Samsunspor maçında çizgiyi geçmeyen topa gol değeri kazandıran, penaltı pozisyonu öncesi net ofsaytı kaçıran Erzurumlu yardımcı klasman Ömer Lütfü Aydın, 27 Ekim 2018 tarihinde yine Zonguldak’ta oynanan ve hatalı kararlarıyla büyük tepki alan hakem triosunun yönettiği Tuzlaspor maçında da görevliydi.

ZONGULDAK Kömürspor’un sahasında Samsunspor’a tartışmalı hakem kararları sonucunda 2-0 mağlup olduğu maçın yankıları hala sürüyor. Zonguldak Kömürspor Kulübü, maçın orta hakemi Sinan Dereci ile iki golde de bariz hatası bulunan birinci yardımcı hakem Ömer Lütfü Aydın’a öfkeli.

Maçı izleyen taraflı tarafsız tüm herkes, maç 0-0 devam ederken 69’uncu dakikada çizgiyi geçmeyen topa gol değeri kazandıran, 90+3’üncü dakikada penaltı pozisyonu öncesi net ofsaytı kaçıran birinci yardımcı hakem Ömer Lütfü Aydın’ın fiyasko bir yönetim sergilediği fikrinde birleşirken, lacivert-kırmızılı kulüp maç görüntüleri ve fotoğrafları dosya haline getirip Merkez Hakem Kurulu’na itirazda bulunacak. İtiraz, maçın skorunu değiştirmese de bundan sonraki haftalarda bu tarz vasat hakemlerin görevlendirilmesinin önüne geçilecek.

Öte yandan, gözlemci notu bir hayli düşük olduğu öğrenilen orta hakem Sinan Dereci ile birinci yardımcı hakem Ömer Lütfü Aydın’ın cezaya gireceği, Merkez Hakem Kurulu tarafından uzun süre dinlendirilmesi bekleniyor. Hatta hakem kökenli eski futbol otoriteleri, iki hakeme sezon sonuna kadar maç verilmeme ihtimalinin bile olduğunu aktardı.

1 YIL ÖNCE DE O VARDI

HATALI kararlarıyla maçın önüne geçen Erzurum bölgesi klasman yardımcı hakemi Ömür Lütfü Aydın, geçen sezon Zonguldak Kömürspor ile Tuzlaspor arasında oynanan maçta da yardımcı hakemdi. 27 Ekim 2018 tarihinde Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanan ve Tuzlaspor'un son dakikaya doğru attığı golle 1-1 berabere biten maçta ikinci yardımcı hakem olarak görev alan Erzurumlu hakem, olaylı geçen maçtan 1 yıl sonra yine bir Zonguldak Kömürspor maçında görev aldı. Tuzla maçında trio halinde büyük tepki çeken hakemler arasında yer alan Aydın, Samsunspor karşısında skora etki edecek kararlarla sert eleştiri ve tepkilerin hedefindeki isim oldu.  

Zonguldak Kömürspor Kulübü’nden açıklama: “Böyle hakem olmaz olsun... Koca bir kulübün emeği çalındı”

“KIDEMLİ YARDIMCI ART NİYETLİYDİ”

ZONGULDAK Kömürspor Kulübü, skora direkt etki eden kararlarıyla maçın önüne geçen, taraflı tarafsız tüm herkesin sert eleştirisini alan birinci kıdemli yardımcı Ömer Lütfü Aydın ile orta hakem Sinan Dereci’nin art niyetli davrandığını, bu iki hakemin bir daha kesinlikle maç yönetmemesi gerektiğine vurgu yaptı.

Birinci kıdemli yardımcı hakemin 1 yıl önce yine Tuzlaspor’la oynanan ve yine hakem hatalarının ön plana çıktığı maçta görev aldığını anımsatan kulüp, aynı hakemin Samsunspor maçında da sergilediği yönetimle art niyetini açık ve net gösterdiğini dile getirdi.

Yardımcı hakemin maçtan kopuk bir tutum içinde olduğunu, Samsunspor’un ikinci yarının başında yaptığı oyuncu değişikliğini bile 47'nci dakikada farkına varıp geriye dönük işlem yaptığını belirten Kömürspor Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, “Hem orta, hem de birinci yardımcı maçın kontrolünü kaçırdı. Maçta kopuk bir yönetim sergileyen bu ikili takımımızın kaderiyle oynadı. Çizgiyi geçmeyen ve geçme ihtimali olmayan pozisyona gol kararı veren yardımcı hakem büyük bir hata yapmıştır. Uzatma süresinde rakibin kazandığı penaltı pozisyonu öncesi bariz ofsayt pozisyonu yine bu yardımcı hakem tarafından kaçırılmıştır. Bunda art niyet yok da ne var. Bu hakem 1 yıl önce de hakem hatalarının ön plana çıktığı Tuzlaspor maçında da görev yapmış, tartışma konusu olmuştu. Bunların hepsi tesadüf olamaz. Bu hakem tamamen art niyetli ve hakemlikle ilgili hiçbir yeteneği yoktur. Kulüp olarak gerekli yerlere müracaatlarımızı yapacağız. Bu işi sonuna kadar takip edeceğiz. Belki maçın sonucu değişmeyecek ama en azından bundan sonraki haftalar için düzgün, kaliteli ve tarafsız yönetim sergileyen hakemlerin atanmasının yolunu açacağız” şeklindeki ifadeleriyle hakemlere tepkisini dile getirdi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi