TÜRKİYE Karate Federasyonu'nun 2020 yılı faaliyetleri kapsamında yer alan “Antrenör, dan ve hakem eğitim semineri” Zonguldak’ta düzenlendi. 21-22 Kasım tarihlerinde Olimpik Sporcu Fabrikası’nda gerçekleştirilen seminere, Zonguldak, Bolu ve Bartın’dan 30 kursiyer katıldı.

Karate Federasyonu Eğitim Dairesi bünyesinde görevli eğitmenler Recep Oral ile Derviş Güneş’in yeni teknikler üzerinde uygulamalı eğitim verdiği seminerde, Merkez Hakem Kurulu’ndan Fatma Aktepe mevcut ve değişen yeni oyun kuralları ele aldı. Bilgilerin tazelenip yenilendiği seminerde diğer taraftan Gençlik Spor İl Müdürlüğü Spor Psikolojisi Selin Daştan, kursiyerlere performans başarısının geliştirilmesi ve yukarıya çıkması için önemli olan psikolojik destek konularında geniş kapsamlı ders verdi. İki gün süren seminer başarıyla sonuçlandı.

Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, seminer sonunda kursiyerlere bundan sonraki meslek hayatlarında başarı dileğinde bulundu.

Karate İl Temsilcisi Yüksel Tok, eğitim seminerine ilişkin olarak, “Federasyonumuzun her yıl Aralık ve Haziran ayında düzenlediği eğitim seminerlerine katılmak zorunluydu. Antrenör, dan ve hakem eğitim semineri olarak üç ayrı sınıfı kapsayan seminere ilimizin yanı sıra Bolu ve Bartın’dan toplam 30 kursiyer katıldı. Sporcu, antrenör ve hakemler için verimli ve bir o kadar da faydalı olan bir eğitim semineri geçirdik. Değişen oyun kuralları ve yeni teknikler hakkında bilgi sahibi olundu. Teorik ve uygulamalı olarak ele alınan tekniklerin sporcularımızın gelişimlerine katkılar sunacağına eminim. Seminere katılan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.” şeklinde ifadelerde bulundu.

Öte yandan, eğitim seminerinde pandemi kuralları ön planda tutuldu. Hijyene dikkat eden kursiyerler, sosyal mesafe kuralına uyarak tertiplendi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi