2. Lig Beyaz grupta BAY haftalarını geride bırakan Zonguldak Kömürspor, 15’inci hafta maçıyla lig yarışına kaldığı yerden devam edecek. Kırmızı-Lacivertli takımın lige geri dönüşü Bucaspor 1928 maçıyla olacak. 19 puanla 5’inci sırada yer alan İzmir ekibiyle 27 Kasım Cumartesi günü karşılaşacak Şenol Demir ve öğrencileri, Pazartesi mesaisiyle birlikte zorlu 90 dakika hazırlıklarına yoğunlaştı.

Sinan ile Selim cezalı

Zonguldak Kömürspor’da kaleci Sinan Ören ile stoper Selim Şahin dört sarı kart cezalısı oldukları için bu maçta forma giyemeyecek. İlk 11’in değişilmez iki ismi, BAY haftaları öncesi Amed Sportif’le oynanan 12’nci hafta maçında gördükleri sarı kartlarla dört sarı kart ceza sınırını aşarak cezalı duruma düşmüştü. İkili, bir maçlık cezalarını Bucaspor maçında çekecek. Sinan’ın yokluğunda kaleye Egemen Yaylı geçecek. Selim’in yerini ise Ali Osman Karnapoğlu dolduracak.

Ercüment ile Rıdvan ceza sınırında

Kırmızı-Lacivertli takımın orta alanında görev alan Ercüment Eray Ataklı ile Rıdvan Bingöl, Bucaspor maçına üç sarı kartla çıkacak. Sarı kart ceza sınırında yer alan orta alan oyuncuları, bu maçta görecekleri olası sarı kartla birlikte cezalı duruma düşecek, haliyle 16’ncı haftada iç sahada 1922 Konyaspor’la oynanacak maçta takımdaki yerini alamayacak.

Sakat futbolcular döndü

Son haftalarda sakatlıklarla boğuşan Zonguldak Kömürspor, BAY arasında biraz olsun toparlandı. Tedavileri tamamlanan Eyüp Akcan ile Fatih Bektaş takıma dahil oldu. Orta sahanın iki genç ismi oynayacak seviyeye geldi. Bu iki futbolcunun yanı sıra kaleci Sinan Ören, Berat Vardal ve Tuğrul Başkan da Zonguldak’a gelerek çalışmalara başladı fakat bu futbolcuların form tutmaları için zamana ihtiyaç var.

Mutlak galibiyet şart

14 puanla 13’üncü sırada girdiği BAY haftalarından 16’ncı sırada çıkan Zonguldak Kömürspor, mevcut puantaj tablosunda 7 puanlı Eskişehirspor ve 13 puanlı Karacabey Belediyespor’la düşme potasını oluşturuyor.

Kırmızı-Lacivertli takım 15’inci sıradaki Erzincanspor’la aynı puanı paylaşırken, 14’üncü sıradaki Kırşehir Belediyespor’un 1, 13’üncü Uşakspor, 12’nci Akhisarspor, 11’inci Pazarspor’un 2, 10’uncu sıradaki 1922 Konyaspor’un 3, 9’uncu Ankara Demirspor, 8’inci Tarsus İdmanyurdu ve 7’nci Kırklarelispor’un 4, 6’ncı Nazilli Belediyespor ile 5’inci Bucaspor 1928’in 5 puan gerisinde yer alıyor.

Zonguldak Kömürspor, her ne kadar düşme potasında yer alsa da üstteki rakiplerle aradaki makasın çok dar olması teselli edici. Dolayısıyla Bucaspor maçı ve sonrasında alınacak galibiyetler, Kırmızı-Lacivertli takımın puantaj sıralamasında birkaç basamak birden yukarıya çıkmasını sağlayacak.

Şenol Demir ve öğrencileri, bu hafta Bucaspor 1928 maçıyla geri dönüş yapacağı ligde, 26 Aralık’ta sona erecek ilk yarı sonuna kadar 1922 Konyaspor, 24 Erzincanspor, Tarsus İdmanyurdu ve Isparta 32 Spor’la karşılaşacak.

GENÇLERE GÜVENİYORUM

Öte yandan, Amed Sportif'le oynanan son lig maçında son dakikalara doğru dizini direğe çarparak sakatlık problemi yaşayan kaleci Sinan’ın tedavisi sürüyor. MR sonuçlarına göre sakatlık boyutu netice kazanacak 1 numara, Zonguldak’a gelerek takıma dahil oldu. Zaten cezalı olan Sinan’ın geri dönüşü iki haftayı bulacak. Bu süreçte eldivenleri devralacak olan Egemen Yaylı, diğer meslektaşlarıyla birlikte Bucaspor maçına hazırlanıyor.

Sinan Ören, Fener sahasında yapılan antrenmanda bu duruma ilişkin açıklamada bulundu. Egemen’e ve diğer genç meslektaşlarına güveninin tam olduğunu belirten Kırmızı-Lacivertli kaleci, “BAY haftalarını geride bıraktık. Bu süreçte gerilediğimiz doğru. Profesyonellikte bunlar var. Bizler üzüntüyü çok derin, sevinci çok tepede yaşıyoruz. Biz de istiyoruz 4’te 4, 5’te5 yapalım. Ama bazen her istediğiniz olmuyor. Talihsiz kayıplarımız oldu. Bunları geride bırakıp önümüze bakacağız. Cumartesi günü önemli bir deplasman maçı var. Bu maçta genç kardeşlerimiz görev alacak. Hocamız nezaretinde aslanlar gibi çalışıyorlar. Ben de ağabeyleri olarak mental yönden onlara destek sağlayacağım” dedi.

Bu arada Beyaz grupta 15’inci hafta karşılaşmaları 26 Kasım Cuma ve 27 Kasım Cumartesi günü oynanacak. Tamamı 13.00’te başlayacak maçlara Erzincan, Uşak, Kırşehir, Akhisar, Isparta, İzmir Buca, İstanbul Pendik ve Tarsus ev sahipliği yapacak.

26 KASIM CUMA

Saat 13.00 Erzincan Mustakıl Spor Tesisleri: Erzincanspor-Amed Sportif

27 KASIM CUMARTESİ

Saat 13.00 Uşak 1 Eylül Stadı: Uşakspor-Eskişehirspor

Saat 13.00 Kırşehir Ahi Stadı: Kırşehir Belediyespor-Ankara Demirspor

Saat 13.00 Akhisar Stadı: Akhisarspor-Şanlıurfaspor

Saat 13.00 Isparta Atatürk Stadı: Isparta 32 Spor-Kırklarelispor

Saat 13.00 Yeni Buca Stadı: Bucaspor 1928-Zonguldak Kömürspor

Saat 13.00 Pendik Stadı: Pendikspor-Karacabey Belediyespor

Saat 13.00 Tarsus İlçe Stadı: Tarsus İdmanyurdu-Pazarspor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi