ilk ve tek yenilgisini 5’inci haftada 2-1’lik skorla Saltukovaspor’dan alan Sefercikspor, sonrasında Veliköyüspor’u 6-2, Karamusaspor’u 3-0 hükmen ve Çaycuma Yakaspor’u 9-0 yenerek 3 maçlık seri yaptı.

Grup aşamasında kalan iki haftayı Çaycuma Gençlerbirliği ve Saltukovaspor maçlarıyla tamamlayacak olan Çaycuma B grubu lideri, bu iki maçı da kayıpsız geçip Play-Off’a ilk sırada çıkmak istiyor.

Play-Off’a çıkılması halinde Süper Amatör Lig için tüm imkanlarını seferber edecek olan Sefercikspor, 2022-2023 sezonu planlamasını deplasmanlı olarak uygulanan Bölgesel Amatör Lige göre yapacak.

İki yıllık planlama kapsamında Bölgesel Amatör Lige yükselip Sefercikspor’un adını tüm Türkiye’ye duyurmayı hedefleyen Sefercikspor, bu hedef yolunda ilerlerken beldenin ve futbolseverlerin desteğini bekliyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi