Zonguldak Kömürspor, Pazar günü sahasında konuk edeceği 3’üncü sıradaki Sancaktepe’den katiyen çekinmiyor. İkinci yarının flaş takımı, her zaman ki gibi kendi özgü futbolunu sahaya yansıtıp 3 puanın sahibi olmak istiyor.

İKİNCİ yarıda yaptığı büyük çıkışla play-off yarışında üstteki rakipleri zorlamaya başlayan Zonguldak Kömürspor, 22’nci hafta maçında kendisi gibi play-off mücadelesi veren Sancaktepe’yle karşılaşacak. Lacivert-Kırmızılı takım, Pazar günü saha ve seyircisi önünde oynayacağı zorlu mücadelenin hazırlıklarını galibiyet düşüncesiyle sürdürüyor.

MORALLER ÜST SEVİYEDE

Son lig maçında İnegölspor’u 3-2 mağlup ederek hem 2’de 2’lik galibiyet serisi yakalayan, hem de yenilmezlik serisini 5 maça çıkaran Beyaz grup ekibinde moral-motivasyon üst seviyeye çıktı. Peş peşe galibiyetler futbolcuları play-off havasına sokarken, kaptan Sinan’dan tutun 10 numara Muammer’e, Metin’den tutun golcü Gürkan’a kadar tüm herkes özgüveni yüksek şekilde play-offtan bahseder oldu. Takımın play-offa olan inancı, en çok teknik direktör Serkan Afacan’ı mutlu ediyor. Başarılı teknik adamın da en az futbolcular kadar play-offa olan inancı tam.

3 PUAN İSTİYORLAR

Zorlu karşılaşmanın hazırlıklarını sürdüren Zonguldak Kömürspor’da akıllardaki düşünce galibiyet. Afacan da, futbolcular da şimdiden galibiyete odaklanmış durumda. Rakiple ilgili analizlerini yapan Serkan hoca, taktik ve teknik mesaisini bu doğrultuda sürdürüyor. Galibiyet üzerine yapılan planlar, saha için uygulamalarıyla pekiştiriliyor. Futbolcuların uygulama alanındaki hırsları dikkat çekici. İç sahada oynanacak maça galibiyet gözüyle bakan takım, beraberliği dahi kayıp olarak görüyor.

Kaptan Sinan, İkinci yarıya çok iyi başladıklarını, 4 maçta aldıkları 8 puanla ilk yarının üzerine koyduklarını söylerken, çıkışın Sancaktepe maçıyla devam edeceğini söyledi.

İkinci kaptan Hakan Çevik, iyi bir gidişat yakaladıklarını dile getirirken, Sancaktepe’den hiçbir şekilde çekinmediklerini, çekinilecek takım varsa onun da Zonguldak Kömürspor olduğunu aktardı.

Golcülerden Gürkan, takım halinde iyi futbol ve iyi skorlar almaya başladıklarını, bunun devamını Sancaktepe maçıyla getireceklerini ifade etti. 11 gole imza atan 9 numara, gollerine Pazar günü de devam edeceğini belirtti.

Bir diğer golcü Serhat ise, Sancaktepe’ye şans tanımazken, saha ve seyircileri önünde 3 puanın sahibi olacaklarını söyledi. Golcü orta saha, ilk yarıda olduğu gibi Sancaktepe’ye gol ya da goller atmak istediğini ifade etti.

İnegölspor galibiyetiyle yenilmezlik serisini 5 maça çıkardı

“SERİ YAKALAMANIN PEŞİNDEYİZ”

KÖMÜRSPOR teknik direktörü Serkan Afacan, Çarşamba mesaisinde 3-2’lik İnegölspor galibiyetini değerlendirdi. Zorlu bir maç oynadıklarını belirten Afacan, İnegölspor’un dirençli bir futbol oynadığını fakat buna karşılık olarak geçiş oyunlarını iyi yaparak 90+3'te buldukları golle neticeye vardıklarını söyledi.

İnegöl karşısında önemli bir 3 puan elde ettiklerini aktaran Afacan, “Takım olarak iyi bir seri yakalamanın peşindeyiz. İlk yarının son haftasından bu yana 5 maçtır yenilmiyoruz. Son 2 haftayı galibiyetle noktaladık. Seriyi sürdürmeyi hedefliyoruz. Bu maçta bizi yalnız bırakmayan taraftarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

İnegölspor maçını geride bıraktıklarını, artık sadece Sancaktepe maçına odaklandıklarını dile getiren Afacan, “Önemli bir hafta. Dönüm maçı diyebilirim. Rakibimizle arada 9 puanlık fark var. Yenersek 6’ya düşecek. Bu yönüyle farklı bir önem arz ediyor. Fakat kolay bir maç olmayacak. Rakip bu ligin önemli takımlarından biri. İyi işler yapıyorlar. Fazlasıyla önemsediğimiz bir maç olacak. Play-Off umudumuz arttı. Dolayısıyla kalan her maç final. Sancaktepe maçı da bu maçlardan biri. Kazanıp 3 puanı hanemize yazdırmak istiyoruz. Burada taraftarımıza büyük iş düşüyor. Onları maça bekliyoruz. Hep beraber önemli işler başarabiliriz. Şehir olarak kenetlenmeliyiz. Bu havayı görüyorum. Bu kenetlenme Pazar gününe kadar devam etsin. Tribünleri dolu görmek istiyorum. Taraftarımız bizim tribünde 12’nci gücümüz” şeklinde konuştu.

22’nci haftada konuk edeceğimiz Sancaktepe, 15’inci haftadan bu yana yenilmiyor

ZORLU RAKİP

En son 14’üncü haftada Bakspor’a yenilen Sancaktepe, 21’inci haftaya kadar oynadığı 7 maçı 5 galibiyet, 2 beraberlikle geride bıraktı. 40 puana sahip takım 3’üncü sırada yer alıyor.

SANCAKTEPE takımı, ligin ilk 6 haftasında peş peşe aldığı 4 yenilgiyle dikkat çekmişti. Sonrasında teknik direktör değişikliğiyle toparlanma aşamasına geçen İstanbul ekibi, 21’inci haftaya kadar oynadığı 16 maçta sadece 1 kez mağlup oldu.

En son 25 Kasım’da Bakspor’la oynadığı 14’üncü hafta maçında yenilgi üzüntüsü yaşayan İstanbul ekibi, bu haftaya gelesiye kadar oynadığı 7 maçın 5’ini kazanırken, 2’sinde berabere kaldı.

7 maçlık yenilmezlik serisinde Sancaktepe, Tarsus İdmanyurdu’nu 1-0, Afyonspor’u 2-0, Amedspor’u 1-0, İnegölspor’u 2-1, Çorum FK’yi 2-0 yenerken, Manisa’yla 4-4, Kırklareli’yle 1-1 berabere kaldı.

Bu seri üzerine rakip takım, genel tabloda 12 galibiyet, 4 beraberlik, 5 yenilgiyle 40 puan toplayarak lider Samsunspor ile ikinci Manisa FK’nın peşine 3’üncü basamakta sıralandı.

Play-Off’un önemli adayı olarak gösterilen Sancaktepe takımının kadrosunu Emre Satılmış, Erdinç Pekgöz, Ozan Tahtaişleyen, David Kılınç, Melik Derin, Alaattin Hamza Ok, Halil İbrahim Tuna, Mert Örnek, Erhan Şentürk, Muharrem Cinan ve İrfan Akgün oluşturuyor. Stoper Erdinç, 2016-17 sezonunda Zonguldak Kömürspor’da forma giymişti.

Öte yandan, 21 maçta 35 gol kaydeden Sancaktepe takımının en golcü futbolcusu 6 golle Halil İbrahim Tuna. Tuna’yı, 5 golle Allaattin Hamza Ok ile 4’er golle İrfan Akgün, Melik Derin, Can Erdem izliyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi