KİLİMLİ Belediyespor voleybolda kadınlar kategorisinde yeni kurduğu A takımla Sakarya’da katıldığı 2. Lige terfi grup eleme müsabakalarını birincilikle bitirdi.

Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından organize edilen ve 2020-2021 sezonunda Kadınlar 2. Ligi’nde mücadele edecek bölgesel lig takımlarının belli olacağı Kadınlar Bölgesel Ligde 3 gün süren grup eleme müsabakaları tamamlandı.

Grup müsabakaları öncesi Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun’un sağladığı maddi destekle Küçükyalı Yelkenspor’dan Nazlı Döner, FMV Işıkspor’dan Başak Döner, Sarıyer Belediyespor’dan Ledün Köseoğlu, Kocaeli İhsaniyespor’dan Sena Halaburta, Hayrabolu Belediyespor’dan Berin Softa, Bolu İnkılapspor’dan Kübra Yıldırım ve Zonguldak DSİ Spor’dan Müge Korkmaz’ı transfer ederek güçlü bir kadro oluşturan Kilimli Belediyespor, antrenör Yusuf Yavuzarslan ve salon sporlarından sorumlu yönetici Çetin Demir öncülüğünde başarılı maçlar çıkardı.

Sakarya Gelişimspor, Sakarya Adaspor ve Kocaeli İzmit DSİ’nin yer aldığı grupta, kadrosundaki önemli isimlerin sergilediği başarılı performans neticesinde oynadığı 3 maçı da 3-0’lık skorla kazanan Kilimli Belediyespor, grup birincisi olarak final grubuna yükselmeye hak kazandı.

İlk kez bir arada oynayan sultanlar, elemelerin ardından birinciliğin keyfini doyasıya çıkardı. 2. Lig yolunda ilk basamağı başarıyla geçen Kilimli Belediyesporlu voleybolcuların en büyük hedefi; final grubunu da yenilgisiz geçip 2. Ligi Kilimli’ye getirmek. 

Final grubu müsabakaları 18-20 Ocak tarihleri arasında oynanacak. 2. Lige çıkacak takımların belli olacağı finalde, Ankara, Adana, Antalya, Denizli, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Mersin, Muğla, Uşak, Aksaray, Bursa, Diyarbakır, Düzce, Denizli, Erzurum, Kütahya, Mardin, Manisa, Ordu, Samsun, Sivas, Şırnak ve Tekirdağ grup birincileri yer alacak. Takımlar ve grup merkezleri önümüzdeki günlerde federasyon tarafından açıklanacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi