Zonguldak’ta, aralıksız 12 yıldır kurumsal bir kimlikte faaliyet gösteren Karaelmas Akademi’de POMEM dönemi...

Polislik mesleğini düşünen gençleri 29’uncu dönem POMEM özel yetenek sınavına hazırlayan akademiye yoğun ilgi var. Öyle ki haftanın 6 günü yapılan fiziksel ve atletik performans eğitimleri sırasında salon adeta dolup taşıyor.

“Yüzde 100 başarı” sözünü prensip edinen, kurulduğu günden bu yana 10.000’in üzerinde gencin POMEM ve BESYO başta olmak üzere fiziksel parkur sınavını şart koşan birçok mesleği kazanmasında etkin rol oynayan Karaelmas Akademi, 2022-2023 yılı programını, 29’uncu dönem POMEM Özel Yetenek sınavıyla sürdürüyor.

Bu program ilerleyen dönemlerde Beden Eğitimi Meslek Yüksek Okulu (BESYO), Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ), Polis Özel Harekat (PÖH), Polis Amirliği Eğitim Merkezi (PAEM), Jandarma Subay-Astsubay ve bekçilikle devam edecek.

Şuan sadece POMEM’e odaklanan ve Ocak ayında yapılması ön görülen özel yetenek sınavına girecek gençler için gerçeğinden farksız olan parkur düzeneği hazırlayan akademi, bünyesindeki uzman antrenör ekibiyle haftanın 6 günü belirlenen eğitim programı kapsamında çalışmalarını ciddi bir şekilde sürdürüyor.

POMEM’e özel olarak farklı materyallerin kullanıldığı birçok zorlu etaptan oluşan fiziksel eğitim parkurunda gerçekleştirilen uygulamalarda ciddiyet ve disiplin ön planda tutuluyor. 14 Kasım’da katıldıkları Karaelmas Akademi’de 24’üncü günü geride bırakan gençler, ilk günden bugüne gelinen süreçte büyük bir aşama kaydetti. Atletik yönden gelişim gösteren gençlerin, ilk günkü performans seviyeleri ile bugünkü performans seviyeleri arasında gözle görülür büyük fark var.

Fotosel tabanlı digital sistem, adaya son durumunu birebir görme şansı veriyor

DENEMELERDEKİ SONUÇLAR MEMNUN EDİCİ

Fiziksel ve atletik gelişime yönelik yapılan çalışmaları denemelerle sürdüren gençlerin veri sonuçları memnun edici. Fotosel tabanlı süre ölçü sistemiyle yapılan provalar sırasında erkek ve kadın adaylar için şart koşulan süre esas alınıyor. Gerçeğinden farksız parkurda birçok zorlu etaptan geçen gençler, sergiledikleri performansla sınava hazır bir görüntü çiziyor.

24 günlük çalışmayla iyi bir seviye tutturan gençler, çalışmalarını aynı kararlılık ve ciddiyetle sınav tarihine kadar sürdürecek. Mevcut verilerle yetinmek istemeyen akademi, veri rakamlarını daha da aşağıya çekmek için sıkı eğitim uygulamalarını devam ettirecek.

En son aşamada gençlere mülakat provası da uygulayacak olan Karaelmas Akademi, bu yönüyle sınav öncesi kafalardaki soru işaretlerini tamamen ortadan kaldıracak. Antrenör ekibi tarafından uygulanacak sözlü mülakat üzerine gençler, mental ve psikolojik yönden yaşanabilecek tüm olumsuzluklardan uzaklaşarak, stressiz bir sınav dönemi geçirip kazanma şansını artıracak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi