2. Lig Beyaz grupta alt sıralardan kurtulma hesapları yapan Zonguldak Kömürspor, hafta arası maçında bugün kendisi gibi altlardan kurtulma mücadelesi veren Niğde Anadolu FK’nın konuğu olacak. Niğde 5 Şubat Stadı’ndaki maçın başlama saati 13.00. 90 dakika mücadelesini İzmir bölgesinden klasman hakemi Fatih Tokail yönetecek.

Bu sezon şuana kadar deplasmanda hiç galibiyeti bulunmayan Zonguldak Kömürspor, Niğde karşısında şeytanın bacağını kırmak istiyor. İki takım arasında ilk yarıda Zonguldak’ta oynanan maçı, ev sahibi Kömürspor 2-1 kazanmıştı. 21’inci hafta mücadelesi öncesi Zonguldak Kömürspor 20 puanla 13’üncü, Niğde Anadolu FK 13 puanla 16’ncı sırada yer alıyor.

İkinci yarıya İnegölspor galibiyetiyle açan Zonguldak Kömürspor, bu maçı kazandığı takdirde hem deplasmanda galibiyet siftahı yapacak, hem de ilk kez iki maç üst üstte kazanmış olacak.

Öte yandan, Zonguldak Kömürspor Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu’nun deplasman takımlarına tanıdığı 20 kişilik delegasyon kontenjan hakkının tamamını bu maçta kullanacak. Bu doğrultuda Kömürspor’un tribün liderleri Miraç Balcı, Taner Arslantürk ve Zeki Beybeyoğlu, Niğde tribünlerinde yerini alarak Zonguldak Kömürspor’u destekleyecek. Bu isimlerin yanı sıra yine Kömürspor sevdalısı Bayram Demir ile Cengiz İslamoğlu da maçı takip edecek.

Söz konusu isimler maça gitmekle kalmayıp, Niğde 5 Şubat Stadı tribünlerine üzerinde büyük puntolarla "Zonguldak" yazılı kırmızı-lacivert pankart astı ayrıca takımı konakladığı otelde ziyaret edip, teknik sorumlu Barış Şeref ve futbolculara başarı dileğinde bulundu.

Bilindiği üzere her kulüp 20 kişilik kontenjanı istediği kişilerden oluşturma hakkına sahip ve bunun için kişinin kulüpte her hangi bir görevde bulunması gerekmiyor. Ayrıca kontenjana tabi tutulan kişilerin test yaptırma zorunluluğu da yok. Haliyle söz konusu isimlerin bugün tribünde oturmasında bir sakınca bulunmuyor.

HABER  / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi