Kadın futbolunda Zonguldak’ın önemli isimleri arasında yer alan Berna Yeniçeri, yeni transfer olduğu Beşiktaş’la şampiyonluk yaşadı. Savunmanın tecrübeli ismi, şampiyonluğa büyük katkı sağlarken, kupa sevincine Başkan Ahmet Nur Çebi’yi ortak etti.

Ereğli Belediyespor’da başladığı futbol kariyerine bu sezon Beşiktaş’la devam eden Zonguldaklı Milli futbolcu Berna Yeniçeri, ilk kez giydiği siyah-beyazlı formayla şampiyonluk yaşadı. 25 yaşındaki deneyim, bu önemli şampiyonlukla kariyerine kariyer kattı.

İki sezondur formasını giydiği Konak Belediyespor’a veda ederek 2020-2021 futbol sezonu için Beşiktaş’la anlaşmaya varan Berna Yeniçeri, Antalya’da 17 Nisan’da başlayan Kadınlar 1. Futbol Ligi’nde siyah-beyazlı takımın değişilmez isimlerinden biri oldu.

6 maçlık kısa lig sezonunda 6’da 6’lık galibiyet serisi

NAMAĞLUP ŞAMPİYON

Savunmanın tecrübeli ismi, hem grup aşaması, hem de finallerde oynanan tüm maçlarda ilk onbirde görev alarak istikrarlı bir performans ortaya koydu. Grupta, sırasıyla 8-1, 7-0 ve 1-0 kazanılan İlkadım Belediyesi Yabancılar Pazarıspor, Amed Sportif ve Fatih Vatanspor maçlarında ilk onbirde forma giyen Berna, ilk maçta 72, iki ve üçüncü maçta ise 90’ar dakika süre alırken, 7-0’lık Amed Sportif maçında 51’inci dakikada takımın 4’üncü golüne imza attı.

3 maçlık grup aşamasını 252 dakika ve 1 golle geride bırakan Zonguldaklı futbolcu, çeyrek final, yarı final ve finalde de kadronun değişilmezleri arasında yer aldı.

Çeyrek finalde Ataşehir Belediyespor, yarı finalde Gaziantep ALG Spor, finalde Fatih Vatanspor karşılaşmalarına ilk onbirde başlayıp 90’ar dakika performans ortaya koyan siyah-beyazlı oyuncu, galibiyetle neticelenen maçların tamamında üst seviye performans ortaya koydu.

Siyah-Beyazlı formayla altında 6’da 6’lık galibiyet serisiyle ilk lig sezonunu namağlup şampiyon tamamlamanın gururunu yaşayan Zonguldaklı futbolcu, kupa sevincini Kulüp Başkanı Ahmet Nur Çebi’yle paylaştı.

15 yıllık kariyerine bir şampiyonluk daha dahil eden Berna, Türkiye’yi UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek siyah-beyazlı takımla bu kez uluslar arası arenada boy gösterecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi