2. Lig ekibi Zonguldak Kömürspor’da forma giyen 33 yaşındaki stoper Hakan Çevik, bu sezon sergilediği performansla kırmızı-lacivertli takıma hem defans, hem de ofansta önemli katkılar sağladı. Savunmanın sigortası, 32 maçta 2 bin 880 dakikayla “en istikrarlı”, 6 golle “en golcü” oyuncu oldu.

2019-2020 sezonunda geldiği Zonguldak Kömürspor’da 3’üncü sezonunu yaşayan Hakan Çevik, kırmızı-lacivertli forma altında istatistik açıdan son üç sezonun en iyi sezonunu geçiriyor. İlk sezonunda 28 maçta 2 bin 550 dakika, 1 gol, ikinci sezonunda 31 maçta 2 bin 784 dakika, 3 golle oynayan Hakan, bu sezon ise bitime henüz iki hafta kala 32 maçta 2 bin 880 dakika ve 6 golle kendi performansının üzerine çıktı.

Bu yönüyle kırmızı-lacivertli takımın bu sezon en istikrarlı futbolcusu olan Hakan Çevik, ayrıca savunmada görev almasına rağmen takımın en golcü ismi olarak ön plana çıktı. Ligin ilk yarısında Nazilli Belediyespor, Şanlıurfaspor ve Isparta 32 Spor ağlarına 1’er gol atan Hakan, ikinci yarıda Pazarspor, 1922 Konyaspor ve 24 Erzincanspor maçlarında gol sevinci yaşadı. Son 3 golün peş peşe atılması ilginç bir istatistik ortaya çıkardı.

Hakan’ın gol attığı maçlarda Zonguldak Kömürspor, Nazilli Belediyespor’u 1-0, Isparta 32 Spor’u 2-1, 1922 Konyaspor’u 1-0 yenerken, Pazarspor’la 2-2 berabere kalarak 10 puan kazandı. Kaptanın Şanlıurfaspor (2-4) ve 24 Erzincanspor (1-2) maçlarında attığı goller ise puan için yeterli olmadı.

Genel gol tablosunda 6 golle Zonguldak Kömürspor’un en golcü futbolcusu olan Hakan Çevik, bu açıdan bakıldığında en skorer sezonunu geçiriyor. Savunmanın golcü ismi, son 3 maçta seri haline getirdiği gollerine Tarsus İdmanyurdu ve Isparta 32 Spor’la oynanacak maçlarda da devam edip gol sayısını yukarıya çıkarmak istiyor.

Öte yandan, Zonguldak Kömürspor’da Hakan’ın ardından en golcü ikinci isim olarak Ercüment Eray Ataklı geliyor. Sağ kenarın çabuk oyuncusu 5 gole sahip. Kırmızı-Lacivertli takımın diğer gollerinde Fatih Bektaş (4), Atilla Yıldırım (4), Aykut Emre Yakut (3), Embiya Ayyıldız (3), Osman Paşa Zorlu (2), Berat Vardal (2), Rıdvan Bingöl (2), Emre Kara (1), Muhammed Ali Kol (1), Şahinali Terzi’nin (1) imzası var.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi