ZONGULDAK’ı, yarı profesyonel lig olarak lanse edilen Bölgesel Amatör Ligde temsil eden Ereğli Belediyespor Kulübü, Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na gönderdiği öneri yazısında, koronavirüs salgını nedeniyle akibeti belirsiz olan 2020-2021 amatör futbol sezonuyla ilgili TFF Amatör İşler Kurulu tarafından alınan kararın bir kez daha gözden geçirilmesini, salon sporlarının oynandığı yerde amatör liglerin hayli hayli oynanabileceğine dikkat çekti.

Kulüp yönetimi tarafından hazırlanan ve ASKF’ye gönderilen öneri yazısında, “2019-2020 sezonunun ikinci yarısında ortaya çıkan Corona Virüs salgını nedeniyle Dünyada ve Türkiye de yaşamımızda kısıtlamalara gidilmiş bu durumdan spor etkinlikleri de olumsuz etkilenmiştir. Bütün branşlar gibi futbol maçları da iptal olmuştur. Karşılaştığımız bu hastalık hayatımızı bunun yanında psikolojimizi de olumsuz etkilemiş olmasına rağmen geçen süre zarfı içerisinde virüsle tedbirli olarak yaşamaya alışılmış aynı zamanda normal hayata dönülmüştür.

Başta Süper Lig olmak üzere 1.2. ve 3. Ligler açılmış hatta oksijen devir daimin sıkıntılı olduğu kapalı alanlarda oynanan salon sporları bile faaliyetlerine başlamıştır. Bütün branşlar oynanırken hatta oyuncuların takip edilmesi zor olan halı sahalar bile açılmışken amatör futbolun virüs nedeniyle oynanmaması abes ve iştigaldir.

Alt yapıların ve amatörlerin oynanmaması demek Türkiye de futbolun bitmesi demektir. Bu doğrultuda sizlerin de desteği teknik heyetin ve futbolcuların da özverili davranarak kulüplerimizce alınacak tedbirler doğrultusunda Bölgesel Amatör Lig’in oynanmasını ve biran önce fikstürün çekilip liglerin başlama tarihinin belirlenmesini talep ediyoruz.” denildi.

İLAVE ÖNERİLER SUNULDU

Kulüp, yazıda bugüne kadar spor kamuoyunda hiç bahsi geçmemiş iki önemli öneriye daha yer verdi.

Bölgesel amatörün profesyonel lig statüsü kapsamına dahil edilerek kulüplerin ve futbolcuların sözleşmelerinin garanti altına alınması gerektiğine dikkat çeken kulübün bir diğer önerisi, profesyonel liglerde olduğu gibi Bölgesel Amatör Ligde de Kulüpler Birliği’nin kurularak, kulüpleri temsil edecek bir heyetin oluşturulması yönünde oldu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi