Koronavirüs pandemisi dolayısıyla grup birincilerinin direkt 1. Lige yükseldiği 2. Ligde, 1. Lige yükselecek 3’üncü takım Play-Off’ta belli olacak. Tek maç eleme sisteminin uygulanacağı play-offta çeyrek final maçları 20 Temmuz Pazartesi günü oynanacak.

2. Ligde tek maç eleme sisteminin uygulanacağı play-offta çeyrek final maçları 20 Temmuz Pazartesi günü oynanacak. Play-Offta, yarı final müsabakalarının tarihi 24 Temmuz, final tarihi ise 28 Temmuz Salı günü olarak belirlendi.

Çeyrek finalin Beyaz grup ayağında Manisa FK-İnegölspor, Hekimoğlu Trabzon-Sancaktepe FK, Kırmızı grup ayağında ise Ankara Demirspor-Sakaryaspor, GMG Kastamonuspor-Tuzlaspor karşı karşıya gelecek.

Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi, Calısta Sports Center, Tıtanıc Mardan Stadı ve Glorıa Sports Arena’nın ev sahipliği yapacağı çeyrek final müsabakalarının tümü 21.00’de başlayacak.

Tek maç eleme sisteminin uygulanacağı maçlarda normal sürenin berabere bitmesi halinde 15’er dakika üzerinden çift devre halinde uzatma süresine gidilecek. Uzatmalarda da eşitlik bozulmazsa galip takımı seri penaltı atışları belirleyecek.

Çeyrek finalde kazanan takımlar yarı final bileti alacak. Yarı finaller 24 Temmuz’da Tıtanıc Mardan Stadı ve Calısta Sports Center’da oynanacak. Final müsabakasına ise Antalya Stadı ev sahipliği yapacak.

8 gün sürecek play-off yarışı sonunda şampiyon olan takım, Samsunspor ve Bandırmaspor’dan sonra 1. Lige yükselen 3’üncü takım olacak.

Kömürspor play-offun çok gerisinde kaldı

Bu sezon Beyaz grupta yer alan Zonguldak Kömürspor, 28’inci hafta itibariyle koronavirüs salgını nedeniyle tescil olan ligi 36 puanla 10’uncu sırada tamamladı. 4 sezondur mücadele ettiği 2. Ligde bir sezonu daha hedeften uzak bir şekilde geride bırakan lacivert-kırmızılı takım, aynı grupta mücadele ettiği rakipleri izlemekle yetinecek. Kömürspor, 2015-16 sezonunda yükseldiği 2. Ligde 2016-2017 sezonunu 47 puanla 8’inci, 2017-2018 sezonunu 38 puanla 12’nci, 2018-2019 sezonunu 42 puanla 11’inci sırada tamamlamıştı.

Bu arada Zonguldak Kömürspor, en son play-off heyecanını 3. Ligde mücadele ettiği 2015-16 sezonunda yaşadı. 1. grupta 36 hafta süren sezonu 60 puanla 4’üncü sırada tamamlayan Kömürspor, ikinci Kızılcabölükspor, üçüncü 1928 Bucaspor ve beşinci Hekimoğlu Trabzon’la birlikte play-off grubuna yükseldi.

Çift maç eleme usulü oynanan play-off yarı finalinde Tire 1922’yle eşleşen Zonguldak ekibi, 2-0 ve 2-1’lik galibiyetler üzerine yükseldiği finalde Kızılcabölükspor’un rakibi olmuştu.

15 Mayıs 2016 tarihinde Denizli ekibiyle Çanakkale’de final mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor, 2-1’lik galibiyet üzerine şampiyon olarak 2. Lige yükselmişti.

Eski Kömürsporlular’ın Play-Off heyecanı

8 takımın katılımıyla oynanacak play-offta, geçmiş yıllarda Zonguldak Kömürspor forması giymiş çok sayıda futbolcu ter dökecek. Sancaktepe FK’da Erdinç Pekgöz, Ankara Demirspor’da Kamil İçer, Hasan Küçcük, Tahir Babaoğlu, Kastamonuspor’da Faruk Öcal, Tuzlaspor’da Emre Kara, Sakaryaspor’da Onur Eriş ve Okan Eken takımlarını 1. Lige çıkarmak için çaba harcayacak.

PLAY-OFF ÇEYREK FİNAL PROGRAMI (20 Temmuz Pazartesi)

Saat 21.00 Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi: Manisa FK-İnegölspor

Saat 21.00 Calısta Sports Center: Hekimoğlu Trabzon-Sancaktepe FK

Saat 21.00 Tıtanıc Mardan Stadı: Ankara Demirspor-Sakaryaspor AŞ

Saat 21.00 Glorıa Sports Arena: GMG Kastamonuspor-Tuzlaspor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi