2. Lig temsilcisi Zonguldak Kömürspor kongreye odaklandı. 5 Haziran Pazar günü yapılacak kongrede mevcut Başkan Salih Demir aday olmayacak. Bu sezon yönetimde As Başkan olarak görev alan işadamı Sabit Danış, Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılacak kongrede adaylığını koyup kırmızı-lacivertli kulübün yeni başkanı olacak.

Zonguldak’a gelerek kongre hazırlıklarına başlayan Danış, ŞAFAK Spor’a konuştu. Spor Müdürümüz Hüseyin Ekinci’nin sorularını cevaplayan kırmızı-lacivert başkan adayı, hedeflerinin Zonguldak Kömürspor’u yukarıya çıkarmak olduğunu söyledi.

-YÖNETİM KURULU

21 kişilik bir liste oluşturulacak

Sabit Danış başkanlığındaki Zonguldak Kömürspor’un yönetim kurulu 21 kişiden oluşacak. Mali yönden güçlü bir yönetim oluşturmak isteyen Danış’ın listesi hazır. Yönetim kurulunda Zonguldak’ın yanı sıra il dışından çok önemli isimler var. Çoğunlukta yeni yüzlerin olduğu yönetim kurulu listesine kongre gününe kadar son şekli verilecek. Bu doğrultuda Zonguldak’ta destek ziyaretlerine başlayan Sabit Danış, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ı ziyaret etti. Danış’ın yarın ki adresi Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz olacak. Üst düzey protokol ziyaretleri dışında Zonguldak Kömürspor Başkanı adayı, oda, dernek ve siyasi partilerden de destek isteyecek.

-YÖNETİM

Daha önce yönetimde yer almamış yeni yüzler olacak

“Nasıl bir yönetim listesi göreceğiz?” sorusu üzerine Sabit Danış, “Yönetim kurulumuz 21 kişiden oluşacak. Listemizi oluşturuyoruz. Daha önce yönetimde olmayan kişiler olacak. Zonguldak dışından yeni yüzlerin yer alacağı bir yönetim şekillendiriyoruz. Şeffaf bir yönetim anlayışımız olacak.” dedi.

-TEKNİK DİREKTÖR

Öncelik mevcut teknik direktör Şenol Demir’de olacak

Sabit Başkan, kongre sonrası ilk iş olarak teknik direktör konusunu çözüme kavuşturacak. Bu kapsamda geçen sezon ki mevcut teknik direktör Şenol Demir’e teklif götürülecek. Eğer şartlarda anlaşma sağlanırsa Demir’le 2022-2023 sezonu için sözleşme yenilenecek.

Sabit Danış, teknik direktör konusunun gündeme getirilmesi üzerine “Mevcut teknik direktörümüz Şenol Demir önceliğimiz olacak. Kongre sonrası kendisiyle oturup anlaşma zemini arayacağız. Sonra yeni sezon rotamızı çizeceğiz” diye konuştu.

-TRANSFER

Transferler için önce hocamızın belli olması gerekiyor

Teknik direktörün peşine yine herkesin merak ettiği iç ve dış transferin anımsatılması karşısında Danış, “Şuan için konuşmak erken. Transferler için önce teknik direktörümüzü belirlemeliyiz. Sonrasında hocamızın raporu doğrultusunda iç ve dış transferi başlatacağız. Mevcut kadromuzdan devam etmek istediğimiz oyuncular tabiiki var. Dışarıdan iyi oyuncular alıcağız” ifadelerini kullandı.

-HEDEF

“Zonguldak Kömürspor’u layık olduğu yere taşıyacağız”

Zonguldak Kömürspor’a sevgisini her fırsatta dile getiren Sabit Danış, 6 sezondur mücadele edilen 2. Ligde takımın hiçbir önemli başarısının olmadığının dile getirilmesinin ardından “Kimse merak etmesin. Zonguldak Kömürspor’u layık olduğu yere taşıyacağız. Hedefimiz yukarılar olacak. Zonguldak Kömürspor’a zirvede olmak yakışır.” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi