Devre arasında savunmada iki, orta alanda iki, forvette bir futbolcu Zonguldak Kömürspor’la bağını kopardı. Ayrılanların 4’ü ilk onbir oyuncusu. Zaten mevcut haliyle transfer isteyen kadro, ayrılıklarla birlikte hepten güç kaybına uğradı. Takviye yapılmazsa, ikinci yarı ilk yarıdan daha zor ve sıkıntı dolu geçecek.

Sıkıntılı bir ilk yarı süreci geçiren Zonguldak Kömürspor’da devre arası ayrılıkları dikkat çekiyor. Zaten mevcut haliyle transfer isteyen kadronun yaşanan ayrılıklarla birlikte daha çok zayıflaması endişe verici durum oluşturdu.

19 takımlı Beyaz grupta ilk yarıyı 17 puanla tamamlayan Zonguldak Kömürspor, ikinci yarıya Çaycuma kampıyla hazırlanıyor. Teknik sorumlu Barış Şeref yönetiminde sabah-akşam yapılan antrenmanlarla kondisyonu artıran Lacivert-Kırmızılı takımda bu sırada ayrılık üzerine ayrılık yaşanıyor.

Zonguldak Kömürspor’da ayrılan ilk futbolcu forvet oyuncusu Sinan Uzun olmuştu. Devre biter bitmez 3. Lig ekibi Yalovaspor’a transfer olan Sinan’ı, orta saha oyuncusu Sezer Taşkolu, stoper Ali Fırat Okur ve ön libero Murat Türkkan izledi. Son olarak sağ bek Ramazan Işık da Kömürspor’la bağını kopardı. Dün Kömürspor AŞ Başkanı Hakan Hürfikir’le bir görüşme gerçekleştiren Ramazan’ın, bu sabah ki idmanda yer almadığı gözlemlendi. Söz konusu 5 futbolcudan 4’ü, ilk yarıda ilk onbirin değişilmez oyuncularıydı.

Ayrılıklar üzerine transfer ihtiyacı arttı

Hesapta olmayan ayrılıklar üzerine Zonguldak Kömürspor’un transfer ihtiyacı arttı. İlk zamanlar sadece forvet transferi planlaması yapan yönetim, yaşanan ayrılıklar üzerine sağ bek ve stoper mevkilerine de futbolcu arayışı içine girdi. Yalnız bu transferler için yeterli bütçeye sahip olmayan yönetim, bir yandan da para kaynağı arayışı içine girdi.

Mevcut kadro ikinci yarı için çok yetersiz

Zonguldak Kömürspor’un iç ve dış transferde yaşadığı sorunlar ikinci yarı öncesi camiada tedirginlik boyutunu artırdı. Zaten sancılı bir ilk yarı geçiren takım, ikinci yarıya mevcut kadroyla çıkacak olursa ilk yarıya göre daha zor ve sıkıntılı bir lig süreci yaşayacağı gibi kendisini tamamıyla düşme potasının içinde bulur. Böyle bir süreç yaşanmaması adına ihtiyaç haline gelen mevkilere kamp döneminde transfer yapılmak zorunda.

Yeni transferlerin takımla kamp süreci geçirmeleri ve 27 Ocak’ta İnegölspor’la oynanacak ikinci yarının ilk hafta maçında sahada olması şart. İnegölspor, düşme hattında Zonguldak Kömürspor’un rakipleri arasında yer alıyor.

Rakipler bir bir güçleniyor

Kamp devam ederken yaşanan ayrılıklar Lacivert-Kırmızılı takımda keyifleri kaçırdı. Transfer listesini yönetime sunan teknik ekip, umutlu bekleyişini sürdürüyor. Fakat geçen her bir gün hem takımın, hem de teknik ekibin aleyhine işliyor. Zaten söz konusu transferler gerçekleşmezse teknik ekibin işi de bir hayli zor olacak.

Zonguldak Kömürspor’da durum böyleyken, rakipler kadrolarını bir bir güçlendiriyor. Ekonomik bütçeleri Kömürspor’a göre iyi olan kulüpler, yaptıkları transferlerle dikkat çekiyor. Düşme hattında rakipler arasında yer alan takımlardan Şanlıurfaspor, Hekimoğlu Trabzon’dan forvet oyuncusu Can Erdem’i kadrosuna kattı. Yine rakip olarak görülen Çorum FK Sarıyer’den Ömer Bozan’ı renklerine bağladı. Bu takımların yanı sıra Kocaelispor, 1. Lig ekibi Ankara Keçiörengücü’nden forvet Tahir Babaoğlu’nu sezon sonuna kadar kiraladı. Rakiplerde bu tarz önemli transfer örneklerini çoğaltmak mümkün. Hemen her gün haberlere konu olan bu transferlerin arkası gelecek gibi.

İkinci yarıya umutlu bakamıyoruz!

Rakipler kadrolarını takviye ederken, Zonguldak Kömürspor’un aksine güç kaybetmesi futbol severlerin ikinci yarıdan beklentilerini ve bakış açısını değiştirdi. Transferlerle birlikte ‘rahat bir ikinci yarı’ planı, şuan ki mevcut tabloda imkansız gibi duruyor.

Mevcut kadroyla ilk yarıda 18 maçta ancak 17 puan toplayan takımın, yaşadığı güç kaybıyla birlikte ikinci yarıda bu rakama ulaşabilmesi mümkün gözükmüyor. Bunun bilincinde olan teknik ekip, transferlerin biran önce takıma katılmasını bekliyor. Para sıkıntısı yaşayan yönetim ise, ekonomik şartları sonuna kadar zorlayıp en kısa sürede transferleri bitirmek istiyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi