Yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Ligde (BAL) 112 gün süren ilk yarı sona erdi. 9 farklı bölgede 3’erli takımlardan oluşan ligin ikinci yarısı 30 Ocak 2022 tarihinde başlayacak.

7’nci bölge, 1’inci grupta mücadele eden Zonguldak takımlarından Devrek Belediyespor ile Ereğli Belediyespor ilk yarıyı zirvede tamamladı. Kilimli Belediyespor ise altlardan bir türlü kurtulamadı.

9 takımlı grupta liderin adın Silivrispor. İstanbul temsilcisi 8 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik, 1 yenilgi alarak 19 puan topladı. 20 gol atan liderin kalesinde gördüğü gol sayısı 4. Bu yönüyle de grubun en iyisi olan Silivri, en fazla gol atan ve en az gol yiyen takım unvanına sahip.

Silivrispor’un ardından 17 puanla Devrek Belediyespor geliyor. Sezona Savaş Demiral yönetiminde başlayan Kırmızı-Beyazlı takım, ilk 4 hafta sonunda teknik direktör değişikliğine giderek İlhan Özer’le yola devam etti. Demiral’la 4 maçta 5 puan toplayan Devrek, Özer’le 4 maçta 12 puan getirdi. 4’te 4’lük galibiyet serisiyle müthiş çıkış yapan Devrek, ilk yarıyı 17 puanla ikinci sırada tamamladı. Devrek’in attığı gol sayısı 17, yediği ise 8.

Şampiyonluk hedefiyle başladığı ligin ilk yarısında umduğunu pek bulamayan Ereğli Belediyespor, devreye 4’üncü sırada girdi. Erhan Koç’un teknik direktörlüğünü yaptığı Ereğli ekibi, 8 maçta 16 puan toplarken, tam 9 önemli puan kaybetti. Bu kayıplar Ereğli’nin 4’üncü sıraya gerilemesine sebep oldu. 5 galibiyet, 1 beraberlik, 2 yenilgi aldığı ilk yarıda 19 gol üreten Ereğli, kalesinden 7 gol çıkardı.

Devrek Belediyespor ile Ereğli Belediyespor’un zirve yarışına ortak olduğu gruptaki bir diğer temsilcimiz Kilimli Belediyespor maalesef alt bölümden bir türlü kurtulamadı. Sezona Faruk Bahadır’la başlayan, 3’üncü hafta sonunda değişikliğe giderek Harun Aydoslu’yu takımın başına getiren Kilimli Belediyespor, 8 maçta sadece 1 maç kazanabildi, diğer 7 maçta ise 3 beraberlik, 4 yenilgi aldı. Bahadır'la 2, Aydoslu'yla 4 olmak üzere 6 puan kazanan Kilimli ekibi,  puantajın 7'nci basamağında yer alıyor. Sarı-Siyahlılar, attığı 9 gole karşılık kalesinde tam 17 gol gördü.

Ligin ikinci yarısı 30 Ocak 2022 tarihinde başlayacak. Devrek Belediyespor ilk haftayı maç yapmadan BAY geçecek, Ereğli Belediyespor kendisi gibi 16 puana sahip 3’üncü Çilimli Belediyespor’u konuk edecek. Kilimli Belediyespor ise deplasmanda 1 puan önündeki Maltepespor karşısında 3 puan mücadelesi verecek.

TOPLU SONUÇLAR

Maltepespor-Çilimli Belediyespor: 2-2

Silivrispor-Kilimli Belediyespor: 3-1

Beyköy Belediyespor-Beykozspor: 0-2

Devrek Belediyespor-Bakırköyspor: 3-0

Ereğli Belediyespor (BAY)

İKİNCİ YARI İLK HAFTA MAÇLARI (30 Ocak 2020 Pazar)

Beyköy Belediyespor-Bakırköyspor

Silivrispor-Beykozspor 1908

Maltepespor-Kilimli Belediyespor

Ereğli Belediyespor-Çilimli Belediyespor

Devrek Belediyespor (BAY)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi