Zonguldak’ta, Basketbol İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Kulüpler U16 Basketbol Ligi’nde 4’üncü hafta geride kaldı. 4 takımın katılımıyla kurulan ligde, Zonguldak Basket Spor Kulübü oynadığı 4’üncü maçı da kazanarak yenilgisiz liderliğini sürdürdü.

Kısa bir süre önce başlayan U16 Basketbol Ligi’nde Zonguldak Basketbol Spor Kulübü, Ereğli Belediyespor, Kilimli Akademi ve Çelikelliler olmak üzere 4 takım mücadele ediyor.

Kentte geçen yıl kurularak basketboldaki yerini alan Zonguldak Basket Spor Kulübü, ilk kez katıldığı ligde lider unvan kazandı.

İlk yarıda oynadığı 3 maçı da kazanan Zonguldak Basket ekibi, dün ikinci yarının ilk maçında Ereğli Belediyespor’u konuk etti. Site Spor Salonu’ndaki maç, Zonguldak Basket’in 50-32 üstünlüğüyle sona erdi. 18 sayılık farkla üst üstte 4’üncü galibiyetini elde eden Zonguldak Basket Spor Kulübü, hedeflediği şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

YETİŞTİRİCİ VE YARIŞMACI KULÜP

2021 yılında kurulan Zonguldak Basket Spor Kulübü 2007 ila 2016 yaş grubu arasındaki çocuk ve gençlere hitap ediyor. Başkanlığını Selçuk Şeker’in yaptığı kulüpte, Cüneyt Aysel, Utku Duman, Miraç Tuna, Nigda Bağcı ve Emre Türkmen yaş gruplarına göre antrenörlük görevi üstleniyor.

Altyapıya yönelik çalışmalarla kısa sürede fark yaratan Zonguldak Basket’in bünyesinde 5 farklı yaş kategorisinde 100’e yakın sporcu var. Bu sporculardan U16 yaş grubu, bu sezon ilk kez katıldıkları ligde ortaya koydukları performansla öne çıktı.

Oynadığı 4 maçı da kazanarak lider unvana sahip olan potanın yeni yıldızları, kalan iki maçı da galibiyetle noktalayıp ilk şampiyonluk kupasını müzeye götürmek istiyor. Zonguldak Basket’in yetenekleri, şampiyonluk üzerine Türkiye Basketbol Federasyonu’nun altyapı yaş gruplarına yönelik düzenleyeceği U16 Kulüpler Bölgesel Basketbol Şampiyonası’na katılacak.

Birbirinden yetenekli basketçilerin asıl hedefi, başarıyı il dışına taşıyıp Zonguldak Basket ve Zonguldak’ın adını Türkiye geneli duyurmak.

Öte yandan, lig kurulduğu takdirde Zonguldak Basket Spor Kulübü diğer yaş kategorilerinde de yarışmacı olup sporcuların maç performanslarını ve gelişimlerini hızlandıracak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi