Zonguldak Kömürspor son haftalarda tanınmaz halde. Kırmızı-Lacivertli takım galibiyeti unuttu, üst üstte yaşadığı puan kayıplarıyla 16’ncı sıraya kadar geriledi. Takımın önlenemez bu düşüşü, camiada büyük bir endişeye sebep oldu.

İlk 3 haftalık düşüş döneminin ardından lig yarışına Şenol Demir’le devam eden Zonguldak Kömürspor, Zonguldaklı teknik direktör yönetiminde 5’er maçlık iki periyot halinde farklı bir takım profili ortaya koydu.

İlk 5 maçlık periyotta müthiş bir çıkış yaparak 4 galibiyet, 1 beraberlikle 13 puan toplayan Elmas, son 5 maçta 4 mağlubiyet, 1 beraberlikle sadece 1 puan alabildi. Takımın kısa aralıklarla yaşadığı bu değişkenlik endişe verici noktaya kadar ulaştı. Üst üstte kayıplarla ligde içinden çıkılmaz büyük bir sendrom yaşayan Zonguldak Kömürspor çıkış yolu arıyor.

NEREDEN NEREYE DÜŞTÜK

Zonguldak Kömürspor serüvenine çok hızlı başlayan Şenol Demir, Kırşehir Belediyespor, Nazilli Belediyespor, Ankara Demirspor, Eskişehirspor ve Karacabey Belediyespor’la oynadığı ilk 5 maçta hiç yenilgi almadı.

4 galibiyet, 1 beraberlikle ayrıldığı bu maçlarda Kırşehir’i 2-0, Nazilli’yi 1-0, Eskişehir’i 3-1, Karacabey’i 2-1 yenen Demir, tek puan kaybını 2-2 berabere kaldığı Ankara Demirspor maçında yaşadı. 2 puan bırakmasına karşın hanesine +1 yazdıran Zonguldaklı hoca, yenilgisiz geçtiği bu dönem sonunda takımı 13 puanla 5’inci sıraya kadar taşıdı.

Üst üstte puanlarla 7’den 77’ye tüm herkese büyük bir heyecan yaşatıp havaya sokan Zonguldak Kömürspor, 5 maçlık bu seriyi maaelesef devam ettiremedi.

9’uncu haftada 4-2’lik Şanlıurfaspor mağlubiyetiyle yenilmezlik serisine nokta koyan Zonguldak Kömürspor, bu yenilgi sonrası işin içine cezalı ve sakat futbolcular da girince bir türlü toparlanamadı. Hemen her hafta idealden uzak kadroyla sahaya çıkan kırmızı-lacivertli ekip, Kıklarelispor’a 2-1, Pazarspor’a 3-0 mağlup olarak 10 ve 11’inci haftayı da puansız geride bıraktı.

3’te 0’lık yenilgi serisi sonrası 11’inci haftada Amed Sportif’le 0-0 berabere kalarak haftalar sonra hanesine puan yazdıran Zonguldak Kömürspor, 13 ve 14’üncü haftaları maç yapmadan BAY geçince puantajda 16’ncı sıraya kadar geriledi.

Toparlanma haftaları olarak baktığı BAY haftalarında 17 gün boşluk yaşayan Zonguldak Kömürspor'un, bu boşlukta sakatların da takıma katılıp kadroyu yeniden şekillendirmesine rağmen değişkenlik gösteremediği görüldü. Şenol Demir ve öğrencileri, BAY dönüşü oynadığı ilk maçta Bucaspor 1928’e 2-0 mağlup olarak kötü gidişini ve kayıplarını devam ettirdi. Son 5 maçta 4’üncü, ligdeki 7’nci yenilgisini alan Zonguldak Kömürspor, 15’inci haftayı düşme hattında geride bıraktı.

MAÇ KAZANMAMIZ GEREKİYOR

Kötü gidişatı bir türlü durduramayan Zonguldak Kömürspor, bu hafta kendi sahasında 1922 Konyaspor’u konuk edecek. 17 puana sahip Konya ekibiyle oynanacak maç, puantajdaki pozisyon itibariyle kırmızı-lacivertliler için büyük önem taşıyor. Bu maçın mutlak kazanılması şart. İç sahada 3 puan alınması halinde rakip takımla puanlar eşitlenecek, aksi durumda aradaki fark iyice açılacak.

Öte taraftan, üstteki takımlarla puan farkının her geçen hafta açılması endişe oluşturan bir başka konu. Farkın daha fazla açılmaması adına Şenol Demir ve öğrencilerinin 1922 Konyaspor ve sonrasında ilk yarı sonuna kadar Erzincanspor, Tarsus İdmanyurdu ve Ispartaspor’la oynayacağı maçlardan kesinlikle puan çıkarması gerekiyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi