Sezonu Akhisarspor mağlubiyetiyle açan Zonguldak Kömürspor, ikinci hafta mücadelesinde Pendikspor’la karşılaşacak. Geçen sezon Kırmızı grubu 52 puanla 11’inci sırada tamamlayan İstanbul temsilcisi, 2021-2022 sezonuna bir hayli iddialı hazırlanıyor.

Şampiyonluk hedefleyen Beyaz grup temsilcisi, yaptığı transferlerle dikkatleri çekiyor. 25’e yakın futbolcudan oluşan kadro oluşturan Pendikspor, geçen sezon performanslarıyla 1 ve 2. Lige damga vuran isimleri transfer etti. 2. Lig ekibinin en flaş transferi, Süper Ligden Uğur Uçar oldu. Futbolseverlerin Galatasaray ve Başakşehir’den tanıdığı Uçar, yeni sezonda Pendikspor’un şampiyonluğu için mücadele edecek. Uçar’ın yanı sıra, Serdar Deliktaş, Zahit Fındık, Onur Eriş gibi çok sayıda popüler ve üst düzey oyuncu Pendikspor ailesine katıldı.

21 FUTBOLCUNUN LİSANSI ÇIKTI

Pendikspor Kulübü, iç ve dış transferde anlaşmaya vardığı futbolculardan 21’inin lisansını çıkardı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bilgi bankası sistemine işlenen transferler, sezonun ilk maçını 11 Eylül Cumartesi günü Zonguldak Kömürspor’a karşı oynayacak.

Pendikspor, iç transferde kaleciler Ali Aydik ve Emre Aydın ile Fırat Güllü, Abdurrahman Emir Alagöz, Kerem Kaya, Süheyl Çetin ve Mertcan Akkaya’yla yeniden anlaştı.

İstanbul temsilcisi, dış transferde ise Bekir Karadeniz (Isparta 32 Spor), Çağrı Giritlioğlu (Manisa FK-kiralık), Doğan Can Otman (Eyüpspor), Doğanay Kılıç (Kahramanmaraşspor), Erman Bulucu (Amed Sportif), Görkem Bitin (Eyüpspor-kiralık), Haydar Yılmaz (Tuzlaspor-kaleci), Mesut Özdemir (Kocaelispor), Onur Eriş (Samsunspor), Serdar Deliktaş (Manisa FK), Tarık Tekdal (Eyüpspor), Uğur Uçar (Başakşehir), Volkan Okumak (Manisa FK) ve Zahit Fındık’ı (Manisa FK) renklerine bağladı.

Şuan için 21 kişilik futbolcu kadrosu bulunan Pendikspor, birinci transfer döneminin sona ereceği 8 Eylül Çarşamba (yarın) günü mesai bitimine kadar diğer yeni transferlerin lisans işlemlerini halledip kadrosunu tamamen şekillendirecek.

Yeni transferler arasında yer alan Onur Eriş, 2013-2019 yılları arasında aralıksız 6 sezon Zonguldak Kömürspor’da oynamıştı. 28 yaşındaki futbolcu, geçen sezon 2. Lig Kırmızı grupta Eyüpspor’la şampiyonluk yaşadı.

KASTAMONUSPOR’UN LİGE KATILMAMASI NEDENİYLE İLK HAFTA BAY GEÇTİLER

Pendikspor, normal lig takvimine göre sezonun ilk haftasında Kastamonuspor’la karşılaşacaktı. Kastamonuspor’un haklarını dondurup lige katılmaması üzerine ilk haftayı maç yapmadan BAY geçiren İstanbul temsilcisi, sezonun ilk maçını Zonguldak Kömürspor’la oynayacak. Karşılaşma, 11 Eylül Cumartesi günü saat 16.30’da Pendik İlçe Stadı’nda oynanacak.

2019'DAKİ SON MAÇTA 2-1 YENİLDİK

Zonguldak Kömürspor, Cumartesi günü konuk olacağı Pendikspor’la yaklaşık iki yıl aradan sonra karşı karşıya gelecek. Elmas, İstanbul ekibiyle en son 23 Kasım 2019 tarihinde deplasmanda karşılaşmış, 90 dakika mücadelesi ev sahibi ekibin 2-1 üstünlüğüyle sona ermişti. Geçen sezon farklı gruplarda mücadele eden iki takım, uzun aradan sonra yeniden 3 puan mücadelesi verecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi