Savunma hataları üzerine hemen her hafta yenilen goller, beraberinde mağlubiyetleri getiriyor. Bu bölgede acil önlem şart. Hatalar en az düzeye indirilip gol yeme alışkanlığından biran evvel vazgeçilmeli.

Zonguldak Kömürspor’un savunması en formsuz dönemini yaşıyor. Takımın son 5 maçta 10 gol yemesi bunun en büyük örneği.

Beyaz grup ekibi, hemen her hafta gol yemeyi alışkanlık haline getirdi. Hem bireysel, hem de takım halinde yapılan hatalar, Lacivert-Kırmızılı takımın kalesine gol olarak dönüş yapıyor. Bu durum artık fazlasıyla can sıkmaya başladı. Haftalardır devam eden formsuzluk üzerine gözler teknik direktör Serkan Afacan’ın üzerine çevrildi. Afacan’ın bu bölgede acil önlem planı uygulaması bekleniyor.

Kömürspor’un savunma hattı bakıldığında önemli isimlerden kurulu. Kalede Sinan Ören 1. Lig düzeyinde bir tecrübeye sahip. Stoperlerden Hakan Çevik büyük bir deneyim, düne kadar 1. Ligde oynayan Emre Can Coşkun’un üst düzey maçları var. Ramazan Işık sağ bek, Cenk sol bekin savunucusu. Zaman zaman form düşüklüğü yaşasalar da istikrarlı bir gidişatları var. Bireysel olarak mevkilerinin en iyileri olarak gösterilen futbolcular, buna rağmen önemli pozisyon hataları yaparak gole sebebiyet veriyor. Bu isimlerin yanı sıra devre arasında alınan stoper Gökhan Akkan ile sol bek Abdulcebrail zaman zaman forma giydi fakat yeteri kadar oynamadıkları için söz konusu bu isimlerden de fazla verim alınamadı. 

En son 3-0 kaybedilen Hekimoğlu Trabzon maçında takımın bireysel hatalardan dolayı gol yediği görüldü. Haliyle skora olumsuz yönde yansıyan basit hatalar, camiada eleştirilerin dozunu artırdı.

Eleştirilerle birlikte hedef okları teknik direktör Serkan Afacan’a yöneldi. Savunmadaki sıkıntıya çözüm bulacak isim olarak ön planda duran Afacan’dan bu bölgeye biran evvel çeki düzen vermesi bekleniyor.

Maç başına yenilen gol ortalaması 2

SON 5 MAÇ 10 GOL

ZONGULDAK Kömürspor, son haftalarda her yönden kendisine yakışmayacak bir görüntü veriyor. Hem skor, hem de maç başına yenilen gol oranı, son haftaların en başarısız dönemi olarak ön plana çıktı.

Takım son 5 maçta kalesinde 10 gol gördü. Bu da haliyle maç başına yenilen gol ortalamasını 2’ye kadar çıkardı. En son 20’nci haftada oynanan Kırklarelispor maçında gol yemeyen Kömürspor, bu maçın ardından 25’inci haftaya kadar oynadığı 5 maçta 10 gol gördü.

İnegölspor (2), Sancaktepe FK (2), Çorum FK (2), Hacettepe (1) ve Hekimoğlu Trabzon (3) maçlarında gol yemeden yapamayan Zonguldak Kömürspor bu yönüyle Beyaz grupta adeta averaj takımı oldu. Genel tabloda 34 golle en fazla gol yiyen 9’uncu takım olan Kömürspor’un genel averajı maalesef eksilere kadar düştü. Son 5 haftada kalesindeki gollere karşılık sadece 5 gol atabilen Kömürspor, -4 genel averaja sahip. Rakamlar, Zonguldak Kömürspor için hiç iç açıcı değil.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi