Zonguldak Kömürspor ile Sarıyer geçen sezon 26 Ekim 2019 ve 8 Mart 2020’de lig mücadelesinde karşı karşıya gelmiş, iki maçta da eşitlik bozulmamıştı.

Bir yanda alt sıralardan kurtulmak isteyen Zonguldak Kömürspor, diğer yanda Play-Off hattında yer alan Sarıyer... Beyaz grup temsilcileri, 15’inci hafta mücadelesinde 3 puan mücadelesi verecek. 13 Aralık Pazar günü oynanacak maça Devrek İlçe Stadı ev sahipliği yapacak.

Ev sahibi rolündeki Zonguldak Kömürspor, zorlu maç öncesi 12 puanla 12’nci sırada yer alıyor. Hafta arası maçında Gümüşhanespor’a 4-2 yenilerek ağır bir mağlubiyet alan Kırmızı-Lacivertliler’in acil puana ihtiyacı var. Alt taraftaki takımlarla aradaki puan farkını bir türlü açamayan Zonguldak ekibi, güçlü rakibi karşısında hesaplarını puan ya da puanlar üzerine yapıyor.

Kömürspor’da sarı kart cezalıları Hakan Çevik ile Murat Türkkan bu maçta forma giyemeyecek.

Konuk Sarıyer, son lig maçında Hacettepespor’u 3-0 farklı mağlup etti. Galibiyet morali içindeki rakip, 3 maçtır yenilmiyor. Genel tabloda 12 maçta sadece bir yenilgisi bulunan Sarıyer, 23 puanla 4’üncü sıranın sahibi. 

Galibiyet de yok, yenilgi de...

Zonguldak Kömürspor ile Sarıyer geçen sezon da aynı grupta mücadele etmiş, 10’uncu ve 27’nci haftalarda karşı karşıya gelmişti. 26 Ekim 2019’da İstanbul’da oynanan ve gol düellosu şeklinde geçen 90 dakika 2-2 berabere bitmişti. İlk maçta yenişemeyen takımların rövanş mücadelesi de skor eşitliği bozulmadı. 8 Mart 2020’de Zonguldak’ta oynanan 90 dakika başladığı gibi 0-0 tamamlandı.

Öte yandan, Galatasaray ve Beşiktaşlı eski futbolcu Ahmet Yıldırım’ın teknik direktörlüğünü yaptığı Sarıyer’in kadrosunu Ali Türkan, Şaban Özel, Nuri Terliksiz, Mehmet Cansın Çiçek, Oğuz Yıldırım, Savuş Yılmaz, Fatih Gül, Ömer Bozan, Mahmut Bilir, İlyas Çakmak ve Bertul Kocabaş oluşturuyor.

Hacettepespor’la oynanan son lig maçında bu kadroyla oynayan rakip takımda Hüsnü Başkurt, Barış Memiş, Adem Koçak ve Bertuğ Özgür Yıldırım sonradan giren oyuncular oldu.

12 maçta 16 gol atıp, 5 gol yiyen Sarıyer’de en golcü futbolcu 4 gollü Furkan Yaman. 24 yaşındaki golcüyü 3 golle İlyas Çakmak, 2’şer golle Bertuğ Özgür, Okan Deniz, Ömer Bozan, 1’e golle Nuri Terliksiz, Savaş Yılmaz, Mahmut Bilir, Bertul Kocabaş ve Yaşar Acer izliyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi