Yoğun kar nedeniyle iki haftadır iki haftadır rötar yapan Süper Amatör Lig normale döndü. Lige, 6 Şubat Pazar günü 13’üncü hafta maçlarıyla devam edilecek. Klasman A ve B grubunda oynanacak maçlar, Play-Off’a yükselecek son iki takım açısından önem teşkil ediyor. Bakalım, Kozlu Belediyespor, Yenimahallespor, Gelikspor ve Çaycumaspor’un ardından Play-Off’a yükselecek son iki takım kim olacak?

Şuan ki mevcut tabloya göre, A grubunda 31 puanla lider Kozlu Belediyespor ile 22 puanla takipçisi Yenimahallespor Play-Off’a çıktı. 17 puanla 3’üncü Alaplı Belediyespor ile 5 puanla 4’üncü Akınspor Play-Off için kıyasıya bir yarış içinde. Alaplı Belediyespor bu hafta Play-Off’u garantileyen Yenimahallespor’la, Akınspor da ligden düşmesi kesinleşen Gülüç Belediyespor’la karşılaşacak. Maçlar sonunda sıralamada bir değişiklik olmazsa, son hafta İhsaniyespor-Akınspor ve Gülüç Belediyespor-Alaplı Belediyespor maçları belirleyici rol oynayacak.

A grubunda son iki hafta öncesi Üzülmezspor ile Gülüç Belediyespor’un ligden düşmesi kesinleşti.

B grubunda kar nedeniyle ertelenen Çaydeğirmeni Belediyespor ve İstasyon Gemicilerspor maçlarını hafta içinde oynayan Gelikspor, 4’er golle kazandığı her iki maç sonrası galibiyet sayısını 10’a çıkarıp puanını 30’a yükseltti. Mavi-Beyazlı takım, bu hafta ligden çekilen Muslu Belediyespor’la karşılaşacağı için oynamadan 3 puan alacak, son hafta da 7 takımlı fikstür gereği maç yapmadan BAY geçecek. Dolayısıyla Gelikspor, normal grup aşamasını 33 puanla bitirecek.

Grupta lider Gelikspor’un yanı sıra 21 puanla ikinci sırada yer alan Çaycumaspor Play-Off’a adını yazdıran ikinci takım oldu. Tıpkı A grubunda olduğu gibi burada da Play-Off’a yükselen 3’üncü takım henüz belli değil. 18 puanla 3’üncü sıradaki Çaydeğirmeni Belediyespor ile 16 puanla 4’üncü sıradaki Çatalağzı Demirspor çekişme içinde.

Çatalağzı Demirspor’a göre puan avantajı bulunan Çaydeğirmeni Belediyespor bu hafta Perşembe Belediyespor’la karşılaşacak, Çatalağzı Demirspor ise maç yapmadan BAY geçecek. Çaydeğirmeni Nebioğlu’ndaki maçı kazandığı takdirde aradaki puan farkını 5’e çıkarıp Play-Off’a yükselen 3’üncü takım olacak. Beraberlik ya da mağlubiyet halinde, son hafta oynanacak Çaydeğirmeni Belediyespor-Çatalağzı Demirspor maçı final niteliği taşıyan bir özellik kazanacak.

Öte taraftan, 6 Şubat Pazar günü oynanacak 13’üncü hafta maçlarında görev yapacak hakemler açıklandı. İl Hakem Kurulu tarafından yapılan görevlendirmeler neticesinde Eren Gökmen, Özcan Kılıçkeser, Yunus Karaçengel, Hakan Aydın ve Yağız Uzun’a orta hakem görevi verildi.

Maç programı ve hakemler şöyle:

6 ŞUBAT PAZAR

Saat 13.00 Fener sahası: Üzülmezspor-İhsaniyespor (Özcan Kılıçkeser, Mehmet Ünlü, Cemal Kenanoğlu)

Saat 14.00 Çaycuma İlçe Stadı: Çaycumaspor-İstasyon Gemicilerspor (Yunus Karaçengel, Deniz Kardaş, Yasin Başkaya)

Saat 14.00 Alaplı İlçe sahası: Alaplı Belediyespor-Yenimahallespor (Eren Gökmen, Murat Kaskun, Barlas Gültekin)

Saat 14.30 Nebioğlu sahası: Perşembe Belediyespor-Çaydeğirmeni Belediyespor (Hakan Aydın, Serkan Köse, Tayfun Poyraz)

Saat 17.00 Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Sahası: Akınspor-Gülüç Belediyespor (Yağız Uzun, Emre Yılmaz, Ferdi Tatoğlu)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi