İki gündür gündemi fazlasıyla meşgul eden stat problemini dün itibariyle çözen Zonguldak Kömürspor, artık tamamen İskenderunspor maçına konsantre oldu. Teknik ekibinden futbolcusuna, yönetiminden taraftarına kadar tüm herkes, 25 Eylül Pazar günü Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanacak zorlu 90 dakikaya yoğunlaşırken, hem saha içi taktik çalışmalar, hem de tribün hazırlıkları galibiyet düşüncesiyle yapılıyor.

4 ve 5’inci haftalarda peş peşe oynadığı deplasman maçlarından puan çıkaramayan Zonguldak Kömürspor, sürpriz kayıpları Pazar günü taraftarı önünde oynayacağı maçla telafi etmek istiyor. Rakibin ligdeki durumuna bakmaksızın galibiyete şartlanan Şenol Demir ve öğrencileri, hafta başından bu yana sıkı hazırlık içinde. Rakiple ilgili edinilen analizler doğrultusunda kafasında belirlediği stratejiye göre taktikler geliştiren Demir, bunları antrenman uygulamalarıyla bir bir prova ediyor.

Hem takım halinde, hem de bireysel olarak A’dan Z’ye ezberlediği rakip takım karşısında önlemlerini alan kırmızı-lacivertli teknik adam, rakibin oyununa göre kaleciden savunmaya, orta alandan hücum hattına kadar tüm futbolculara özel görev ve sorumluluk yüklüyor.

Rakibin artı özellikleri karşısında sıkı önlem alan Şenol hoca, tespit edilen eksi ve zayıf yanlara göre kendi oyun planı ve şablonunu belirledi. Maçın her anında bu plana sadık kalınması halinde Pazar günü 3 puana ulaşılması hiç zor olmayacak.

Zonguldak Kömürspor’da taktik plan işleyişinin yanı sıra “yüzde 100 konsantre” ve “oyun disiplini” de, İskenderunspor karşısında galibiyeti getirecek unsurlar arasında yer alacak.

Konsantre eksikliği yaşamadan geçecek her bir dakikasının takımı galibiyete bir adım daha yaklaştıracağına inanan kırmızı-lacivertli hoca, 90 dakikayı bir satranç oyunu misali oynayacak. Rakibin oyun içindeki değişkenlik gösteren hamlelerine hamlelerle karşılık verecek Demir, maçı şimdiden adeta kafasında kurup oynamaya başladı.

İç sahada 2’de 2’lik galibiyet serisi, futbolcularda özgüven ve artı motivasyon oluşturdu

STAT VE TARAFTAR AVANTAJI BİZDE,

BU AVANTAJI ÇOK İYİ KULLANMALIYIZ

İki maçlık yenilgi serisinin ardından kazanmak zorunda olduğu bir maç oynayacak olan Zonguldak Kömürspor’un en büyük gücü, Karaelmas Kemal Köksal Stadı ve taraftarı olacak.

Karaelmas Kemal Köksal Stadı, mevcut haliyle bir stat görüntüsü vermese de, taraftarın oluşturacağı ambiyas maç günü tribünlerde tam bir stat atmosferi oluşturacak. Henüz koltuklandırma yapılmadığı için açık tribüne giremeyen taraftar, takımı 2700 kişi kapasiteli kapalı tribünden destekleyecek. Kapalının sağ ve sol tarafında oluşacak yoğunluk, Fethiyespor ve Adıyaman FK maçlarında olduğu gibi futbolculara artı bir güç sağlayacak. Bilindiği üzere, Zonguldak Kömürspor evinde oynadığı maçlarda oluşturduğu tribün ambiyansı ve stat atmosferiyle ilk hafta Fethiyespor’u 4-2, üçüncü hafta Adıyaman FK’yı 3-0 farklı mağlup etmişti.

Bu sezon Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda yenilmez ve skorer bir takım görüntüsü sergileyen Zonguldak Kömürspor, liderle oynayacağı karşılaşma öncesi iç saha başarısının verdiği “özgüven” ve “artı motivasyon”a sahip. Pazar günü buna bir de 12’nci adamın desteği ve gücü de eklenince, kırmızı-lacivertli futbolcular iştahlı, kazanma arzusu yüksek, rakibi baskıyla bunaltan bir profil ortaya koyacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi