Kozlu Belediyespor’u 5 yıl aradan sonra Bölgesel Amatör Lige çıkararak kulüp tarihine geçen Turan Altıntaş’tan sürpriz karar. Başarılı antrenör, yeşil-beyazlı takımdaki görevini kendi isteğiyle bıraktı.

Uzun yıllar formasını giydiği Kozlu Belediyespor’a sezon başında antrenör olarak geri dönen Turan Altıntaş, Bölgesel Amatör Lig hedefiyle kurulan takımı, önce grup aşaması, ardından da Play-Off etabında liderliğe taşıdı. Bu büyük başarının karşılığında Kozlu Belediyespor, 2016-2017 sezonunda düştüğü ve tam 5 yıldır yükselme mücadelesi verdiği Bölgesel Amatör Lige yükseldi.

BEKLENTİLERE ŞAMPİYONLUKLA KARŞILIK VERDİ

Turan Altıntaş’ın Kozlu Belediyespor’daki antrenörlük dönemi başarı dolu geçti. Grup aşamasında 12 maça çıkan tecrübeli hoca, bu maçların 11’ini kazanıp 1’ini beraberlikle bitirerek namağlup unvanla Play-Off’a çıktı. Lider unvanın dışında Altıntaş, en fazla gol atan ve en az gol yiyen takımla istatistiklerde ön sırada yer aldı. Yeşil-Beyazlı takımın 12 maçta attığı gol sayısı 49, yediği gol ise 8’di.

PLAY-OFF’U DA LİDER BİTİRİP

KUPANIN SAHİBİ OLDU

Altıntaş idaresindeki Kozlu Belediyespor, grup aşamasından sonra Play-Off’ta da aynı istikrarda devam etti. 6 takımlı grupta oynadığı 10 maçın 8’ini kazanan, 1’inde berabere kalıp 1’inde mağlup olan Kozlu Belediyespor, Play-Off etabını 25 puan artı averaj üstünlüğüyle lider tamamladı. 22 maçlık sezon maratonunda maç başına 2,7 puan ortalamasıyla oynayan Altıntaş, ilk yılında sonu şampiyonlukla biten başarılı bir sezon geçirdi.

Kupa ve şampiyonlukla taçlandırılan başarılı lig sezonunun ardından Turan Altıntaş, sürpriz bir şekilde ayrılık kararı aldı. İşlerinin yoğunluğu gerekçesiyle aldığı kararı yönetimle paylaşan Altıntaş’la birlikte ekibinde yer alan kaleci antrenörü Basri Kocabaşoğlu ve kondisyoner antrenör Tolga Kalyoncu da yeşil-beyazlı takıma veda etti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi