2. Ligde son iki haftanın çıkışta takımı Zonguldak Kömürspor ilk yarıda mağlup olduğu takımlardan bir bir hesap kesiyor. Kırmızı-Lacivertli takım, ligin ilk yarısında 2-1 mağlup olduğu Kırklarelispor’u 1-0, 1-0 mağlup olduğu Uşakspor’u 3-0 yenerek rövanşı aldı.

YENİLGİYE GALİBİYETLE KARŞILIK VERİLDİ

Mücadele ettiği Beyaz grupta ikinci yarının ilk 7 maçını 5 beraberlik, 2 yenilgiyle geride bırakan Zonguldak Kömürspor, 5 ve 9 Mart tarihlerinde oynadığı Kırklarelispor ve Uşakspor maçlarıyla iki maçlık çıkış yakaladı. Kırmızı-Lacivertli takım, ligin ilk yarısında yenilgiyle sonuçlanan bu iki maçta aynı zamanda yarım kalan hesabı kapattı.

5 Mart’ta saha ve seyirci önünde karşılaştığı Kırklarelispor’u tek golle geçen Zonguldak Kömürspor, hem 7 maçlık galibiyet sessizliğini bozdu, hem de ilk yarıdaki 2-1’lik yenilginin rövanşını aldı.

Bu maçtan 4 gün sonra hafta arasında Uşakspor’a konuk olan Zonguldak temsilcisi, deplasman mücadelesinden 3 puanı 3 golle aldı. Normalde 22’nci hafta oynanması gereken fakat kar nedeniyle ertelenen maçta rakibinin zaaflarını çok iyi değerlendiren Kırmızı-Lacivertli takım, her iki yarıda bulduğu gollerle 3-0’lık farklı neticeye vardı. Bu maç ayrıca bu sezon dış sahada 3 gollü ilk galibiyet oldu. Bu galibiyetle birlikte ilk yarıda 1-0 kaybedilen iç saha maçının hesabı farklı bir şekilde kapatıldı.

Zonguldak Kömürspor, 4 gün arayla oynadığı bu iki maçın ardından yine ilk yarıda mağlup olduğu bir başka takım Pazarspor’la karşılaşacak. 20 Mart Pazar günü deplasmanda oynanacak maça galibiyet düşüncesiyle hazırlanacak Zonguldak ekibi, Kırklareli ve Uşak’tan olduğu gibi Pazar’dan da rövanşı almak istiyor.

Kırmızı-Lacivertli takımın 15’inci deplasman rakibinin ligdeki gidişatı Şenol Demir ve öğrencilerinin galibiyet umutlarını artırıyor. Rize temsilcisi üst üstte 5 maç yenilgiyle ayrıldı. Rakibin bu durumunu fırsata çevirip üst üstte 3’üncü galibiyetini almak isteyen Zonguldak Kömürspor, bu düşüncesini skora yansıtırsa ilk yarıda 3-0 yenildiği Pazarspor’dan da rövanşı alıp hesabı kapatmış olacak.

POTANIN EŞİĞİNDEKİ PAZAR EN BÜYÜK RAKİBİMİZ

İlk yarıyı 22 puanla 12’nci sırada tamamlayan Pazarspor, ikinci yarıda oynadığı 8 maçta sadece 6 puan topladı. 28 puanla 15’inci sırada yer alan rakip takım, alt bölümde oluşan mevcut tabloda Zonguldak Kömürspor’un en büyük rakipleri arasında yer alıyor. Rakibinin 4 puan önünde bulunan temsilcimiz, aradaki puan farkının korunması ya da daha da açılması yönünden ne edip yapıp puan çıkarmalı.

5 MAÇTIR PUANLARI YOK

Pazarspor ligin ikinci yarısına 16 Ocak’ta 3-1’lik Kırşehir Belediyespor yenilgisiyle başladı. Bu yenilginin ardından 22 Ocak’ta Nazilli Belediyespor ve 30 Ocak’ta Eskişehirspor’u 1-0’lık skorlarla yenerek iki maçlık çıkış yakalayan Rize temsilcisi, daha sonra üst üstte 5 maç yenildi.

Pazarspor’un yenilgi serisi 6 Şubat’ta 5-1’lik Karacabey Belediyespor mağlubiyetiyle başladı ardından da 13 Şubat’ta Şanlıurfaspor (5-0), 19 Şubat’ta Kırklarelispor (1-0), 27 Şubat’ta Amed Sportif (1-0), 9 Mart’ta Ankara Demirspor (2-0) maçlarıyla devam etti.

Bu büyük düşüş Pazarspor’u düşme potasının eşiğine kadar getirdi. 27 puanla potanın en üst sırasında yer alan 1922 Konyaspor, Pazarspor’un sadece 1 basamak gerisinde yer alıyor.

GOLCÜLERİNİN ZONGULDAK KÖMÜRSPOR’A GOLÜ VAR

Yaş ortalaması 23 olan Pazarspor’un ideal kadrosunu genelde Tunahan Dikişçi, Mehmet Kuruoğlu, Birkan Yılmaz, Erkan Çam, Mehmet Demirözü, Hüseyin Eray Karataş, Oğuzhan Demir, Yusuf Ağın, Berk Kervamkıran, Uğur Can Semizoğlu, Muhammed Yıldırım oluşturuyor.

Takımın en golcü oyuncusu 7 golü bulunan 23 yaşındaki Hüseyin Eray Karataş. Alt yapısı Beşiktaş olan genç golcü, ilk yarıda Zonguldak’ta oynanan ve Pazarspor’un 3-0 kazandığı maçta 72’nci dakikada ilk golü atan futbolcuydu. Karataş’ın ardından 4 golle Fatih Ergen, 3’er golle Kadir Kaan Yurdakul ve Muhammed Yıldırım geliyor. Yıldırım, ilk yarıdaki maçta oyuna sonradan girmiş ve son dakikalarda iki gol birden atarak farkı açmıştı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi