Koronavirüs salgını nedeniyle Mart ayından bu yana evlerinde izole olan Zonguldaklı karateciler, Karate İl Temsilciliği tarafından online sistem üzerinden düzenlenen turnuvayla bir ilki yaşadı. Yoğun katılımın gerçekleştiği turnuvada, dereceye giren sporculara madalyaları evlerinde takdim edildi.

Karate İl Temsilcisi Yüksek Tok, 3 aya yakın süredir evlerinde izole olan sporculara 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda farklı bir yarışma heyecanı yaşattı. Normalde her 19 Mayıs’ta spor salonunda düzenlenen karate turnuvası, koronavirüs salgını nedeniyle bu kez online sistem üzerinden gerçekleşti.

Ritim ve zamanlamaya bağlı olarak yumruk, tekme ve diğer teknik özelliklerin ardı sıra uygulandığı kata dalında yapılan online turnuva, 2006-2007-2008 doğumlu kızlar, 2009-2010-2011 doğumlu kızlar, 2006-2007-2008 doğumlu erkekler kategorilerini kapsadı.

Sporcular turnuva statüsü doğrultusunda evlerinde çektikleri kısa video görüntüleriyle temel eğitim sürecinde öğrendikleri teknikleri bir bir beğeniye sundu. Online sistemde toplanan görüntüler, Karate İl Temsilciliği tarafından incelenerek değerlendirmeye alındı. Yapılan değerlendirme ve puanlama sistemi sonucunda 2006-2007-2008 doğumlu kızlarda birinci Ece Öztürk, ikinci Naz Bodur, üçüncü Şahsenem Karahisar oldu. Yine kızlarda 2009-2010-2011 doğumlular arasında Selin Bulut birinci, Sudenur Çalık ikinci, Ceylin Demirci üçüncü olarak madalya kazandı. Erkekler 2006-2007-2008 doğumlularda ise Erdemir Çelebi birinciliği elde ederken, Taha Tüfekçi ikinci, Emirhan Gök üçüncü, Kaan Sarıoğlu dördüncü oldu.

Dereceye giren sporculara madalyaları Spor Şube Müdürü Gazel Güven ve Karate İl Temsilcisi Yüksel Tok tarafından ortaklaşa düzenlenen organizasyon kapsamında evlerinde takdim edildi. Madalya takdimine Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel de katıldı. Sosyal mesafe kuralına dikkat edilerek düzenlenen madalya takdimi sporcuları çok mutlu etti. Bu sırada veliler de çocuklarının madalya mutluluğuna ortak oldu.

Karate İl Temsilcisi Yüksel Tok, ilk kez düzenlenen online karate turnuvasıyla evlerinde izole olan sporculara yarışma heyecanı yaşattıklarını belirterek, “Koronavirüs salgını nedeniyle neredeyse 3 aydır salonlarımız kapalı. Sporcularımız evlerinde izole olmuş durumdalar. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı salonda kutlayamadığımız için online sistem üzerinden turnuva organize ettik. Bizim için de farklı oldu. Sporcularımız hünerlerini bu kez online sistem üzerinden sergiledi. Yaptığımız değerlendirme neticesinde dereceye giren sporcular belli oldu. Şartlar gereği tören düzenleyemediğimiz için madalyaları bir bir dolaştığımız evlerde Gençlik Spor İl Müdürümüz Hakan Yüksel ile Spor Şube Müdürümüz Gazel Güven’le birlikte sporcularımıza takdim ettik. Desteklerinden dolayı İl Müdürümüz Hakan Yüksel’e Zonguldak karate ailesi adına teşekkür ederim” dedi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi