14’üncü haftada Ertuğrul Sağlam’ın takımın başına geçmesiyle yükselme dönemine giren Samsunspor, müthiş bir seri yakaladı. 11 maçtır puan kaybetmeyen Karadeniz temsilcisi, Beyaz grupta 70 puanla açık ara lider. Samsunspor ile ikinci Manisa FK arasında tam 10 puan fark var.

ZONGULDAK Kömürspor’un 15 Mart Pazar günü deplasmanda konuk olacağı Samsunspor, 27’nci hafta itibariyle profesyonel futbol liglerinde bir ilke imza attı. Haftayı 1-0’lık Sancaktepe FK galibiyetiyle kapatan Karadeniz ekibi, profesyonel liglerde 70 puanı gören ilk takım oldu.

Geçen sezon 1. Ligden düşen Samsunspor, mücadele ettiği Beyaz grupta en formda takımlardan biri. Özellikle deneyimli teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın takımın başına geçmesiyle büyük bir ivme kazanan Karadeniz ekibi, Sağlam yönetiminde çıktığı 14 maçın 13’ünü kazanırken, sadece 1 maçta mağlup oldu. Üst üstte 11 maçlık galibiyet serisiyle ikinci Manisa FK’ya 10 puan atan Samsun ekibi, bitime 7 hafta kala şampiyonluk yolunda çok büyük avantaj elde etti. Beyaz grup ekibi, seriyi sürdürdüğü takdirde en az 3 hafta öncesinden matematiksel olarak şampiyonluğunu ilan edecek.

Bu sezon ki ilk ve tek yenilgisini 16’ncı haftada deplasmanda Çorum FK karşısında alan 2. Ligin gözde takımı, bu maçın ardından 11 maçlık galibiyet serisi yakaladı.

17’nci haftada 2-0’lık 1922 Konyaspor galibiyetiyle başlayan seri, ardından Gümüşhane (3-0), Pendikspor (2-0), Başkent Akademispor (2-0), Tarsus İdmanyurdu (2-1), Afyonspor (2-0), Manisa FM (3-1), Amedspor (3-0), Kırklarelispor (1-0), İnegölspor (4-1), Sancaktepe FK (1-0) maçlarıyla devam etti.

Bu hafta Zonguldak Kömürspor’la karşılaşacak

Samsunspor’un 28’inci hafta rakibi temsilcimiz Zonguldak Kömürspor. Karadeniz derbisi olarak yorumlanan karşılaşma, 15 Mart Pazar günü saat 15.00’te Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı’nda oynanacak. Büyük buluşma öncesi ev sahibi Samsunspor favori olarak gösteriliyor. Fakat büyük maçlara farklı bir konsantre ve motivasyonla çıkan Zonguldak Kömürspor yabana atılacak takım değil. Ligde hak ettiği konumda olamasa da iyi bir kadroya sahip Zonguldak ekibi, yüksek motivasyon sağladığı takdirde Samsunspor’dan puan ya da puanlar alabilir.

Çalkantılı bir lig sezonu geçiren Zonguldak Kömürspor, üzerindeki stresi dağıtmak için bu hafta bir gün fazla izin yapacak. Çarşamba (yarın) günü başlayacak Samsunspor maçı hazırlıkları Cuma gününe dek devam edecek. Takımda kırmızı kart cezalısı Gökhan Akkan dışında eksik futbolcu yok. Teknik direktör Serkan Afacan, vitrin olarak gördüğü Samsunspor maçına takımı puan düşüncesiyle hazırlayacak. Taktik çalışmayla birlikte motivasyon yüklemesi yapacak olan hoca, liderin 11 maçlık galibiyet serisine son verip hafta damga vurmak istiyor.

Zonguldak Kömürspor ligde 2 maçtır yenilmiyor. 4-1’lik Şanlıurfaspor galibiyetinin ardından Sarıyer’le 0-0 berabere kalan Lacivert-Kırmızılı takım, 36 puanla 10’uncu sıranın sahibi. Kömürspor ile Samsunspor arasında ilk yarıda Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanan karşılaşma, Samsunspor’un 2-0 lehine sonuçlanmıştı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi