SÜPER Amatör Ligde geçen hafta olaylı geçen Ereğli Akınspor-İhsaniyespor arasındaki karşılaşmanın dosyası Türkiye Futbol Federasyonu’nda... Maçla ilgili nihai karar, TFF yönetim kurulu toplantısında incelenecek dosyanın ardından verilecek.

17’nci hafta mücadelesinde Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı’nda karşı karşıya gelen Ereğli Akınspor ile İhsaniyespor arasındaki müsabaka, konuk İhsaniyespor’un 1-0 üstünlüğüyle devam ederken 88’inci dakikada çıkan olay ve sonrasında yetersiz güvenlik nedeniyle hakem Davut Özen tarafından tatil edilmişti.

Maçla ilgili hazırlanan dosya, dün toplanan Futbol İl Temsilciliği tarafından incelendi. Dosya içeriği Futbol Müsabaka Talimatnamesi’nin 19’uncu maddesini (Güvenlik nedeniyle müsabakaların tamamlanmaması) kapsadığı için direkt Türkiye Futbol Federasyonu’na havale edildi. Maçla ilgili nihai karar, önümüzdeki günlerde toplanacak Futbol Federasyonu yönetim kurulu tarafından verilecek.

Gözler şimdi TFF’de

Talimatnamede belirtildiği üzere müsabakanın kulübün futbolcusu, yöneticisi, teknik adamları ile diğer kişilerin ayrı ayrı veya birlikte rakip takım futbolcu ve mensuplarına fiili eylemde bulunmaları, kavgaya veya saha olaylarına sebebiyet vermeleri ve bu eylemleri dolayısıyla müsabakanın oynanamaması veya müsabakaya devam edilmesi olanağının kalmaması halinde tatil edilen maçlarla ilgili TFF yönetim kurulu, ihlali gerçekleştiren takımlardan birinin veya her ikisinin hükmen yenik sayılmasına karar verebilir.

Ayrıca disiplin kurulları eylemlerin ağırlığına göre galibiyet halinde verilen puan kadar puan tenziline karar verebilir.

Bunun yanı sıra maçla ilgili hakem ve gözlemci raporları dün itibariyle İl Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Perşembe günü toplanacak olan kurul, raporlarda yer alan isimlere, ilgili disiplin talimatnamesine göre hak mahrumiyeti veya resmi maçtan men cezası uygulayacak.

Olaylı bir haftayı geride bırakan takımlardan Akınspor, 10 puanla son sırada, İhsaniyespor ise 15 puanla 10’uncu sırada yer alıyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi