Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu ( PFDK) kararları açıklandı. Geçen hafta 1-1 berabere biten Ankara Demirspor maçında çıkan saha olaylarına karıştığı için Salı günü  Disiplin Kurulu'na sevk edilen Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Şenol Demir'in cezası belli oldu.

PFDK, Zonguldaklı teknik adama rakip takım sporcusuna yönelik saldırısı nedeniyle FDT'nin 44/1-c ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT'nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle 2 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine girme cezası verdi.

Demir, 19 Şubat Cumartesi günü deplasmanda Eskişehirspor ve 23 Şubat Çarşamba günü iç sahada Karacabey Belediyespor'la oynanacak maçlarda tribünde olacak. Şenol Demir'e, 2 maçlık cezanın yanı sıra 1.200 TL para cezası verildi.

Aynı maçta kırmızı kart gören Ankara Demirsporlu futbolcu Mücahit Can Akçay ise rakip takım mensubuna yönelik saldırısı nedeniyle FDT'nin 44/1-a ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT'nin 13. maddesinin uygulanması suretiyle 
3 maç men cezası ile 1.800 TL para cezası aldı.

Yine Ankara Demirspor'dan antrenör Mehmet Çakır'a,  müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi maçta soyunma odası ve yedek kulübesine giriş yasağı ile 3.000 TL para cezası, kaleci antrenörü Tayfun Onat'a da ihraç öncesi ve ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik fiili müdahale içeren sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 3 resmi müsabakada soyunma odası ve yedek kulübesine girme yasağı ile 3.000 TL para cezası verildi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ 

Editör: Haber Merkezi