Serkan Afacan, vitrin maç olarak gördüğü Samsunspor sınavı öncesi rakibin artı ve eksi yönleriyle ilgili analizlerde bulunuyor. Liderden puan ya da puanlar almayı planlayan Afacan, oyuncularını motive etmek için elinden geleni yapıyor.

ZONGULDAK Kömürspor’da rota Samsunspor... Liderle oynanacak karşılaşmaya puan gözüyle bakan Lacivert-Kırmızılı takımda rakiple ilgili çözümlemeler sürüyor. Teknik direktör Serkan Afacan, futbolcularına verdiği iki günlük sürede boş durmadı, rakibin Sancaktepe FK ile son oynadığı lig maçı ile geçmiş maçların görüntülerini izleyerek rakip futbolcular, takım ve taktik oyunla ilgili bilgi sahibi oldu.

Mental ve moral olarak maça hazırlayacak

SON lig maçında Sarıyer’le golsüz berabere kalan Zonguldak Kömürspor’da futbolcular iki gün yaptı. Normalde maç sonraları bir gün verilen ara, bir seferliğine mahsus olmak üzere iki güne çıkarıldı. Sıkıntılı bir lig süreci geçiren ve son dönemde mental yönden iyice yıpranan futbolcular, bu sayede zorlu Samsunspor maçı öncesi kafalarını dağıtıp rahat bir kafa yapısı ve düşüncesiyle geri döndü.

İzinle birlikte kendilerini toparlayan futbolcular, artık tamamen Samsunspor maçını düşünmeye başladı. Teknik direktör Serkan Afacan da Cuma gününe dek yapılacak antrenman programlarıyla futbolcularını mental ve moral yönünden 90 dakikaya en iyi şekilde hazırlayacak.

Puan ya da puanlar hesaplıyor

SÜRPRİZ OLMAZ

Serkan Afacan, 11 maçtır yenilmeyen ve açık ara farkla lider olan Samsun ekibi karşısında puan ya da puanlar almalarının sürpriz olmayacağını belirtti.

Samsunspor’un güçlü bir takım olduğunu kabul eden fakat Zonguldak Kömürspor’un da iyi bir ve kaliteli futbolculardan kurulu olduğunu kaydeden Afacan, Pazar günü Samsun’da puan ya puanlar almak için mücadele edeceklerini, bu konuda takıma olan güveninin tam olduğunu dile getirdi.

Samsunspor’la ilgili analizlerde bulunduğunu, taktik uygulamaları bu doğrultuda yaparak hazırlıkları tamamlayacaklarını ifade eden Lacivert-Kırmızılı hoca, “Rakibimiz grubun lideri. 11 maçtır yenilmiyorlar. Kolay bir maç olmayacağını biliyorum. Fakat bu demek değil ki; Samsunspor’dan puan almayacağız. Futbolcu böyle üst düzey maçlarda ister istemez farklı bir motivasyona bürünür. Bu da böyle maçlardan biri olacak. Samsunspor’dan puan almak istiyoruz. Bunu başarabilecek gücü futbolcularda görüyorum. İyi motive olursak, gününde maç çıkarır istediklerimizi sahaya yansıtırsak Samsun’dan puan ya da puanlarla dönebiliriz. Futbolculara güven tam. 2 maçtır yenilmiyoruz. Samsun’dan alacağımız puanlar, ligi en iyi yerde bitirme konusundaki düşüncelerimizi güçlendirecek” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi