***Gümüşhanespor ligde son iki maçını kazandı. 26 puanla 11’inci sıraya kadar yükselen rakip takımın bu çıkışı, Pazar günü oynanacak maç öncesi Zonguldak Kömürspor için büyük tehlike oluşturdu.

Zonguldak Kömürspor’un BAY geçtiği 32’nci haftada Gümüşhanespor sahasında Hacettepespor’u 2-1 mağlup etti. İlk yarısı 1-1 biten maçta 85’inci dakikada İlke’nin golüyle 2-1’i bulan Gümüşhane, maçı bu skorla bitirmesini bildi. Ligde üst üstte ikinci galibiyetini alan Gümüşhane ekibi, puanını 26’ya çıkararak 11’inci sıraya yükseldi. Düşme potasından kurtulan Gümüşhane temsilcisi, bu galibiyetle Zonguldak Kömürspor’un hemen bir basamak arkasına yerleştiği gibi aradaki puan farkını 4’e düşürdü. Alt bölümde Zonguldak Kömürspor’u yakından ilgilendiren diğer maçta Niğde Anadolu FK, Sancaktepe FK’yı 2-1 yendi.

Günün diğer maçlarında ise, Erzincanspor Kocaelispor’u 2-1, Uşakspor Sarıyer’i 6-0, Afyonspor Kahramanmaraşspor’u 4-2, Amed Spor İnegölspor’u 2-1, Hekimoğlu Trabzon Çorum FK’yı 3-2 yenerken, Manisa FK-Şanlıurfaspor maçı 1-1, Ergene Velimeşespor-Ankara Demirspor maçı ise 0-0 berabere sona erdi.

Bu sonuçların ardından Manisa FK 77 puanla liderliğini sürdürdü. 62 puanla ikinci Hekimoğlu Trabzon, 55 puanla üçüncü Kocaelispor, 53 puanla dördüncü Ankara Demirspor ve 52 puanla beşinci Erzincanspor Play-Off hattını oluşturdu.

Haftayı BAY geçen Zonguldak Kömürspor 30 puanla 12’nci sıradaki yerinde kalırken, Gümüşhanespor 26 puanla 11’inci, İnegölspor ile Şanlurfaspor 25 puanla 12 ve 13’üncü, Ergene Velimeşespor 24 puanla 16’ncı basamakta yer edindi.

Düşme potasında 23’er puanla Hacettepespor, Niğde Anadolu FK ve Sancaktepe yer alıyor.

Grupta, 11 Nisan Pazar günü oynanacak 33’üncü hafta maçlarında, Zonguldak Kömürspor-Gümüşhanespor, Amed Spor-Niğde Anadolu FK, Hacettepespor-Sarıyer, Hekimoğlu Trabzon-Kocaelispor, Kahramanmaraşspor-İnegölspor, Sancaktepe FK-Ergene Velimeşespor, Şanlıurfaspor-Çorum FK, Uşakspor-Manisa FK, Erzincanspor-Afyonspor karşı karşıya gelecek. Pazar mesaisinde Ankara Demirspor BAY geçecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi