ZONGULDAK Sarayspor, Zonguldak ve Türk futboluna yetenekler kazandırmaya devam ediyor. Sarı-Kırmızılı kulüp, 2018 yılında MKE Ankaragücü’ne verdiği Harun Altunkaya’nın profesyonelliğe geçiş yapmasının haklı gururunu yaşıyor.

Kentte, 2010 yılında kurulan ve geride bıraktığı 10 yıl içinde her yönüyle gelişen kulüp görüntüsüyle altyapılarda marka haline gelen Zonguldak Sarayspor, ekip halinde planlı çalışmanın karşılığını alıyor. Kulüp bünyesinde kurduğu Futbol ve Kaleci Akademisi ile Zonguldak ve Türk futboluna önemli yetenekler kazandıran kulübün 2 yıl önce Süper Lig ekibi MKE Ankaragücü’ne verdiği Harun Altunkaya, 29 Ekim tarihi itibariyle profesyonelliğe geçiş yaptı. Sarı-Lacivertli kulüple 2020 yılına kadar sözleşme imzalayan Zonguldaklı futbolcunun hedefi, Süper Lig ekibinde A takım forması giymek.

Harun Altunkaya, MKE Ankaragücü’nde ilk yıl Elit Akademi U17 Ligi’nde 30 maç, U19 Ligi’nde ise 1 maçta görev aldı. Futboluyla büyük beğeni toplayan Harun, altyapı teknik ekibinin raporu üzerine profesyonel futbola geçiş yaptı.

Hızlı yükseliş içinde

Futbola ilk 2014 yılında 12 yaşındayken Çaycuma İstasyon Gemicilerspor’da başlayan aynı yıl Zonguldak Sarayspor’a geçiş yapan Harun, sarı-kırmızı kulübün futbol akademisinde 4 yıl temel eğitim aldı. Akademi eğitimi devam ettiği sırada lisanslı futbolcu kimliğiyle kulübün altyapısında farklı yaş gruplarında forma giyerek şampiyonluklar kazanan genç yeteneğin Başkent ekibindeki 3’üncü sezonunda profesyonelliğe geçmesi hem Altunkaya, hem de Sarayspor Kulübü ailesinde büyük bir gurur oluşturdu.

Sarayspor Kulüp Başkanı aynı zamanda antrenörü Turan Altıntaş, öğrencisinin profesyonel imza atması üzerine kulübün sosyal hesabından paylaşımda bulundu.

Gurur ve övgü dolu paylaşımda Altıntaş, “Zonguldak Sarayspor futbol okulunda yetişip 4 yıl boyunca kulübümüzde çeşitli yaş gruplarında onlarca kupa kaldıran, çalışkan, sorumluluk sahibi, lider özellikli ve kaliteli bir karakter Harun Altunkaya, emeklerinin karşılığını yavaş yavaş almaya başladı. Altyapı oyuncumuz, MKE Ankaragücü gibi değerli bir kulüpte profesyonel olmanın gururunu yaşıyoruz. Allah yolunu açık etsin evlat” şeklinde ifadelerle eski öğrencisinin mutluluğuna ortak oldu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi