Zonguldak Kömürspor’da yeni sezon kadro planlaması belli oldu. Kırmızı-Lacivertli takımın 2022-2023 sezonu kadrosu 24 kişilik ideal futbolculardan oluşacak. Bu düşünce doğrultusunda geride kalan sezonlarda yaşanılan “dar” ve “şişkin” kadro sorunlarının önüne geçilecek.

Her mevkide rekabet olacak

Hemen her sezon teknik direktör ve transfer komitesinin belirlediği normal transfer rotası dışında önerilen ve denenmeye gelen futbolcular nedeniyle şişkin kadroyla hazırlıklara başlayan, dolayısıyla çok sağlıklı antrenman ortamı bulamayan Zonguldak Kömürspor, 2022-2023 sezonu öncesi sağlam bir planlama içine girdi. Bu plan çerçevesinde oluşturulacak kadroda hemen her mevkide birbirinin alternatifi futbolcular olacak. Böylelikle takım içinde rekabet ortamı oluşturulup bireysel performans seviyesi yukarıya çıkarılıp takım başarısı yakalanacak.

Herkes orjinal mevkisinde oynayacak

Belirlenen rotada ilerleyecek transfer çalışmasıyla birlikte mevkiler arasındaki dengeyi kurmak isteyen Zonguldak Kömürspor’da futbolcular, sakatlık, hastalık ya da ceza gibi olağanüstü gelişme olmadığı müddetçe kendi özelliklerine göre orijinal mevkisinde oynayacak. Bilindiği üzere Zonguldak Kömürspor’da geçen sezon birçok futbolcu, kadronun dar ve yetersiz olması nedeniyle kendi mevkisi dışında görev alarak zaman zaman beklentinin altında bir performans sergilemiş, bu da ister istemez skora olumsuz yönde yansımıştı. Yeni sezonda aynı sorunlarla karşı karşıya kalmak istemeyen 2. Lig ekibinde "kadro derinliği ve istikrarı sağlamak" öncelikli düşünceler arasında yer alıyor.

Bu düşünceler kapsamında transferin ilk ayağını mevcut kadro oluşturuyor. Sezonu 31 kişilik futbolcu kadrosuyla kapatan Zonguldak Kömürspor’da iskelet kadro bozulmayacak. Sözleşmesi bitse dahi geçen sezon takımın yükünü çeken ve teknik direktör Şenol Demir’in takımda kalmasını istediği oyuncularla yola devam edilecek. İç transferde yeniden sözleşme önerisinde bulunulacak futbolcular henüz spor kamuoyuyla paylaşılmadı ancak kırmızı-lacivert yönetim perde arkası görüşmelerle birçoğuyla şartları görüşmek üzere söz kesti.

En az 10 yeni transfer yapılacak

Kadro planlamasının en önemli kısmını oluşturan dış transferde ise nokta atışı yapılacak. Belirlenen bütçe dahilinde bir yol izleyecek olan transfer komitesi, teknik direktör Şenol Demir’in hazırladığı dış transfer listesinin dışına çıkmayacak. Hemen her mevkide alternatif futbolcu olmasını isteyen kırmızı-lacivertli hocanın raporuna göre Zonguldak Kömürspor, dışarıdan en az 10 futbolcu transfer edecek. Yeni transferlerle birlikte Kırmızı-Lacivertli takımın kadrosu 24 kişiye tamamlanacak.

Zaten transferde yüksek maliyetler göz önünde bulundurulduğunda yönetimin belirlenen isimler dışında ekstra transfer yapma lüksü pek yok. Hem bu sayede, şişkin bir kadronun önüne geçilip teknik kadro ve futbolculara kamp döneminde sağlıklı bir antrenman yapma olanağı sağlanmış olacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi