*** Hafta arasında aldığı Gümüşhanespor mağlubiyetiyle hayal kırıklığı yaşatan Zonguldak Kömürspor, bu yenilgiyi telafi adına önemli maçta Sarıyer’i konuk etti. Devrek’te oynanan maç öncesi rakip favori gösteriliyordu fakat Zonguldak Kömürspor oynanmayan maçın favorisinin olmayacağını gösterdi.

***Kırmızı-Lacivertliler puan ya da puan umuduyla oynadığı maçta iyi bir mücadele örneği sergiledi. Cezalı oldukları için Hakan ve Murat gibi iki önemli oyuncusundan yoksun olan Kömürspor, buna rağmen rakiple kafa kafaya çarpıştı, çok pozisyon vermediği gibi zaman zaman rakip kalede tehlike oluşturdu.

*** Karşılaşma başladığı gibi 0-0 sona ererken, netice itibariyle Zonguldak Kömürspor puan ya da puanlar alması gereken maçtan 1 puan çıkardı. Bu kritik süreçte puan olsun da çamurdan olsun... Kimse beraberliği küçümsemesin. Bizim gözümüzde bu 1 puan, kesinlikle altın değerinde 1 puan.

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR:0 SARIYER: 0

STAT: Devrek İlçe

HAKEMLER:  Ahmet Turan Timuroğlu (7), Barış Çiçeksoyu (7), Çetin Öncel (7)

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR: Sinan (6), Neşet Can (6) (Dk. 82 Ahmet Hakan 3), Emre Kara (6), İlker (6), Aykut Emre (7), Ali Fırat (6), Hüseyin (7), Sinan (5) (Dk. 90+1 Yılmaz Daler 3), Berkan (6), İhsan Furkan (6) (Dk. 74 Oktay 4), Ramazan (6)

SARIYER: Ali (7), Nuri (7), Hüsnü (6), Mehmet Cansın (6), Oğuz (6), Savaş (6), Ömer (6), Mahmut (5) (Dk. 72 Barış Memiş 3), Okan (5), İlkay (6) (Dk. 87 Bertuğ Özgür 3), Bertul Kocabaş (6) (Dk.80 Adem Koçak 4)

GOL: Yok

SARI KART: Dk. 13 Hüseyin, Dk. 65-89 Aykut Emre, Dk. 68 Ali Fırat, Dk. 85 Berkan (Zonguldak Kömürspor)

KIRMIZI KART: Dk. 89 Aykut Emre (Zonguldak Kömürspor) 

Zonguldak Kömürspor 15’inci hafta mücadelesinde sahasında konuk ettiği Sarıyer’le 0-0 berabere kaldı.

Beyaz grupta alt sıralardan kurtulma hesapları yapan Zonguldak Kömürspor, sahasında play-off hattındaki Sarıyer’le karşılaştı. Hem kadro yapısı, hem de ligdeki konumu itibariyle İstanbul ekibinin galibiyete yakın gösterildiği 90 dakikadan gol sesi çıkmadı.

Zonguldak Kömürspor, evindeki mücadelede sahaya Sinan, Berkan, Ali Fırat, Ramazan, İlker, Aykut Emre, Neşet Can, Hüseyin, İhsan Furkan, Emre Kara ve Sinan Uzun ilk 11’iyle çıktı. Stoperler Hakan Çevik ile Murat Türkkan 4 sarı kart cezalısı oldukları için zorlu maçta forma giyemedi.

Hafta arası maçında düşme potasındaki Gümüşhanespor’a 4-2 mağlup olan Zonguldak temsilcimiz, telafi adına önemli maçta puan ya da puanlar hedefiyle mücadele etti. Rakibi gözünde büyütmeden kendi oyununu sahaya yansıtmaya çalışan Kömürspor, maç boyunca mücadeleyi hiç bırakmadı. Rakip takıma oyun alanı bırakmayan, özellikle top rakipteyken uyguladığı presle oyun kurma ve pozisyon fırsatı vermeyen Kırmızı-Lacivertli takım, zaman zaman geliştirdiği organizasyonlar ve yakaladığı kontra ataklarla rakip kalede gol aradı.  Duran topları da koz olarak kullanan temsilcimiz, kenar ortalarıyla ceza alanı içine doldurulan topları çerçeveyle buluşturmak istedi fakat savunma ve kaleci Ali Türkan’ı geçemedi.

Netice itibariyle başladığı gibi golsüz berabere sona eren maç, Zonguldak Kömürspor’a bu kritik süreçte altın değerinde 1 puan kazandırdı. Geçen haftaki Gümüşhane yenilgisinin ardından Sarıyer karşısında alınan 1 puan küçümsenmeyecek kadar iyi bir puan.

Haftaya 12 puanla giren Zonguldak Kömürspor, hanesine yazdırdığı +1 puanla puan sayısını 13’e çıkardı. Bir puana rağmen 12’nci basamaktaki yerinde kalan temsilcimiz, tıpkı kendisi gibi haftayı berabere kapatan hemen üzerindeki Kahramanmaraşspor’la aradaki puan farkını 1’e düşürdü.

Zonguldak Kömürspor, 19 Aralık Cumartesi günü erteleme maçında deplasmanda Kahramanmaraşspor’la karşılaşacak.

Barış hoca evinde yenilmiyor

2 MAÇ 4 PUAN

Barış Şeref, teknik sorumlu olarak Zonguldak Kömürspor’un başında 3’üncü maçına çıktı. Bu maçların 2’sini evinde, 1’ini deplasmanda oynayan Şeref, evindeki maçlardan yenilgisiz ayrıldı. 4-1’lik Hacettepespor galibiyetinin ardından  Sarıyer’le golsüz berabere kalan Zonguldaklı hoca iç sahada 2 maçta 4 puanla iyi bir başarı grafiği yakaladı. Barış hoca için deplasman ise kabus oldu. Kömürsporlu teknik adam, ilk deplasman maçında Gümüşhanespor’a 4-2 yenilerek hayal kırıklığı yaşadı.

Eldivenleri meslektaşı Taha’dan devraldı

13 MAÇ SONRA SİNAN ÖREN

Sezon başında yaşadığı talihsiz sakatlık üzerine eldivenlerinden uzak kalan Sinan Ören, ligde 13 maç aradan sonra kaleye geçti.

Sakatlığının geçmesi üzerine 7’nci haftaya girilirken takıma katılan fakat iyi bir performans sergileyen Taha’nın arkasında beklemek zorunda kalan 33 yaşındaki file bekçisi, meslektaşının geçen hafta Gümüşhanespor maçında 4 gol birden yemesi üzerine bu hafta kaleyi devraldı. Sarıyer maçıyla birlikte 13 maç aradan sonra lig maçında boy gösteren Sinan, 90 dakikayı gol yemeden tamamladı.

Aykut Emre çift sarıdan kızardı

MARAŞ DEPLASMANINDA YOK

Orta saha oyuncusu, ikinci yarıda gördüğü sarı kartlar üzerine kırmızı kartla cezalı duruma düştü. İlk sarı kartını 65’inci dakikada itirazdan gören Aykut Emre, 89’uncu dakikada konta atak fırsatı yakalayan rakibini taktik faulle durdurdu. Bu faulün karşılığında sarı kart gören Aykut Emre, kırmızı kartla oyundan ihraç oldu. Cezalı duruma düşen futbolcu, 19 Aralık Cumartesi günü Kahramanmaraşspor’la oynanacak erteleme maçında forma giyemeyecek.

ALİ FIRAT 4 SARI KART SINIRINI İHLAL ETTİ

Sarıyer karşısında sarı kart ceza sınırında oynayan stoper Ali Fırat, 68’inci dakikada gördüğü sarı kart üzerine bu sezon toplam 4 sarı karta ulaştı. Statü gereği bir maç cezalı duruma düşen Kömürsporlu savunma oyuncusu, Kahramanmaraşspor maçında olmayacak.

SARIYER'E KARŞI BERABERLİK GELENEĞİ BOZULMADI

Zonguldak Kömürspor geçen sezon iki maçta da berabere kaldığı Sarıyer’e karşı beraberlik geleneğini sürdürdü. Kırmızı-Lacivertli takım Devrek İlçe Stadı’nda başladığı gibi 0-0 biten maç üzerine İstanbul ekibiyle son 3 maçı berabere tamamlamış oldu. Sarıyerspor’la geçen sezon oynanan maçlar 2-2 ve 0-0 sona ermişti.

BİRBİRLERİNE GİRDİLER

Zonguldak’ta ummadığı 2 puan bırakan Sarıyer, maç sonrasını birbirine girdi. Tribünde kontenjan dahilinde yer alan Sarıyerliler, vasat futbol sergileyen kendi futbolcuları tepki gösterdi. Maçın ardından 5 dakikaya yakın süren tartışmada sırasında teknik direktör Ahmet Yıldırım tribüne çıkarak taraftarı sakinleştirmeye çalıştı. Sözlü tartışmanın büyümesini polis önledi.

TOPLU SONUÇLAR

Hekimoğlu Trabzon-Afyon:4-1

Amed Sportif-E. Velimeşe:3-1

Hacettepe-Manisa FK:0-4

Kahramanaraş-Niğde:1-1

Sancaktepe-Ankara Demirspor: 1-2

Uşak-Çorum FK:2-2

Zonguldak-Sarıyer:0-0

Erzincan-İnegöl:1-0

Gümüşhane (BAY)

Şanlıurfa-Kocaeli (Ertelendi)

HAFTANIN MAÇLARI

19 Aralık Cumartesi (Erteleme)

Kahramanmaraşspor-Zonguldak Kömürspor

Ankara Demirspor-Sarıyer

23 Aralık Çarşamba (16. hafta)

Ergene Velimeşe-Kahramanmaraş

Afyonspor-Şanlıurfaspor

Sarıyer-Gümüşhane

Çorum FK-Hacettepe

Niğde Anadolu FK-Erzincanspor

İnegölspor-Hekimoğlu Trabzon

Manisa FK-Zonguldak Kömürspor

Ankara Demirspor-Amed Sportif

Kocaelispor-Uşakspor

Sancaktepe FK (BAY)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi