Süper Amatör Lig Play-Off etabında 8’inci hafta heyecanı. 3 Nisan Pazar günü Çaycuma İlçe Stadı ve Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı’nda oynanacak maçlarda Çaycumaspor-Gelikspor, Yenimahallespor-Akınspor karşı karşıya gelecek.

Lider Kozlu Belediyespor, play-offtan çekilen Çaydeğirmeni Belediyespor’la karşılaşacağı için haftayı maç yapmadan BAY geçecek. Yeşil-Beyazlı takım oynamadan 3 puan alacak ve puanını otomatikman 22’ye çıkaracak.

Kozlu Belediyespor’u 1 puan geriden takip eden Gelikspor, zorlu Çaycumaspor deplasmanında 3 puan peşinde olacak. Pazar günü saat 14.00’te oynanacak karşılaşmayı tecrübeli il hakemi Emre Kunduracı yönetecek. Kunduracı’nın yardımcılıklarını Sinan Günaydın ile Yunus Karaçengel yapacak.

Gelikspor ile Çaycumaspor, bu maçla birlikte bu sezon 4’üncü kez karşı karşıya gelecek. Daha önce 2’si grup aşaması, 1’i Play-Off etabı olmak üzere oynanan maçların 2’sini Gelikspor, 1’ini Çaycumaspor kazandı. İki takım arasındaki maçlar ilginçtir hep aynı skorla 1-0 sona erdi.

Gelikspor ile Çaycumaspor ilk olarak grup aşamasında karşılaştı. 31 Ekim 2021 tarihinde Gelik sahasında oynanan karşılaşma, ev sahibi Gelikspor’un 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı. Bu maçın rövanşı 19 Aralık 2021 tarihinde Çaycuma’da oynandı, bu kez kazanan takım yine aynı skorla Çaycumaspor oldu.

Karşılıklı galibiyetlerle geride kalan grup aşamasının ardından Play-Off etabında da rakip olan Gelik ile Çaycuma, 2 Mart 2022 tarihinde 3’üncü kez 3 puan mücadelesine tutuştu. Gelik sahasındaki mücadeleyi 1-0’lık skorla Gelikspor kazandı.

İKİ TAKIM DA 3 MAÇTIR YENİLMİYOR

Konuk Gelikspor, deplasman müsabakası öncesi 3 maçlık galibiyet serisi yaptı. Yenimahalle (2-0), Akınspor (3-1) ve Çaydeğirmeni Belediyespor (3-0 hükmen) galibiyetleriyle liderliği zorlayan mavi-beyazlı takımın öncesinde 8 maçlık galibiyet serisi var. İki seri arasındaki tek yenilgi Kozlu Belediyespor karşısında alındı.

Çaycumaspor da son 3 haftayı yenilgisiz geride bıraktı. En son 3-2’lik skorla Yenimahallespor’a mağlup olan sarı-lacivertli takım, peşine Çaydeğirmeni Belediyespor’u 2-1, Akınspor’u 1-0 yenerken, Kozlu Belediyespor’la 1-1 berabere kaldı.

8’inci haftanın diğer maçı hiçbir iddisı olmayan Yenimahallespor ile Akınspor arasında oynanacak. Karşılaşmayı Yağız Uzun yönetecek. Uzun yardımcı triosunu kadın hakemler Şaver Şentürk ile Berivan Arıcan oluşturuyor.

3 NİSAN PAZAR

Saat 15.00 Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı: Yenimahallespor-Akınspor (Yağız Uzun, Şaver Şentürk, Berivan Arıcan)

Saat 14.00 Çaycuma İlçe Stadı: Çaycumaspor-Gelikspor (Emre Kunduracı, Sinan Günaydın, Yunus Karaçengel)

Kozlu Belediyespor-Çaydeğirmeni Belediyespor: 3-0 Hükmen

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi