Zonguldak Kömürspor ile Niğde Anadolu FK takımları 2. Ligde 2,5 yıl aradan sonra karşı karşıya gelecek. İki takım arasında en son 2018 yılında Niğde’de oynanan maçı Niğde Anadolu FK 4-0 farklı kazanmıştı. 2. Lig Beyaz grupta sezonu 0-0’lık İnegölspor beraberliğiyle açan Zonguldak Kömürspor’da gözler ikinci haftaya çevrildi. Lacivert-Kırmızılı takım, 26 Eylül Cumartesi günü sahasında Niğde Anadolu FK’yı konuk edecek. Karşılaşmaya 3 puan parolasıyla hazırlanacak Kömürspor sezonu 1 puanla açmanın morali içinde. Teknik direktör Mustafa Dalcı, bu moral-motivasyonla bu kez 3 puanın sahibi olmak istiyor.

Zonguldak Kömürspor, sahasındaki maçla birlikte Niğde Anadolu FK ile 2,5 yıl aradan sonra karşı karşıya gelecek. İki takım en son 2017-2018 futbol sezonunda aynı grupta mücadele etmiş, 2018-2019 ve 2019-2020 sezonlarında farklı gruplarda yer almıştı.

O dönem yine Beyaz grup temsilcileri olarak yarışan Zonguldak Kömürspor ile Niğde Anadolu FK’nın ilk buluşması 26 Kasım 2017’de oynanan 14’üncü hafta maçında gerçekleşmişti. Karaelmas Kemal Köksal Stadı’ndaki maçı 11’inci dakikada attığı golle 1-0 kazanan Zonguldak Kömürspor, 15 Nisan 2018’de Niğde’deki rövanşta ise galibiyeti tekrarlayamadı aksine 4-0’lık farklı skorla ağır bir yenilgi aldı.

Zonguldak Kömürspor’un o dönemki kadrosunda yer alan kaleci Sinan Ören ile Berkan Akdeniz, futbola hala daha lacivert-kırmızılı renkler altında devam ediyor.

2,5 yıl aradan sonra 3’üncü kez karşılaşacağı Niğde Anadolu FK hazırlıklarına yoğunlaşan Zonguldak Kömürspor’da planlar 3 puan üzerine kuruluyor. Lacivert-Kırmızılı takım, Cumartesi gün ki maçla birlikte aynı zamanda 4-0’lık ağır yenilginin rövanşını alacak.

Rakip takım da tıpkı Kömürspor gibi sezonu berabere skorla başladı

NİĞDE 90+5’TE GÜLDÜ

1.Lig ekibi Altınordu’nun pilot takımı Niğde Anadolu FK, sezonun ilk haftasında sahasında Hacettepespor’la karşılaştı. 18’inci dakikada yediği golle yenik duruma düşen Niğde, uzun süre geride götürdüğü maçta beraberliği 90+5’inci dakikada kurtardı. Yenilgiden uzatma süresinde kurtulan rakip, sezonu 1 puanla başlamanın mutluluğu içinde.

Niğde Anadolu FK sezona 18 kişilik futbolcu kadrosuyla başladı. Yaşları 19 ila 27 arasında değişen futbolcuların yaş ortalaması 21. Takımda yaşı büyük sadece Alper Tursun var. 27 yaşındaki futbolcuyu 25 yaşındaki Tolgahan Çiçek ile 24 yaşındaki Yasin Abdioğlu izliyor. Takımın ağabeyi rolündeki bu 3 ismin dışındaki 15 futbolcu yaşları 19, 20, 21 ve 22 olarak değişiyor. Grubun en genç takımı konumundaki Niğde Anadolu FK’nın birinci temel hedefi Altınorduspor’a futbolcu hazırlamak. Bu hedefin yanı sıra yarışmacı takım kimliğiyle ligde kalıcı olmak isteyen Niğde temsilcisinin ilk 11’ini, Ali Emre Yanar, Metehan Yilmaz, Tolgahan Mulla Çiçek, Şahan Akyüz, Recep Yemişci, Birhan Vatansever, Atalay Yıldırım, Mustafa Emirhan Özyaşar, Yasin Abdioğlu, Berkin Taşkın ve Altar Han Hidayetoğlu oluşturuyor. HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi