Zonguldak Kömürspor, 10’uncu hafta mücadelesinde deplasmanda Sarıyer’in konuğu olacak. Karşılaşma, bugün saat 13.30’da Yusuf Ziya Öniş Stadı’nda oynanacak. İlk 9 haftaya damga vuran Serkan Afacan ve öğrencileri, rakipten kesinlikle çekinmiyor. Kafalardaki düşünce: “Ya galibiyet, ya galibiyet”

ZONGULDAK Kömürspor, Cumartesi mesaisinde Sarıyer’in konuğu oluyor. Lacivert-Kırmızılı takımda hesaplar galibiyet üzerine.

Haftaya 17 puanla 5’inci sırada giren Kömürspor takımı, 10’uncu lig haftasında 12 puanla 8’inci sırada yer alan Sarıyer’le karşılaşacak. Mücadele, bugün İstanbul Yusuf Ziya Öniş Stadı’nda 13.30’da başlayacak. Serkan Afacan’ın takımı, 3 puandan başka bir şey düşünmüyor.

5’inci deplasman maçı

KÖMÜRSPOR, günün maçıyla birlikte bu sezon deplasmanda 5’inci sınavını verecek. Temsilcimiz, daha önce Manisa, Kırklareli, İstanbul ve Trabzon’da 3 puan aramış, bunların 2’sinde istediğini ulaşırken, 1’inde berabere kalıp, 1’inde de mağlup olmuştu. Deplasmanda 7 puanla iyi bir grafik çizen Lacivert-Kırmızılı takım, eğer bugün Sarıyer’i yenerse hem genel tabloda, hem de deplasmanda son 3 maçlık yenilmezlik serisini sürdüreceği gibi maç başına puan ortalamasını 2’ye çıkaracak.

Öte yandan, Zonguldak ekibi İstanbul’da ikinci kez boy gösterecek. Serkan Afacan ve öğrencileri, 5’inci haftada yine İstanbul’da Sancaktepe Futbol Kulübü’yle karşılaşmış, sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrılarak önemli bir deplasman zaferi elde etmişti. İkinci İstanbul seferine yine galibiyet umuduyla çıkan Zonguldak ekibi, rakibinden çekinmiyor. Hem Afacan, hem de futbolcuların kafasındaki ilk düşünce 3 puan. Eğer galibiyet olmazsa futbolun altın kuralı olan “yenemiyorsan, yenilme” taktiği uygulanacak.

Zonguldak Kömürspor’un Sarıyer’e konuk olacağı 10’uncu haftada gruptaki diğer maçlar Pendikspor-Amerspor, Hekimoğlu Trabzon-Yeni Çorumspor, Gümüşhanespor-Kırklarelispor, 1922 Konyaspor-İnegölspor, Başkent Akademi-Manisa FK, Şanlıurfaspor-Hacettepespor, Tarsus İdmanyurdu-Afjet Afyonspor, Samsunspor-Sancaktepe FK arasında oynanacak.

10’uncu haftaya 25 puanlı Manisa FK’nin yenilgisiz liderliğiyle girilirken, Samsunspor 21 puanla ikinci, Yeni Çorumspor 19 puanla üçüncü, Afyonspor ile Zonguldak Kömürspor 17’şer puanla 4 ve 5’inci sırada yer alıyor.

Düşme hattında ise 8’er puanla Amedspor ile Hacettepe ve -14 puanla Şanlıurfaspor var.

Öte yandan, 13.30’da müsabakanın ilk 11’leri açıklandı. Kömürspor, İstanbul’da Sinan Ören, Cenk Doğan, Mehmet Gürkan Öztürk, Muammer Sarıkaya, Serhat Baştan, Hakan Çevik, Muhammet Sait Özvardar, Metin Yüksel, Onurcan Güler, Ramazan Işık ve Emre Can Coşkun ilk 11’iyle mücadele edecek.

Zonguldak ekibinin yedeklerini, Onur Muhammet Parlar, Oğuzhan Yıldırım, İsmail Güven, Atakan Ekiz, Yiğit Gökoğlan, Berkan Akdeniz ve Görkem Güven oluşturuyor.

Ev sahibi Sarıyer ise, Zonguldak Kömürspor karşısına Ali Türkan, Şaban Özel, Yaser Yıldız, Özgür Çelik, Doğukan Emeksiz, Şahin Şafakoğlu, Ozan Solak, Mahmut Bilir, İlter Ayyıldız, Kubilay Akyüz ve Bertül Kocabaş’tan oluşan kadrosuyla çıkacak.

Sarıyer’in yedeklerinde Kubilay Anteplioğlu, Alim Harlak, İsmail Ayaz, Hüsnü Başkurt, Adem Koçak, Bahri Can Avcı ve Hikmet Balioğlu var.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi